Julklappar

Jag vill iväg och handla lite julklappar!

Åt J har vi köpt lite smått & gott. Men jag behöver komma iväg för att köpa en ny liten kompaktstereo. Hennes stereo har nämligen börjat krångla och jag klandrar den inte, den har fungerat felfritt sedan jag fyllde tio. Kvalité var A och O förr, annat kan man väl säga om dagens prylar.

Tvillingarna har vi knappt köpt något åt ännu. Vi har också kvar att handla julklappar åt familjen och till julklappsbytena. Så med andra ord finns det att göra. Det är bara det att vi aldrig kommer iväg!

Vi får se när det blir av. Innan jul vilket fall *hehe*

/Madde


Glömde berätta!

E fick sin första tand den 21 November. Höger framtand i nedre käken (samma som Nellie).

Stora tjejen! :)

Hormoner, urk!

Jag är på världens sämta humör idag, vilket jag var igår och i förrgår också. Jag är inte van vid sådant och förstår inte varför det är så här.

Kan det möjligtvis bero på Novaringen? Det skulle vara just typiskt. Jag har reagerat på alla hormonbaserade preventivmedel jag har provat hittils. Dem som för övrigt är så praktiska och lätta att ha att göra med, och så fungerar jag inte med dem..

Jag ska åtminstone försöka "provperioden" ut (tre månader), förhoppningsvis vänjer sig kroppen. En månad har jag redan klarat och har precis gått in på månad nummer två. Vi får se hur det går. Om det inte fungerar vet jag inte vad jag ska göra. Det enda jag inte provat är p-kudde och p-stav. P-stav känns uteslutet, det om något är hormonberikat och sprider sig glatt i hela kroppen. Sedan finns det förstås kopparspiral. Jag och mitt dåliga blodvärde ryser av bara tanken...

Nu hinns det inte skriva mer...

Tack o hej!

Första tanden

Glömde berätta att N fick sin första tand 16 november! Höger framtand i nedre käken.

Stora tjejen!

E är svullen och har ont, så där kommer det nog något också snart.

Natti

Äntligen!

Jag är färdig med teoridagarna på körskolan! Nu återstår det bara att plugga hemma (och på körskolan), på eget intiativ. Vilket jag förstås föredrar. För dessa fyra dagar har varit:

Gå upp före alla andra, plugga, ta upp barnen, äta tillsammans, göra iordning dem med allt var det innebär, gå med J till dagmamman, ta en lång promenad med småflickorna, komma hem, leka lite, lägga dem, plugga och dricka kaffe, ta upp småflickorna, försöka plugga på golvet, ge småflickorna lunch, leka med dem tills det är dags att sova nästa korta lur, lägga dem, plugga och dricka kaffe, ta upp småflickorna, klä på ytterkläder på alla, gå till dagmamman, försöka få med mig J, ta en kortare promenad/leka en liten stund ute, gå hem, förbereda för middagen, äta (om jag ens hunnit det), göra iordning mig för att åka ungefär samtidigt som Jonas kommer, springa iväg på bussen, plugga under färden, gå av bussen, gå till körskolan, vara där i 2½h, gå hem till mamma (som bor i närheten) för att plugga lite till, ta bussen hem, plugga under färden, gå av, komma hem, äta kvällsmat, plugga ännu mer, sova.

SKÖNT ATT VARA KLAR MED TEORIVECKAN!

Natti natti

J och pruttkudden

J's nya bästis är hennes pruttkudde. Den har varit hennes trogna följeslagare allt sedan i fredags, då den kom på brevlådan tillsammans med Kalle Anka tidningen. Hon hade till och med sig den till sin mormor här om dagen. Och nu har hon planterat den under stolsdynan till Jonas stol *hahaha*


Jag orkar inte skriva så mycket idag då jag är sjuk. Därför kommer jag att berätta om dopet en annan dag.

Nu så

Nu ska jag bada J och duscha mig själv lite snabbt, innan de små vaknar. Sedan ska jag slänga ihop en snabb lunch. Efter att alla har ätit ska jag packa J's väska (hon ska sova hos sin mormor i natt så att hon får det mindre stressigt imorgon och så att vi hinner göra allt vi måste). Sedan ska jag göra iordning oss alla och plocka lite här hemma. Under tiden ska jag också tvätta någon maskin och prova lite kläder på barnen, inför imorgon (J har t ex inte valt strumpbyxor än).

