Ekonomi+barn=sant

Jag håller på att spela in sagor till J på datorn, som jag sedan ska bränna ut. För att hon ska kunna välja att lyssna på mig på cd-spelaren på kvällen, om hon vill. Oavsett om vi har läst eller inte alltså. Till saken hör att hon har många cd-skivor med sagor då det är något hon verkligen är intresserad utav.

Men så sade J till mig: Vad bra mamma att du spelar in sagor, då behöver vi inte köpa några. Då kan vi köpa något annat för dom pengarna.

Sötnosen! Hur underbar och söt får man vara? Ett skratt bubblade upp inom mig när hon sade så, men jag höll mig som tur var. Sedan förklarade jag att dessa sagor inte skulle ersätta hennes vanliga, utan att dem skulle finnas som ett alternativ. Då blev hon förstås väldigt glad, men tyckte samtidigt att det var lite slösaktigt att köpa sagor framöver. Men jag prompade på att hon kunde önska sig sagor när hon fyllde (OM hon ville ha det förstås). Det var okej tyckte hon, pengamässigt alltså. Hehe..

Hon brukar fråga hur mycket saker kostar och svara: Oj, det var dyrt eller vad billigt. Ibland får man förklara att en del saker är dyrare än andra oavsett storlek och sedan förklara varför (t ex tekninprylar). Men det är väldigt kul att hon är intresserad utav "ekonomi". Hon gillar att spara pengar också och se "spargrisen" bli mer och mer välfylld. Hon är som jag när jag var liten (fast jag kanske var något äldre?). En fyraåring som kan se framåt och förstå att det är roligare att spara ihop till mer pengar än att använda t ex en guldtia med en gång. Helt otroligt!

Nu ska jag spela in sagor innan småtjejerna vaknar. Ciao!


Låång dag

Denna dag har kännts oerhört lång och än är den inte över.

Dagen började i vanlig ordning med frukost i köket. Sedan tvättades barnen och fick komma ut till vardagsrummet. En del bråk och sura miner blandades med lek och skratt. Jag passade på att vika lite tvätt när dem hade som mest roligt.

När det senare blev dags för E och N att ta en förmiddagslur (och välling), fick J vara stor flicka och leka "själv" ute på gården (efter hon ätit mellis). Vilket betyder att mamma sitter på balkongen och ser ut över gården (som inte är så stor och med ganska kompakt "lek-del").
Balkongen är själva utgången och jag hade skor på fötterna, så om det skulle vara något skulle jag lätt knata iväg till henne. Jag hade även ett fönster öppet på den inglasade balkongen så att vi kunde prata med varandra. Och båda dörrarna in till lägenheten stod på glänt så att jag skulle höra småtjejerna när dem vaknade.
J var jätte duktig, detta var bara andra gången hon var ute själv (med övervakning). Så det var lite tufft för mig, hönsmamman.

När småtjejerna vaknat kom J in och satte sig vid borde och ritade. Och efter ett slag var det dags för lunch. Det åts under båda glada och arga tillrop. E och N är inte i rätt ålder för att äta med ro (inte när dem matas iaf, och sådan mat var det idag att dem behövdes matas). Ena sekunden kräver dem mat innan dem ens tuggat färdigt, andra vill dem inte ha något alls. Sedan får dem plötsligt nog och kan inte vänta en sekund till med att få komma ur stolarna. Jag lät dem äta ett knäckebröd efter maten (vilket uppskattades eftersom att dem fick äta själva) och passade på att diska så mycket som möjligt.

Sedan var det barntvätt igen och mer lek. Jag överraskades plötsligt med kraftig huvudvärk och i samma veva blev barnen riktiga busfrön. De skrek, gapade, drog i varandra, tog varandras leksaker och trotsade allt jag sade. Som om de visste att jag hade ont och att jag inte kunde lägga ner riktigt lika mycket energi på dem. Men dem lugnade ner sig lite efter ett tag och jag lade mig på golvet tillsammans med dem och försökte att "vila". Om det går att vila med öppna ögon och barnen över sig, hehe.

Min prins på vit springare (eller ja karl i röd volvo) kom tillslut till min undsättning. En kaffe och lite matlagning och så började huvudvärken släppa lite. Den är inte helt borta och maten är inte helt färdig. Men snart så (bådadera).

