Allt händer på en gång!

Ja, så känns det just nu!

Samtidigt som heltidsstudier på universitetet börjar på måndag, börjar också min "karriär" som blingoförsäljare nu i helgen. Jag är dessutom på slutspurten utav körkortet och håller på att avsluta bokföringen för det senaste halvåret på en lokal förening.

Jag har ringt en massa folk som har med nästa års skolstart för J att göra och har framför mig att reda ut den framtida barnomsorgen åt småflickorna(med start i januari).

Jag var precis i stockholm med J och ska planera en vistelse på Childrens (tillsammans med en vän till henne) nästa månad.

Vi har flyttat saker till förrådet men behöver lägga ut annonser, på diverse prylar som vi inte ska spara.

Vi har fått ordning inne i garderoben här hemma, men måste sälja iväg datorbordet och på så vis finansiera en del utav planen på att förlänga lagerhyllorna här inne(där en del av hyllorna ska agera datorbord). Fast egentligen har vi inte riktigt bestämt oss om vi vill spara datorbordet eller inte..

Jag har ordnat med jätte mycket litteratur inför kursstarten på skolan, men har fortfarande några trådar kvar att dra i.

Jag behöver läsa allt annat än skönlitteratur i helgen, närmare bestämt; körkortsteori, Blingo-info och några stycken ur ett par-tre böcker inför skolstarten. Men det är inga problem, jag läser fort som bara den. Det svåraste kommer vara att memorera ordentligt ang Blingo. Jag får nog accpetera att det inte kommer fungera helt problemfritt såhär i början.

Något jag inte får glömma är att jag måste ta bort mitt gamla nagellack inför morgondagens visning...

Jag är Blingo-Säljare!

Ja, det kan jag stolt meddela! Idag gick jag från att "bara" vara Blingo-säljare till att bli Blingo-Säljare.

Ni ser inte skillnaden? Jo såhär är det; på det sistnämnda betonar jag Säljare. För idag sålde jag mitt första plagg! Och är med andra ord en säljare, på riktigt.

Eller, ja.. Plagget sålde sig nästan självt. Det var en fin sjal som slingrade sig runt halsen på min moster och vägrade släppa taget. Att den hade samma namn som hennes hund, var också en rolig detalj.

Jag utförde såklart min visning idag, men det var knappt att det kunde ha kallats visning (inte i början vilket fall). Då läste jag innantill så att det tjöt om det och jag sade "eee" minst fyrtioelva gånger. Jag hade överdimensionella stödhjul i form av papper hej vilt över bordet. Jag bytte till lite mindre stödhjul på slutet för att avsluta lite vingligt, helt utan. Det var kul och man lär sig ju av alla fel.

Men hey, det var första gången! Och jag övade på mina nära och kära. På söndag är det desto viktigare att åtminstone ha lite mer ordning och ett bättre upplägg. Jag måste träna, träna, träna; för det är bara de första tre-fyra veckorna som jag kan se ynklig ut och med hundögon säga:

-Ursäkta att det blev si eller så, men jag är ny som säljare nu i höst...


Jenny(moster), du är den som satte den första stenen i rullning. Du är min första kund! Det är verkligen guld värt, för du vet att du inte hade behövt (men blir man kär så blir man, jag kommer själv inte kunna hålla tassarna borta från att handla vissa plagg). Tusen tack vilket fall! Jag hoppas att Mira blir till din belåtenhet ;)


Första blingo-visningen!

Just det, jag glömde nämna att jag ikväll har min första Blingo-visning!

Hur pirrigt som helst, även om denna första mest är bokad som övning (som de såklart kan köpa kläder och boka visningar under). Min mamma, min mormor, min moster och min Rollis ska komma. Lagom många och lagom trygghetsskapande människor.

Ikväll får det gå som det går. Förhoppningsvis gör jag många fel, som jag lär mig av till nästa gång. Och förhoppningsvis är gästerna extremt kritiska och har många frågor att ställa (så att jag lär mig ännu mer genom att fråga min säljsupport).

Nu SKA jag fortsätta här, jag hade bara så mycket att berätta..

Ciao!

Universitetet

Igår var jag på välkomstdag på min nya skola. Jag träffade på Maria (som jag läste med på folkhögskolan), och vi slog följe resten av dagen. Vilket kändes både trevligt och tryggt (eftersom att jag känner henne sen tidigare).