Senare idag behöver jag handla och så ska J lämnas hos mamma. Jag behöver även hämta de skor jag ev skulle låna eller köpa ett par lite snabbt på stan. Framåt eftermiddag/kväll ska jag (vi) bada flickorna (om vi inte redan gjort det), stryka kläder, baka tårtbotten, fylla tårtbotten, ta fram fikat ur frysen, byta knappar på en kavaj och lägga fram allt för imorgon.

Sedan finns det förstås mer att göra, men jag minns inte allt just nu. Jag måste även försöka att läsa lite teori idag. Jag kanske hinner läsa några rader när jag sitter bredvid badkaret när J badar? Hm, vi får se.

Hej hopp!

Dopet

Då var det inte långt kvar till dopet på lördag! Det känns kul att det närmar sig och skönt att allt förberedande snart är slut. Det har verkligen varit stressigt emellanåt.

Jag var på info på körskolan igår. Vi fick då en hel del sidor att läsa i körboken till nästa vecka (då teorin är). Och så fick vi uppgifter till det. Med andra ord vet jag vet vad jag ska göra i helgen utöver att planera dopet.

Idag kommer mammas stora älskling, en dag för tidigt. Hennes pappa med familj ska bort över helgen och skulle åka tidigt imorgon. Hoppas att dom får skoj!

Idag ska jag iväg till stan och köpa det sista. En varsin enkel men fin body till flickorna, ev en bolero och ett par skor till mig (om jag inte ska låna) och en ny mascara. Sedan ska jag förbi någon skräddare och se om denne har några nya "knappar" till en kavaj.

Nu hinner jag inte skriva mer /Madde

Funderingar...

Kommer jag att orka/hinna skriva en dikt till dopet?

Jag vill inte skriva en dikt utan känsla, en som "bara" rimmar lite roligt. Utan jag vill skriva en dikt som är byggd på känslan, det spelar ingen roll om den rimmar eller inte. Det som är med dikter är man inte bara kan säga: Nu ska jag sätta mig ner och skriva en dikt. Dikten kommer till dig när den själv vill, inte när du befaller den.

Men jag vill så himla gärna! Jag vill att dikten som läses till mina barn ska vara skriven utav mig. Men om det inte blir så är det inte jordens undergång, vi har en annan dikt utifall att. Vi får se hur det blir.

Nu ska jag fortsätta med mitt.


Nostalgi?

Jag har börjat lyssna på Nordman den senaste veckan. Jag lyssnade mycket på honom när jag var yngre. Dels därför att någon i min närhet gjorde det (minns ej vem), dels för att jag tyckte att han var bra. Nu när jag väl börjat lyssna på honom igen kan jag inte sluta. Hans texter säger så mycket, dem betyder något!

Annars då? Jo det är full rulle här hemma. Igår var prästen här och vi planerade inför dopet. Idag ska Jonas hämta dopklänningarna och nyckeln och när han kommer hem ska jag till körskolan på någon slags information. Någon dag denna vecka ska jag till A och hjälpa henne med ett ärende, vilket är lite brådskande. Någon dag i veckan ska jag baka tårtbotten till dopet. Denna vecka ska jag börja på det sista historiearbetet. På fredag ska Maria komma hit och sova (JIPPIE!). På lördag har vi flickornas dop med allt vad det innebär i förberedelser. På söndag måste vi självklart ta igen oss (zZzZzZ).
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag nästa vecka ska jag till körskolan och läsa teori (17-19.30). På lördagen kommer Takida till Conventum, men jag ska inte gå (snyft). På söndagen, den 22, fyller min mamma år. Grattis, grattis!
Måndagen därefter ska jag på bokföringskurs, vilket är tillfälle två (så den biten är jag färdig med sedan). På tisdagen ska jag till läkaren på medicinmottagningen och få lite klarhet i min blodutredning.

Sedan är inget mer uppskrivet i almanackan. ÄNTLIGEN!

Så kommer förstås 1, 2, 3, 4 advent och Julafton o nyår. Och i Januari fyller pappa, jag och en utav mina småsystrar år. Men det är en annan (mycket lugnare) historia och allvarligt talat är det skönt när det händer saker med jämna mellanrum.
De senaste veckorna och de två som kommer är/har varit lite väl fullspäckade. Men så brukar det inte vara vanligtvis. Jag får helt enkelt ladda batterierna när helst det går och sedan köra på igen. Igår sov jag till exempel när flickorna sov middag, vilket jag aldrig brukar göra eller ens ha behov utav annars. Det var skönt!