Jag har  sprungit fram-o-tillbaka mellan köksbord och ugn fram till nu (för att hinna sitta och dricka kaffet). Men jag känner att det blir lite svårt att fortsätta med springandet nu när stekningen ska till att sätta in. Så nu blir det matlagning på heltid.
Eller så lämnar jag över till karln och tar med J ut en på en kort sväng till affären. Då är vi hemma lagom till maten är färdig.

Inlägget är rörigt och långt. Förmodligen rörigt för att det blev långt på kort tid och långt för att jag hade mycket att skriva. Vi hoppas på bättre inlägg nästa gång.

Ciao!

Köra idag!

Japp, idag är det så dags igen. Äntligen!

Jag ska vara på körskolan vid 14.10, och hoppas på att äntligen få lära mig något nytt. Jag vill komma framåt, snabbt! Jag hade velat ha körkort till sommaren, men så som det ser ut nu verkar det inte möjligt.

Ja, eftersom att jag bara har kört på skolan (och det 5 lektioner). Och handledareviset kom inte förrän nyligen, så vi har inte hunnit köra hemma än heller..

Jag och Jonas måste verkligen börja övningsköra nu, ganska ofta dessutom. Men... Allt har sin tid.

Ciao!

Slut på smitta!

Jag kan inte hitta några smittande koppor på J längre och småflickorna tycks inte ha fått några koppor (ännu?). Med andra ord kan jag inte längre stå till tjänst med att smitta andra barn. Jag får återkomma när E o N har vattkoppor.

Ciao!


Intervjudag!

Igår var jag på intervjudag på en utav utbildningarna jag sökt till. Vi var där från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen. Det var både roligt och intressant.
Det känns som att det gick ganska bra. Men så vet man inte om det kanske gick ännu bättre för dem andra.

Det återstår att se, för svaret kommer nästa eller näst-nästa vecka!

Blääää

Jag vet inte vad jag ska skriva om...

Jag är trött, mer värkig än vanligt och allmänt nervös inför morgondagen. Jag ska nämligen på intervjudag på en skola jag sökt till. Från åtta på morgonen till 18 på kvällen. Det kommer säkerligen att bli jätte roligt, men ändå: otroligt nervöst...

Ciao

Crunchy

Crunchy väcker barndomsminnen till liv. Eller ja, iaf från när man var i mittersta tonåren.

Nu mer köper jag det praktiskt taget aldrig. Jag kör stenhårt på naturell müsli om jag ska ha något sådant, det är både gott och nyttigt. Man kan själv välja om man vill ha något mer i och vad. Färska frukter som eget tillval är desto godare än torkade (och sockrade) som följer med i vissa müsli-sorter. I promise!

Idag däremot, föll jag pladask när crunchypaketet kikade upp på mig från sin lilla söta hylla. Ibland blir man bara för nostalgisk. Som när jag köpte messmör härom veckan (utan socker, hör och häpna!).

Ett nytt messmörspaket fick följa med hem idag också. Messmör kommer att tillhöra vår bas bland pålägg från och med förra paketet. Gott och fyllt utav järn! Kan det bli bättre för mig med lågt HB?
Mmm.. Och att man kan sitta o vara nostalgisk, när man vill, utan att känna den ovana sockersmaken; är ett STORT plus! Messmör Natur, för dem som undrar.

Crunchyn gjorde mig dock lite besviken. För sött för min smak egentligen. Det visste jag redan innan jag köpte den. Men de första tuggorna var riktigt goda, men sen blev det sliskigt. Fortfarande "gott" men som sagt: sliskigt.

Natti gott folk!

Nu får vi äntligen åka ut!

Jag och Jonas alltså. Nu står det på papper att han är min handledare. Äntligen!

Det enda som fattas är barnvakt, lite då och då. Ibland korta, ibland längre stunder. För nu måste vi ut och börja öva flera ggr i veckan (om det är möjligt vill säga).

Vi får hoppas på det bästa :)

Synd om J

Även om hon har vattkoppor, har hon inga andra symptom än just vattkopporna. Hon har ingen feber, ingen orkeslöshet, ingen klåda (just nu) och en hel massa energi. Hon far runt som en virvelvind.

Jag tycker så synd om henne att vattkoppor smittar. För hon vill ut, ut, ut. Och hon vill leka, helst hela tiden.

Men hon är duktig. Hon sitter och ritar för fullt just nu. Ibland jätte koncentrerat o noga och ibland rastlöst kludder. Och igår (hör och häpna) lekte hon jätte länge på sitt rum; två gånger! Och så har hon sett på några filmer, lekt med småflickorna och umgåtts med mig. Hon börjar med andra ord aklimatisera sig.