Dagen var väldigt informativ vilket gjorde att man blev ganska trött. Men det var nyttigt med all information och så fick man lite viktigt material dessutom. Jag såg även till att registrera mig på studentforumet och anmäla mig till en kursgrupp.

Så nu har jag åtminstone lite bättre koll på läget. Dessutom har jag än sålänge fått reda på att fem personer, som jag känner sedan tidigare, ska läsa vid universitetet nästa år. Fint! Inom tid får jag nog se att det är ännu fler.

Nu ska jag dona här. Ciao!

Stockholmsresan

Jag och J var till stockholm i förrgår:

Vi..
..åt på Mc Donalds på vasagatan (enligt J var pommes fritsen godare där!).
..gick till slottet (varpå det började regna, vilket forstatte hela dagen; vi hade regnkläder).
..såg högvakten på slottet (häftigt med vakter på hästar och en orkester spelandes, tyckte J).
..var inne i slottskyrkan, hörsalen på slottet och ner en snabbis i skattkammaren.
..promenerade över till fastlandet och gick längst Museikajen och tittade på båtar i massor.
..fortsatte vår vandring längst strandvägen, där fanns det ännu mer båtar ( skärgårdsbåtar, turistbåtar, jollar och "piratskepp" som J sa).
..svängde av mot djurgården och följde djurgårdsvägen fram till Hazeliusporten.
..gick in till skansen via Hazeliusporten och åkte bergbanan upp (en upplevelse enligt J)
..kollade på Nordiska djur, olika gamla byggnader, dalahästarna (som hon satt på ett slag) och så stannade vi vid mini-skansen ett bra tag (där fanns det bl a en tupp och två hönor som följde efter oss, vilket var underhållande).
..gick ut via den utgång som fick oss att hamna på rosendalsvägen, sedan följde vi "strand"-kanten fram till bron som gick över till fastlandet (vackert, tyckte vi båda).
..åkte spårvagn(nr 7) från strandvägen (straxt efter bron) till sergels torg.
..gick över torget och sedan längst klarabergsvägen till cityterminalen. På vägen dit köpte J en kylskåpsmagnet och en älg, båda med temat stockholm. Men så också en korv, vilken var mums tyckte J.
..satte oss tillslut på bussen hem, helt slut båda två.
..var båda på väg att somna på vägen hem, men klarade oss med stor viljekraft.
..läste böcker (både jag och J) och J ritade teckningar som hon gav till våra medpassagerare bakom oss.
..var enormt trötta när vi kom till örebro och tog första bästa buss hem (även om det innebar att vi fick gå en bit för att komma till den).
..åt kvällsmat på bussen.

När vi kom hem lades J och jag myste en stund med Jonas framför tv'n (tills jag somnade i soffan). Värt att nämna är att vi hade en hel del mat med oss i ryggsäcken under dagen, så vi åt inte bara det som jag skrivit ut.

En helt underbar dag, trots regn (hela tiden utom när vi åkte spårvagn och gick över sergels torg). Bara mor och äldsta dottern, på tumanhand. Det får göras om!

Ciao!

Blingo!

På söndag gäller det.. För det är då jag ska ha min första Blingo-visning!

Den kommer att äga rum hemma hos min goa svägerska, tillsammans med hennes kära vänner. Det känns inte så lite pirrigt må ni tro! Men jag kommer att ha roligt, det vet jag. Och oavsett hur det går rent finansiellt så kommer det att vara startskottet till en ny era i mitt liv. Jag kommer under det kommande halvåret (jag har lovat mig att kämpa minst ett halvår för att försöka lyckas) utvecklas något så enormt socialt, även om det nu i början kommer att gå lite trevande fram.

Jag har helgarderat mig inför söndagen genom att boka in en "prov"-visning hemma hos mig på fredag med fyra familjemedlemmar. Det är en riktig visning egentligen och de kan såklart också köpa kläder och boka egna värdinne-visningar, om de vill. Men den egentliga anledningen till att jag har en visning på fredag är för att jag ska få prova på en gång och öva på de jag känner allra bäst. Innan det gäller, på riktigt.

Ciao!

En ny-gammal dator!

Nu sitter jag här, i min garderob. Vid en dator jag knappt visste att jag hade. Vid ett datorbord med skrivare, scanner och alla möjliga tillbehör jag hade glömt att man behövde. Och bäst av allt: tystnaden! Det kan man behöva i höst tror jag...