Nu finner jag inget mer att skriva. Tjolahopp!

Bröllop!

Detta inlägg tänker jag endast tillägna våra vänner Sabina och Daniel. Dem gifte sig nämligen i lördags!

Det var otroligt vackert i kyrkan, det kunde inte ha blivit bättre. På mottagningen hade vi jätte trevligt och även om vi (tyvärr) var lite trötta stannade vi kvar tills brudparet packade ihop och skulle åka iväg till hotellet. Det var verkligen en dag att minnas. Tack för att vi fick komma och lycka till i framtiden!

Kramar från oss


Stressigt!

Jonas står i duschen redan (hör och häpna!) och jag förbereder mig för fullt. Vi har mycket att göra idag innan Sabina och Daniels bröllop. Det kommer att bli en superstressig dag! Men jag vet att det blir bra i slutänden och det handlar inte om dålig dålig stress utan mer att det just bara är bråttom.

Jag kanske skriver imorgon och berättar om den underbara eftermiddadgen/kvällen. Ciao!


Tänder?

Jaha, och när hade de där tänderna tänkt behaga att komma? De har besvärat dem små i evigheter nu känns det som. Stackars mina barn som har sådana envisa tänder!

Nej, nu ska jag hänga tvätten och slänga in en ny. Efter det ska jag vika lite ren tvätt som tvättades igår. När jag känner mig färdig med allt måste jag göra iordning mig och flickorna. För när Jonas kommer hem måste vi iväg en sväng.

Tack o hej!

Bajskorvar & pappasjuklingen

J sitter och "degar" med sin Play-Doh. Hon gjorde precis nyss en korv och frågade om jag ville "smaka". Oki sa jag, låtsades smaka och sa Mmmm. Varpå hon berättade för mig att det var en bajskorv och att jag inte borde säga Mmm därför att bajs inte är gott. HAHA, mitt tokiga barn!

Idag är det fredag, vilket innebär att J ska till sin pappa. Hon har verkligen sett fram emot fredag denna gång. Det gör hon såklart alltid men det brukar vara vanligt och vant, ungefär "Aha, fredag idag. Jag ska till pappa *smajl*". Men denna gång är hon superlycklig och översprallig och helt galen över att pappa ska komma. Hon kunde inte ens somna igår kväll därför att hon saknade honom så och längtade tills att det skulle bli fredag. Dagen idag går mest ut på att vänta och vänta och fråga "när kommer pappa?". Hon är så pappa-sjuk!

Men just precis nu degar hon och tänker inte på så mycket mer än sina bajskorvar.

Rutiner!

Härligt med rutiner!

Jonas går upp och åker till jobbet innan vår klocka ens ringt. Vid 7-7.30 går vi tjejer upp och småflickorna får nya blöjor. Efter det äter alla sin sorts frukost. När vi känner oss mätta och belåtna tar vi på oss kläder och fixar till hår och borstar tänder (ev byter blöja igen på de små). Sedan är det dags för utekläderna. "ÅÅH vad jobbigt" tycker alla barn, men J är ganska enkel ändå (jämfört med förra året).När alla till slut är påklädda och alla blöjor är torra (för det kan ofta hända att någon gör något när vi klär på oss) går vi iväg med J mot dagis. Hon ska vara där vid nio, ibland kan vi bli tio till femton minuter sena (sådana morgnar när allt bara vill gå fel).

När J sagt hejdå tar jag och tjejerna oss en promenad och är inte hemma förrän tio-kvart över tio. Flickorna är då trötta som få, om dem inte somnar i vagnen somnar dem precis när vi kommit in. Då passar jag på att dricka lite kaffe och dona lite/plugga. När dem vaknar får dem lunch och leker en eller ett par timmar, sedan vill de sova lite till. När dem vaknar igen får dem lite välling och sedan är det dags att gå och hämta J.

När vi hämtat henne brukar vi (oftast) ta en promenad och/eller leka lite i en park. Sedan går vi hem och förbereder ganska snart (efter vi kommit in) inför middagen. J ritar/leker/ser på film under tiden. Ibland vill hon även hjälpa till att duka fram. Småflickorna leker/bråkar med varandra på filten på golvet. Maten är färdig straxt innan eller straxt efter att Jonas har kommit hem.