Men ändå, tycker jag synd om henne. Jag ser att något fattas. Hon försöker att hitta det genom att hela tiden hålla sig sysselsatt. Hon saknar sällskapet utav jämnåriga. Eller iaf någon som är lekkapabel.

Är det ingen som vill bli smittad? Eller någon som redan haft vattkoppor? J behöver sällskap!


Sjukling-paket

Idag fick J några sjukling-paket. Hon blev förstås jätte glad.

Från oss fick hon två örngott; God Natt Prinsessa och Puss Kram. Och så fick hon Zinksalva. Från mamma fick hon en intressant bok som heter Småkrypens Värld. Så nu kan hon lägga sig på sina fina kuddar, smörja sig med zinksalva (när potatismjölet inte hjälper) och läsa i den nya boken.

Ciao!

Vattkoppor, någon?

I vårat hem har vattkopporna flyttat in. J är den som bär dem. E och N är förmodade framtida bärare.

Till vänner: Om du vill att ditt barn ska bli smittat så får du gärna komma och hälsa på. Jag anser att det är bättre att få det överstökat så tidigt som möjligt (då det sägs bli lindrigare ju yngre man är). Men det finns många olika tycken om just vattkoppor.  Och man behöver inte tycka lika.

Jag kommer förmodligen inte att skriva så mycket under denna period. Det som avgör är hur barnen mår och hur trött jag är.


Vårvindarna är starka

Speciellt här uppe på vårat berg!

Träden böjer sig ofrivilligt fram och tillbaka. Grenarna piskar efter vinden. Löven på marken yr upp i små virvlar. Molnen rör sig snabbt. Uppe i den blå skyn åker fåglarna snålskjuts på luftströmmarna. Solen skiner förädiskt.

Det är vår nu.


Olycksdrabbad vante

Idag har jag känt mig som en vante. Hit och dit har jag flängt..

När Jonas kommit hem tog jag bussen upp till stan och mötte mamma. Sedan gick vi i rask takt till Försäkringskassan. Jag behövde dit för att tala med dem om min sjukperiod på fem dagar, i februari, som jag fortfarande inte fått pengar för. Handläggaren var trevlig och det hela slutade i att hon skulle försöka skynda på ärendet.

Sedan halvsprang jag och mamma bort till resecentrum för att hinna med bussen till Transportstyrelsen. Väl där fick vi reda på att man inte kunde prata med någon personligen, utan att man fick ringa (precis som jag har gjort i 4 månader). Som tur var hade dem en kundtelefon, så jag passade på att ringa (ytterligare en gång). Eftersom att jag ändå släpat mig dit personligen, kände jag att något måste jag få för det (dessutom hann jag återhämta mig lite när jag satt i telefonkön).

Handläggaren jag pratade med i telefonen försökte verkligen att reda ut deras trassel men hon kunde inte riktigt hitta änden på nystanet. Så vi löste det genom att jag fick ett faxnr direkt till henne. Dit ska jag faxa ett papper (som försvunnit hos dem) och så skulle hon försöka att ordna det så fort hon fick in pappret.

När jag var färdig där gick jag och mamma till Willys, eftersom att vi ändå var i närheten. Där handlade jag blöjor, bröd, potatis, mjölk, ägg, toapapper, helggott och säkert något mer som jag inte minns just nu.

När vi var färdiga på Willys såg vi att tiden runnit iväg. När man sätter i busskortet kan man åka på det i tre timmar och de timmarna hade precis hunnit gå åt. Om vi inte gått till willys, hade vi hunnit mer än väl. Jag hade bara ett åk kvar på kortet, vilket nu var förbrukat.

Jag hade bara på mig kontanter. Och man får inte betala med kontanter på våra bussar. Man kan bara fylla på busskorten på vissa ställen (som är spridda över vår stad) och köpa bussbiljett i automater (som bara finns på vissa ställen). Man kan även åka på sms-biljett. Men kruxet var att jag i samma veva fick ett sms från comviq, vilket talade om för mig att jag inte hade mycket pengar kvar på kortet.

Så jag och mamma fick snällt gå(springa?) med påsarna till ett område i närheten, där man kunde fylla på busskortet i kiosken i deras centrumbyggnad.

Äntligen fick jag till att åka hem! Att samtrafik inte existerar längre i vår stad och jag fick vänta i 20 vid bussbytet, var en småsak. Jag var åtminstone på väg hem. Hem till barnen och gubben min..