Det enda som har gällt på sistone är laptopen. Den har stått i köket och fungerat som en slags nyhets- o infodatabas. Under tiden har garderoben fyllts på med saker och gömt datorn. Här om dagen fick laptopen dock en släng med trojaner och körde ihop sig totalt. Och även om det är riktigt tråkigt att alla bilder och all info är borta (om inte multitech kan få fram något) så förde det dåliga något bra med sig.

Vi kom igång med projekt: Rensa garderoben och flytta allt som ska sparas till det stora förrådet långt-borti-stan. Äntligen säger jag bara! Garderoben är redan redo att rymma mig och mina skolböcker. Men även mitt nya jobb som Blingo-säljare. Här inne ska kläderna bo när vi inte är ute på visning tillsammans.

Innan vi ska köra sakerna till förrådet långt-borti-stan så ska vi gå igenom vårat pytte lilla förråd som finns i anslutning till balkongen. Men det tar vi ikväll/imorgon. Någon gång denna vecka blir vi helt färdiga, det är ett som är säkert. FINALLY!

Ciao!


Funderar på att byta namn

Jag funderar på att byta namn på bloggen. Är det någon som har ett vettigt förslag?

Mina förslag hittills är:

Vilse i pannkakan
En gång mamma, alltid mamma
Enling, tvilling, det gör väl detsamma?
Studerande, Blingoförsäljande, trebarnsmor med ett finger i föreningslivet

Haha, tro mig, jag vet att mina förslag var lite smått knäppa, men så var de inte speciellt seriösa heller (bara lite). Jag skulle vara mer än tacksam om du har möjligheten att hjälpa mig med att komponera ihop ett roligt och berättande namnförslag. Försök att få med så mycket som möjligt uav mitt liv, med så få ord som möjligt. Som tack kan jag länka dig här om du har en blogg(inte för att det ger dig så mycket, då jag knappt har några läsare, men ändå *smörar*).

Ciao!

Till alla som tror

Till alla som tror att jag och Jonas har ett perfekt förhållande, att vi är perfekta föräldrar, att vi är perfekta barn till våra föräldrar och perfekta vänner till våra nära o kära.

Jag och Jonas har det bra och vi älskar varandra något så enormt mycket. Vi tycker samma om mycket, men olika om en hel del. Vi har våra upp och ner. Vi är människor och precis lika naturligt glada och arga som alla andra. Däremot försöker vi att hålla oss lite civiliserade och därför kanske våra misstycken inte alltid märks så mycket utåt. Men de finns såklart ändå, annat vore konstigt.

Om jag skulle säga att vi är perfekta föräldrar skulle jag ljuga. Föräldrar kan också ha bra och dåliga dagar. Vi är inte alltid helt hundra procent glada och pedagogiska. Vi har regler, rutiner, tänker på säkerheten och ger mycket kärlek. Men vi är som sagt mänskliga och gör en mängd fel, precis som alla andra. Ingen förälder är perfekt. Men det är klart att man alltid ska sträva efter den rollen. Men att vara perfekt, i verkligheten, alltid, går bara inte.

Perfekta barn skulle jag inte vilja påstå att vi är heller. Vi älskar och uppskattar våra föräldrar och skulle göra precis allt för dem. Men även vi har dåliga dagar och ibland kanske man uttrycker sig fel och det blir "tokigt". Det fungerar helt enkelt inte 100 % bra, alltid. För så fungerar inte relationer. Man kan inte alltid tycka samma, vara överrens och dra jämnt.

Goda vänner är vi med våra vänner, rent generellt. Men vi kan gärna glömma bort att höra av oss, för att vi har för mycket att tänka på eller för att vi är trötta och inte kan tänka alls. Vi är båda två extremt tankspridda och måste skriva ner minsta detalj om vi ska på ett läkarbesök, träffa vänner eller dyligt, för att vara säkra på att minnas. Vi vill ingen illa men har sårat folk vi också.

Jag menar inte att ni ska tycka att vi är dåliga istället, för det är vi inte. Och det är verkligen jätte smickrande när ni tror att vi alltid har det så bra tillsammans och att vi är så bra föräldrar. Och det är alltid kul med smicker, man blir glad och varm. Men jag vill ändå inte att ni ska tro något om oss, som inte är sant.