När han är hemma (eller straxt innan) äts det och när alla är färdiga förbereds det inför kvällen med allt vad det innebär. En liten stund innan sänggående får J en macka/annan kvällsmat(+tandborstning) och flickorna en flaska välling, sedan sovs det för fulla muggar. Och vi vuxna fortsätter att fixa och dona hela kvällen. Även under dagen mellan alla rutiner hinns det med att fixa och dona, men det skulle bli bristfälligt om vi bara gjorde det då. Och så hålls jag med skolarbete närhelst det hinns (förstås). Osv osv.

Det är inte svårt att i förväg veta hur dagen ska se ut med andra ord!

De rutiner jag berättade om gäller de tre dagar i veckan som J är på dagis (5h per dag). De andra dagarna är lite lugnare och innebär mest lek och plock, matning ett par ggr, middagslurar (osv) fram till ca 13-14 sedan är vi ute och leker och kanske promenerar lite fram tills det är dags att fixa med middagen. Det händer att vi går ut på förmiddagen också, men det är inte rutin att det blir varje dag. Det beror på vad det finns att göra här hemma. Dessa dagar slutar likadant som de tre dagisdagarna. På helgerna är det mest mat och sovtider som är rutin, utöver det kan det bli lite hur som helst. Vi kanske åker och handlar eller hälsar på någon. Om vi är hemma blir det ungefär som en veckodag utan dagis.

Nu ska jag värma på kaffet (som blivit kallt) sedan ska jag förbereda inför att flickorna vaknar. Tack och hej!

En trött mamma

Idag försov vi oss en hel halvtimme! Med andra ord fick jag springa runt som en räserbil och göra allt tio ggr så snabbt så att flickorna slapp stressa. Vi kom i väg i ganska bra tid. När jag lämnat J hos dagmamman (hon går 15h-veckor) tog jag en promenad med vagnen i 50 min. Det gillade både jag och flickorna skarpt.

Väl hemma var flickorna ordentligt trötta så dem lades att sova (före)middag. För ovanlighetens skull lade jag mig framför en film, helt själv och mitt på dagen. Det var skönt att bara slappa och flickorna vaknade inte förrän i slutet utav filmen. Då fick dem sitt mål och efter det var det snart dags att klä på oss för att gå och hämta J igen.

När vi hämtat J var vi ute och lekte en stund. J sprang runt som en galning och tjoade/ropade/skrattade. Småtjejerna satt i vagnen och kollade på J när hon lekte. Dem log då o då och plötsligt bubblade ett skratt fram. Men dem var även trötta, så ibland var dem på väg att somna. Jag ville inte att dem skulle somna i vagnen eftersom att vi snart skulle in (vi bor på 2 vån), varför vi tillslut gick in pga det. Men det gjorde inte J så mycket, hon hann leka av sig ganska mycket.

J slängde sig på golvet i hallen och var helt plötsligt jätte trött. Lägg dig en stund i soffan föreslog jag och det tyckte hon lät bra. Jag stoppade in Lotta på bråkmakargatan i videospelaren (ja vi har en sådan också), inte kunde jag ana att hon skulle gilla den SÅ mycket. Hon har skrattat så att hon kiknar!

Jag kan inte förstå varför jag är så trött efter en sådan lugn dag! Jag sitter just nu och avslutar mitt kaffe (som är meningen att motverka tröttheten en aning), sedan ska jag laga mat.

Hejdå!

Härmar

Jag såg precis att Sabinas vän Carro skrivit ett blogginlägg, och kände att jag var bra sugen jag med. Så här kommer ett, dock blir det inte så lång pga tidsbrist.

Här är vi sjuka och friska om vart annat. I förrgår kändes det som att jag skulle få ögonfluss eller liknande, igår kändes det nästan bra, idag känner jag inte utav det längre. Imorse hade jag ont i halsen, nu känns det inget. Och så där är det med hela familjen. Vi har varannan-dag-sjukan (känns det som). Dock har ingen utav tjejerna haft känningar i ögonen, som tur är.

Idag är min första mammalediga dag på 2 månader och ca 2 veckor. Det känns hur bra som helst, även om det är två arbeten och två matteprov kvar på skolan.
Nu är det bara jag och barnen och det känns så mycket mer naturligt än att studera. Jonas har varit jätte duktig när han varit hemma. Visst har vi inte haft samma rutiner med hemmet men barnen har han skött fläckfritt och det är huvudsaken. Min goa karl!

Nu hinner jag inte skriva mer! Tja


RSS 2.0