Idag har jag verkligen varit olycksdrabbad.. Så nu ska jag sätta mig i soffan med gubben min och fylla på med lite lycka. Någon jämnvikt får det lov att vara!

Ciao!P.S. Ursäkta om inlägget är rörigt, jag är för trött för att läsa igenom det. Hoppas att ni förstår något åtminstone D.S

Boklus

Sommarsquash Tokolosh, är den bok jag läser för tillfället (förutom körkortsboken).

Jag började läsa igår eftermiddag, på bussen. Sedan igår kväll, på bussen hem. När jag kommit hem och åt kvällsmat. När jag borstade tänderna. Och sedan lite till...

Det är kul när en bok rycker tag i en med en gång. Man behöver inte läsa igång läslusten utan den finns där redan vid den första skrivna raden. Denna bok verkar innehålla många små egenheter och det är just det som gör den så intressant.

Även om jag bara läst ca 30 sidor, kan jag definitivt rekomendera den!

Jag är en mes..

Ja, jag är en messmörsälskare!

Dock har jag inte köpt det på många år eftersom att det innehåller en hel del socker. Men igår när jag, genom att syna hyllorna, försökte hitta något roligt osockrat pålägg hittade jag en messmör(!) vid namn Fjällbrynt Natur, vilken inte innehåller socker alls. Jag vet inte hur länge den funnits, men jag har då aldrig sett den tidigare (förmodligen för att jag inte kollat då jag inte förväntat mig att det skulle finnas en osockrad variant).

Så gissa vad som pröd mina mackor igår kväll och imorse?


En arkeolog i familjen

Det är lerdamm på hela köksbordet. Benbitar börjar synas...

Spänningen höjs några snäpp. Ett mer ihärdigt sågande och borstande sätter fart. Ögonen blinkar knappt. Kroppen sitter stilla, bortsett från armarna.

Dammet sprider sig. Först finns det bara på händerna. Sedan i ansiktet, på förklädet och på kläderna under. Även lite på golvet. Och senare förmodligen på lampknappar, dörrkarmar och handtag (på väg till handfatet).

Jo, J är en riktigt proffsig arkeolog. Hon har hittat benbitar i en lerbit. Lerbiten följde med Kalle Anka-tidningen och benbitarna är utav plast. Men ändå...

Min dotter är en arkeolog!


Att älska sig själv

Jag tycker att det är väldigt intressant att sitta o läsa gamla inlägg i min blogg.

Jag sitter här och asgarvar åt saker jag skrivit som bara är menade som "roliga" (jag kommer verkligen bra överrens med mig själv!). Efter några inlägg kanske jag sitter och ler, åt saker som handlar om barnen. I nästa sekund kan jag undra hur jag tänkte när jag skrev så konstigt, eller om jag någonsin fått betyg i ämnet svenska. Men så helt plötsligt ser jag ett inlägg med exemplarisk svenska och får för mig att jag borde skriva "for a living". Haha...

Men.. Det är vikitgt att älska sig själv! Ibland har man riktigt bra egotoppar. Inte på så sätt att man sätter sig själv först, utan mer att man faktiskt ser sig själv och vad man är kapabel till. Och jag tror att jag är uppe på en sådan topp nu. Det känns skönt. För det är först i ett sådant här skede som kreaktiviteten brukar börja visa sig. Man måste se sig själv för att se det man skapar. Eller ja, så känner jag vilket fall.

Nu måste jag sova. Ciao!


Kill-i-kill

Brukar J säga när hon kittlar mig. Det värsta med det hela är att jag faktiskt är jätte kittlig! Men det är hon också, så jag killar tillbaka lite och då kiknar hon utav skratt.

Idag är J hos min mormor, tillsammans med de andra dagbarnen. Fast hon själv är inget dagbarn idag, hon är "bara" ett barn-barns-barn. Det ska bli intressant att se vad hon tyckte om besöket. Det var hon själv som ville dit, så det borde ha gillats.

Jag hade först tänkt att gå med tvillingarna i vagnen och hämta henne sen, men mormor ville köra hit henne efter att alla dagbarn slutat istället. Så att jag inte behövde gå så långt. Det hade inte gjort mig något att gå, men det är klart att hennes idé var mer praktisk. Tack mormor!

Idag slutar inte Jonas förrän kvart i sju. Jag vet redan nu hur trött jag kommer vara när han kommer hem. Phu.. Speciellt som jag var uppe med E inatt och ångbadade i badrummet, och efter det sov med henne på soffan i några timmar. Jonas vaknade som tur var till vid fyra och tog in oss till sovrummet.