Vi är precis alla andra; fulla av bra och dåliga egenskaper. Varken bättre eller sämre, utan bara; vi.

Alla är vi oss själva.

Nu ska jag göra lite paperwork! Ciao!

Vilken luring

Igår var jag och Jonas på Bio.

Jag hade flera dagar tidigare lurat i honom att vi skulle ut o övningsköra. Men lagom tills han kom hem hade jag lagt fram finare kläder och lite smått o gott man kan behöva när man gör iordning sig+biobiljetterna. Snacka om att han blev förvånad (och glad) när han insåg att det var en "date".

Ett problem var att han var lite sen hem, men tidbristen sprag vi ifatt. Jag hjälpte honom att göra iordning sig. Vi skyndade oss till bilen. Han körde effektivt. Vi skyndade oss att ta ut biljetterna. Sedan tog vi det ganska lugnt fram tills filmen började.

Salongen var extremt liten, men den hade sina resurser i form av ljud och bild (så det kompenserade). Vi satt i en soffstol och höll varandra i handen, lutade oss mot varandra och bara njöt av filmen.

Filmen var förstås jätte bra och vi strosade långsamt mot bilen efteråt, hand i hand. När vi kom fram till bilen stannade vi till på trottoaren, höll om varandra och såg varandra i ögonen. Där stod vi sedan en stund och mös över att bara vara varandras.

Sedan gick vi in i bilen och jag körde oss hem.

Rubrik?

Sökt sista föräldrapenningen !
Sökt CSN inför hösten och våren !
Fått hjälp att hitta schema !
Fått hjälp att hitta litteraturlista !

Jag ska verkligen gå på universitetet i höst.. Jag ska bli lärare!

Idag: Leka och busa med barnen. Tvätta minst en tvätt. Sätta på diskmaskinen och diska det som är i diskhon. Vika ren tvätt. Laga lunch. Vänta på Jonas. Åka till mamma; sola. Ringa F-kassan. Åka hem. Pussa på barnen och leka med dem. Utfodra barnen. Natta barnen. Få hit systra mi. Övningsköra med Jonas. Sova.

De nengnaj

Jag och N cyklade ner till affären förut. Hon tyckte att det var jätte kul och bubblade på för fullt nerför backen. Väl i affären körde hon korgen helt själv. Hon valde att vi skulle köpa bananer, hon valde vilka vi skulle ha och hon plockade ner dem i korgen helt själv. Väl framme vid kassan hjälpte hon mig att plocka upp sakerna på bandet.

Hela vägen tillbaka hem sade N: De nengnaj (det regnar) och var ganska förtjust över det faktiska regnet.


Motorväg

Motorväg är nästa steg på körskolan. Så nu blir det till att träna det en del hemma. Jag har ju provat på det ett par gånger, men inte som en övning. Skoj och lite läskigt, men inte så mycket.

Jag vet inte vilken tid men förmiddag/tidig eftermiddag, ska vi ev träffa Korvas och barnen. Äntligen, det var så länge sen sist!
I eftemiddag ska vi åka ut till min mormor för att fira hennes man. Det blir nog lika trevligt som alltid och presenten blir han nog glad över.
Ikväll kanske jag ska övningsköra, beroende på om min syster kunde barnvakta de sovande små grynen.

Nu ska vi, hm.. Vika tvätt!

Ciao!


När jag blir stor...

... ska jag bli lärare.


Rubrik?

Igår var jag med min moster till det stora köpcentret. Hon shopade för fullt och jag hittade lite smått och gott. Vi hann runt ett varv på undervåningen och in i två affärer på övervåningen. Vi hann även få i oss lite att äta. Vissa stunder var vi fullt koncentrerade på shopingen för att i nästa halvt skratta ihjäl oss. Vi hade kul helt enkelt! :)

Jag såg min svägerska, med familj, gå förbi när jag var inne på en affär. Jag träffade på min svågers fru, som precis som jag var där utan barn. På slutet träffade jag även på N, en tjej jag känt sedan tidigare, men som jag inte träffat på år och dagar (känns det som). Trevlans!

Idag regnar det, som vanligt på sista tiden. Vad gör man? Jag antar att det blir regnkläder och utgång, för vi är trötta på inomhuslekar. Sen blir det lunch och sova för de små. Vid tre, tror jag det var, har jag körlektion. Så det gäller att läsa lite också.

Ciao!

RSS 2.0