Nu ska jag fortsätta med min kaffe här, sedan laga lunch till de två sovande små.

Ciao!

Grattis älskling!

Grattis älskling till lastbilskortet!

Du är bäst :)

Körlektion idag!

Det ska bli så kul att äntligen komma ut på vägen igen!

Förra körlektionen fick ställas in, varför jag inte har kört på 3-4 veckor. Snacka om dåligt för utvecklingen.. Körskolan säger att man behöver köra en eller flera gånger i veckan för att hålla igång "vanan".

Idag ska jag starta i backe. Har gått igenom momentet muntligt med Jonas (handledarpappret har inte kommit ännu, men sägs komma i veckan).

Som svampbob säger: Jag är redo, jag är redo, jag är redo, jag är redo, jag är redo..!


N biter E och annat

Just precis. N har blivit en slags mänsklig piraya! Hon biter sig själv, hon biter E och även alla saker och möbler. E biter hon när hon blir arg. Sig själv biter hon antingen när hon är arg eller när det kliar i tänderna. Saker och möbler biter hon mest när det kliar. Det ska tydligen vara skönare än alla möjliga sorters bitringar?

Det här med att hon biter möbler och saker när det kliar, är inte som något som direkt oroar mig. Hon får såklart inte göra det, jag tar bort henne och ger en bitring istället. Men det är ändå bara materiella saker och beteendet kommer gå över så småningom (när det slutar klia så förbaskat, antar jag). Man kan inte göra mer än det jag redan gör.

Men att hon biter E, det är hemskt. Första dagarna innan jag insåg vad det var N gjorde mot E, undrade jag varför dem bråkade så mycket och varför E hade röda märken. Men så en dag tog jag N på bar gärning och det fullkomligt brann i hennes blick när hon bytte uppmärksamheten från E till mig. Man såg att hon var medveten om vad hon gjort.

N är förstås listig och biter absolut inte om jag tittar rakt mot dem när dem leker. Det är mer om jag t ex står och viker tvätt i vardagsrummet och dom leker på golvet. Efter ett tag kanske dem ser samma leksak och N försöker att få den genom att bitas.

Vad gör man mer än att säga ifrån? E kommer säkerligen att börja bitas tillbaka om detta inte får ett slut. Och det vill jag inte. Det skulle bli en ond cirkel som heter duga. J var inte en sådan som bet, så jag har heller inga tidigare erfarenheter utav detta.

Har du ett barn som haft en bitperiod? Vad gjorde du i sådana fall för att avhjälpa det hela?

Alla tips är välkomna, så skicka iväg en kommentar vettja!

Ciao!

Konsert med familjen

I lördags var jag, mamma, mormor, "morfar" och Oskar på vårkonserten. Min syster var med och dansade i 4-5(?) utav nummren. Jag tycker helt ärligt att hon är jätte duktig! Jag skryter inte, jag bara säger ;)

Jag fotade och fotade under hela konserten och hoppas på att några bilder blev bra. För att fota i en teatersal, är inte att fota under de bästa omständigheterna. Speciellt inte vid de tillfällen då det är dämpat ljus på scenen.

Jag hade jätte trevligt och hoppas för allt i världen att syrran inte slutar dansa nu när hon slutar gymnasiet till sommaren. Aja-baja Nathalie! Dansa är din grej.

Ciao


Morgonstund har guld i mun

Just nu vet jag faktiskt inte riktigt om jag kan hålla med! Jag är extremt trött och tycks aldrig sluta gäspa.

Idag gäller det! Sista matematikprovet, vid klockan nio. Innan dess ska jag ha lämnat av mina döttrar hos mamsen och tagit mig hela vägen till skolan. Bussarna är inte att leka med så jag lär vara ute i god tid.

GÄÄÄÄSP

Men sen har jag Matematik C, och det kommer vara värt det. Så värt det!

Ciao

Förmiddagspromenad

Jag och småtjejerna tog, i vanlig ordning, en promenad efter att vi lämnat J på dagis. Det började med att vi var och varannan sekund stannade för att se på fåglar, träd och hus. Tjejerna är otroligt facinerade utav allt när man är ute och går med vagnen.

När vi gått en bit såg vi sopbilen och självklart stannade vi och kollade när denne tömde sopor. Tjejerna tyckte att det var jätte intressant och vågade knapp blinka, då det fanns en chans att missa något. Men så åkte sopbilen iväg till slut och vi gick vidare.

När vi kom fram till skogen, stod vi och lyssnade till fåglarnas kvitter. Jag berättade att det var "pippin", som pratade. Tjejerna blev helt till sig och började leende mumla i mun på varandra. För att sedan bli tysta igen och lyssna, noga. Där stod vi en stund och lyssnade.

Sedan började promenaden tillbaka. Vi gick bland annat förbi en stor grävskopa, vilket var helt otroligt intressant. Det var nästan så att dem satt i vagnen och gapade utav förvåning.

Väl på gården såg jag en katt, vilket jag berättade för småtjejerna. De började genast se sig om efter den och när dem sett den började E: Tiisseee, tiisseee, och log så att hon visade sina små bissingar. N log också så att hon visade de små söta bissingarna och mumlade lite förstrött.

Så träffade vi på grannen, då blev tjejerna lite smått blyga och kikade på henne genom ögonfransarna. Medan jag pratade med henne började dem sen mumla lite, liksom för att ingå i samtalet. Sedan vinkade dem sött när vi skulle gå.

När vi kommit in och upp på balkongen, lät jag dem undersöka stället noggrant. Det var tydligen jätte intressant. Och J's "gamla" bobbycar var hur rolig som helst att bråka om.

Inne i hallen hjälpte tjejerna till med att ta av sig själva. Dem var så stolta att det fullkomligen lös om dem.

Så gick vi in till köket och lagade till lite välling, under tiden hade småflickorna vattendrickar-race.

När vällingen var färdig och blöjorna bytta, lades tjejerna. Behöver jag säga att dem somnade på en gång..?

Körkortsteori

Nu ska jag ta och läsa lite körkortsteori också, så att jag får det gjort. Det har handlat så mycket om matematiken på senaste tiden att det inte är klokt. Men jag är snart färdig med den, som tur är. Även om jag gillar matematik läser jag inte under de bästa omständigheterna.

Innan jag börjar läsa, ska jag sätta på en maskin med tvätt och efter jag läst ska jag vika gårdagens tvätt. Efter det gör jag lunch och diskar, lite halvt kombinerat. Tills dess borde tjejerna ha vaknat, senast.

Jag skriver kanske något mer intressant senare idag. Ciao!

Inget utrymme för kreativitet

Jag skriker ut min kreativitet, i mitt inre. Men jag "hinner" inte få utlopp för den, i verligheten. Egentligen hinner jag skissa/fota/skriva oftare än jag själv förstår. Men.. Det som är problemet är att jag inte riktigt har ro komma tillräckligt långt in i min bubbla. Där flowet finns. Där allt går per automatik, helt naturligt. Det krävs för mycket fokus.

Och min fokus som finns överallt på en och samma gång, vanligtvis... Det krävs mycket energi för att samla den till en och samma punkt.

Det kan kännas hopplöst ibland, när det gäller detta. För när man bestämt sig för att t ex skissa när man inte är i flowet, blir alla streck fel och bilden skev. Bildens rätta form, finns inte. Det man vill ha ut, kommer ut i dålig översättning. Som att översätta ett kärleksstycke från italienska till svenska, med google translate. Helt fel, helt enkelt..

Men min kreativitet kommer förhoppningsvis att stanna. Och jag får nog utlopp för den i framtiden.

Ett viktigt tillägg kan vara att detta inte har något alls med mina barn att göra. Mina tre tjejer förgyller mitt liv och ger mer inspiration än något annat. Även om de tar energi från mig, så ger dem så mycket energi tillbaka. Och om jag bara kunde fokusera på dem, alltid, utan att tänka på något annat i hela världen, så skulle jag vara både författare, konstnär och fotograf vid detta lag. Skämt o sido. Mina barn är min största inspirationskälla.

Ciao!


Sjunka genom sätet

Så känner jag ibland när jag åker buss (själv)...

Det finns allt som oftast minst en person som sitter och enstirrar, nästan hela bussresan.

Första tanken som flyger genom huvudet; när jag precis stigit på, satt mig till rätta och plötsligt känner det där stirrandet: Är det någon jag känner? Sedan tittar jag till lite snabbt och konstaterar: Nej det är ingen jag känner. Varpå jag fortsätter med mitt (ta av vantar/knäppa upp jackan/sätta på mig mp3-spelaren).

Efter ett tag känner jag ett litet obehag och kollar åt hållet där personen satt, denne stirrar fortfarande, utan skam. Drar mig något närmare fönstret, tittar ut. Ser upp i skyn, på fåglarna och de vackra molnen. Känner ett lugn. Får inspiration från allt fint som åker förbi fönstret.

Sedan blir jag distraherad igen. Känner det som om någon bränner hål i mig, med blicken. Vänder mig åt den okändes håll igen. Personen stirrar fortfarande; obehagligt medveten. Jag släpper en stilla suck, drar mig ytterligare lite närmre fönstret för att lite halvt märkbart demonstrerande titta ut på det vi åker förbi. Höjer samtidigt volymen på mp3-spelaren.
Jag koncentrerar mig på det jag ser: byggnader, växter, människor. Äldre byggnaders konstruktion, speciellt detaljerna, är speciellt intressant att titta på. Jag älskar balkongerna på byggnaden mitt emot konserthuset..

När jag börjar känna mig lagom till freds, i min egen värld, känner jag det störande momentet igen. Tittar dit, ser vad jag inte vill se. Ett ihärdigt stirrande. En fast blick. Som inte går att missförstå på minsta vis. Det är där jag börjar bli lite irriterad. För vid detta lag borde väl personen förstå att man inte spelar svårfångad? Att man helt enkelt inte är intresserad.. Jag har visat med hela mitt kroppsspråk, utav att vara otrevlig, att jag inte vill vara med i spelet.

Jag kan förstå att folk behöver vila blicken ibland. Jag kan förstå att folk söker kontakt med andra människor, vilket är helt okej. Men när det gäller killar, man inte känner på minsta vis, som stirrar utan avslut och på ett närmare sliskigt vis. Som inte förstår minsta lilla utav vad mitt kroppsspråk försöker skrika ut. Sådana har jag inte mycket till övers för. Jag respekterar andra och vill gärna bli åtminstone lite respekterad tillbaka.

Det är min bussresa. En resa både i det inre och det yttre. Låt det vara så...


Trevligt sällskap

Förmiddagen idag skulle gå ut på att påskpyssla, tyckte J, trots att vi hann med mycket utav den varan igår. Och det kunde jag förstås gå med på. Men jag var inte med precis hela tiden. Bara nästan *hehe*

Sedan handlade det mycket om att göra lunch och förbereda lite inför middagen. Under tiden som jag gjorde det bytte Jonas däck på bilen. Jonas råkade skinnflå sig själv på en fläck mitt i handen. Men det är sådant som händer och däcken blev ju bytta iaf.

När alla var ätna och däcken var bytta började alla förberedelser för att kunna komma iväg att lämna J och för att därefter åka till Sabina och Daniel. Det tog ett tag att komma iväg, men det gjorde inte så mycket då Sabina och Daniel också var lite sena. Jag sprang in lite hastigt hos Lars och lämnade av J, satte mig på huk och pussade och kramade henne lite och fick sedan till att säga hejdå.

På väg till Sabina och Daniel hoppade vi även in på affären en sväng. För att köpa med lite till sådant till middagen som vi inte hade i kylskåpet; morötter, en dricka och bearnaisesås (+annat som behövdes köpas med hem).

Väl framme började matlagning+grillning(!) nästan omgående, ändå blev maten färdig ganska sent. Men vad gör väl det egentligen? Vi är alltid väldigt noga med alla rutiner, så om det blir fel en gång tror jag inte gör någon skillnad. Flickorna hade fått lite banan medan de väntade också, så dem gick det ingen nöd på.

Middagen var ljuvlig. Grillat är och kommer alltid att vara: Det gottigaste!
Vi hann inte prata så mycket med varandra. För efter maten var det dags att röja undan och börja packa ihop oss för att bege oss hemåt igen. Men det var trevligt ändå. Kul att ses tillsammans med (nästan alla) barnen också. Jag tycker att de kom överrens väldigt bra för att vara så små.

På vägen hem somnade E o N. Och dem sover än. De ville inte ens ha någon kompletterande välling när dem lade sig. Då är man trött!

Nu är det dags för mig och Jonas att få vår tid ihop innan det är dags att lägga sig. Han är nämligen ledig imorgon (som de flesta andra).

Ciao!


P.S. Dikten som jag skrev härom dagen var skriven åt min farmor, för dem som undrade D.S.


Påskfirande med J

Idag blev det bara jag och J som åkte till min mormor för att fira påsk. Jonas, E och N fick till att stanna hemma. E och N har nämligen haft problem med magarna. Och då vi inte riktigt visste om dem var sjuka eller inte, kändes det onödigt att chansa.
Under tiden som jag var borta hann E bli bättre och om dem är fullt återställda imorgon måste det ha haft med den nya vällingen att göra (som vi för övrigt slutat med, för att istället prova längre fram).

Jag och J hade väldigt trevligt och tyckte att både mat och fika var gott gotti gott gott. Vi cyklade förresten ner till mormor. Våren låg i luften och det kändes underbart! Hem fick vi skjuts, då det blev lite senare än tänkt. Tack mormor!

Nu hinns det inte med att skriva mer. Ciao!

Promenera mera!

Idag var jag och Jonas på en längre promenad i vårat bostadsområde. Det var riktigt skönt ute när vi gick hemifrån. Men det blev så småningom lite kallare och vi önskade att solen kunde sluta gå ner. Även om det var vackert..

Tidigare idag var jag och Jonas iväg och solade. Först jag, sen han. På väg dit och hem var det meningen att vi skulle jogga, vilket vi höll ganska bra.

Jag föjlde med min mormor på en tur, någonstans mitt emellan dessa två "aktiviteter". Vi åkte först till coop och handlade lite smått och gott. Sedan körde vi min gammelmormor och min gammelmosters svärmor till min gammelmosters hus. De skulle nämligen vara husvakt. När vi skulle lämna av dem bjöds vi in på fika; rabarberpaj. Mmm.. Gott! Jag fick förresten ett handmålat porslinsägg (fyllt med godis) utav min gammelmosters svärmor (som hon målat själv). Det var jätte fint och kommer få stå på mitt köksbord.

E går mer och mer. Hon tycket att det är superkul! N går också, och jag är säker på att hon kommer springa ikapp E snart. Det brukar vara så. E börjar tidigare och nöter sin uppgift ordentligt, sen kan hon. N väntar och studerar, sen försöker hon göra saken med så lite "misstag" som möjligt. Dem är lika men ändå så olika. De är två helt egna personligheter som fungerar på två helt olika sätt. Mina små flickor.

J kommer imorgon för att fira påsk med oss. Hon åker sedan till pappa på söndag igen, för att hinna umgås lite med honom.  Jag saknar dig J och längtar tills imorgon. Då ska vi påskpyssla lite innan vi åker och träffar släkten.

Ursäkta att inlägget blev hoppigt och att jag säkert skrivit fel här och var. Jag ville ge mycket information på kortast möjliga tid.

För nu ska jag och Jonas mysa lite med en film. Ciao!


Vad ska man kalla er?

E och N:
Ni är inte längre mina små bebisar.. Eller?
Heller är ni inte mina stora barn.. 
Någonting mitt emellan, kanske?

E knatar en hel del. Inte när hon ska någonstans, utan mer för att prova och visa. Hon glömmer inte en gång att klappa händerna åt sig själv. Vilket är otroligt sött (och det påminner mycket om J i den åldern). Hon gillar att leka men älskar att stå och kolla ut genom fönstret och knacka på människor som går förbi. Hon älskar däremot inte att åka vagn, då hon blir sömnig. Men lite, lite kul är det allt.

N knatar hon med. Dock är hon inte lika intresserad. Hon gillar mer att leka med leksakerna, gunga gunghäst och att vara ute och åka vagnen. Hon kan gå upp på gunghästen själv (tokiga barn!) och det låter jag henne göra. Det ser verkligen sött ut! Dock sitter jag 1 cm ifrån med händerna redo (för säkerhetens skull). Även N älskar att stå vid fönstret och knacka för att se människor kolla upp på henne.

J:
Min stora lilla stora tjej?!

J är 4 år och 9 månader. Behöver jag säga att hon kan själv? Hon är faktiskt jätte duktig och kan mycket och mångt, alldeles själv. Men de gånger det handlar om saker som barn inte får göra själv, kan hon bli lite putt. Hon har hittat en ny vän förresten, vilket ju är jätte kul. Dem är bästisar, sade dem första gången de lekte. Och flickan har redan varit inne hos oss. Det går fort fram i barnvärlden. Men det är kul. J behövde verkligen en nära vän här hos mig.

Ciao

Plötsligt händer det

Hur länge man än har undvikit det. Hur mycket man än plockar bort och ser sig för. Man kommer ändå, till slut..
Trampa på en leksak! Och det gör djävulskt ont...


RSS 2.0