Första natten

Betyg 2 av 5.


Man kände sig mer utvilad, men det var kokhett när vi vaknade och kroppen kändes mör. Vi behöver sätta upp hissgardinerna som vi har ligger och så behöver vi köpa en extra madrass utöver bäddmadrassen (precis som vi trodde). När det är gjort blir betyget mest troligt 4 av 5 (minst).

Nu: Städa o plocka o ev rensa.

Ciao

E o N har flyttat till eget

Eller så kan man uttrycka det som att jag och Jonas i förmiddags flyttade ut ur det gemensamma rummet. Så nu är det bara E o N's! J tyckte att det var jätte kul att E o N också fått eget rum.

Dagen har varit hektisk och lång (och varm!) och vi har haft mycket att göra, så jag orkar inte mer än att bara berätta detta.

Ciao!Nära vänner och släktingar, det vanliga tjatet: Hör gärna av er om ni vill barnvakta våra barn någon dag, så att vi kommer ut att köra regelbundet. Känn ingen press ;)

Jag lovar att gengälda er när jag har körkort!

Tappar läsare och drömmer

Beror det på att jag inte har bilder på oss alla i headern? Att en del inte tycker att det är kul utan ett ansikte på dem man läser om? Det är jag som skriver och mitt ansikte har ni, de andra har ni sett till några gånger.

Jag vill bara klargöra att jag sade redan från början att jag inte vill lägga upp så mycket bilder. Och jag trivs med den där headern; det är E's fötter när hon var ett par månader. Även om den inte är ett dugg flashig så är den rolig och det räcker för mig.

Men som jag har sagt tidigare: Jag bryr mig inte om läsarantalet. Men jag är tillräckligt nyfiken av naturen för att undra vad som gör att människor slutar läsa.

Fy vilken dröm jag hade inatt förresten! Jag drömde att min mormor var här med sin man och att vi hade tjocka lager med damm, smulor och annat smått o gott på golvet. Och att vi hade det extremt stökigt. Inte rörigt utan som i en ilsken städvägrande 15 årings rum - typ. Mormor blev arg och sade att så fick det inte se ut. Jag svarade att så såg det minsann inte ut dagen innan och att nu får hon ge sig. Viktigt att tillägga: Min mormor är i verkligheten väldigt SNÄLL och anmärker aldrig, snarare hjälper om det någon gång skulle behövas. Och vi har ordning och rent hemma hos oss. Som värst kan vi ha lite rörigt ibland, men bara tillfälligt och inte mer än såI drömmen var jag samtidigt gravid och skulle till sjukhuset för att sätta igång förlossningen. Väl där fick jag sätta mig i rullstol men inte byta om ordentligt utan jag satt ena sekunden halvnaken, nästa med fel kläder och tillslut sade jag ifrån och satte på mig rätt. Efter det fick jag kämpa för att få tillåtelse att sätta upp en tofs, men så fick jag det ändå tillslut. Folk bråkade med mig, var snälla, sen drog någon iväg mig i rullstolen till fel rum och ut till sjukhustaket. Jonas räddade mig och vi skulle gå o föda barn. O sen vaknade jag.

Visst knäppt!? Drömmar är extremt svåra att förstå. Jag fattar oftast ingenting när jag vaknar. Vart får man allt ifrån? Det är så sällan det ens finns ett uns utav verklighet i drömmen. Mormor är en snäll mormor, vi bryr oss om våran lägenhet och jag är Inte gravid. Det enda som stämde var att vi bodde här.

Äsh.. Nu ska jag göra iordning mig. Ciao!

Övningskört

Ja, idag var det så dags att köra igen. Det var kul (dock något enformigt, men man ska ju upprepa) och det gick hur bra som helst. Barnvakt var barnens farmor och farfar. Barnen saknade oss inte märkbart när vi var borta men de blev glada att se oss när vi kom hem. När vi satt oss i vardagsrummet var de lite småkinkiga en liten stund och sedan som vanligt (glada och busiga).

Nu är det dags för att mysa lite med min karl. På torsdag börjar han jobba igen... *snyfft*

Ciao!


Midsommaren..

Medan Jonas umgicks med E och N ritade jag med J en bra stund på förmiddagen, sedan fick hon(och dem) lunch och hon duschades av. Vid ett blev hon hämtad utav sin pappa (de skulle till sthlm).

När jag, Jonas, E och N var färdiga åkte vi till min mamma. Vi gick till affären allesammans och handlade tillbehör till maten vi skulle ha på kvällen, sen gick vi hem till mamma igen och gav flickorna middag (och oss själva "kvällsmat", eftersom att vi skulle ha middag på kvällen).

Vi åkte till stadsparken för att fira midsommar; Jag, Jonas, mamma, E och N (J är i sthlm med pappa sin). Vi åt lite glass och gick längst ån, sen gick vi till lekparken med barnen. Gissa om dem hade kul!

Inte förrän det var läggdags för tjejerna fick vi dem därifrån (det var trots allt midsommar, då om någonsin ska man kunna tänja på tiderna). På väg hem till oss köpte vi pizza till oss vuxna. Vi skulle eg ha lagat till potatisgratäng och kött, men det blev lite sent för det. Stor skillnad på maträtterna, men gott var det iaf! E o N lade sig med välling och somnade bums. Sedan satte vi på en film och dukade så småningom fram gottis. När filmen var slut pratade vi lite, sen körde Jonas hem mamma.

En anorlunda midsommar, jag vet. Men egentligen skulle vi varit hos min mormor, men hon fick tyvärr världens förkylning. Så vi fick improvisera lite och det slutade ju bra; Vi hade jätte skoj!

Ciao!

E ska sova

Ja, det ska N med. Men det roliga var att jag frågade E: Ska du sova? Och hon svarade med att nicka och säga jja(kort uttal)! Hon svarade så flera gånger. Vanligtvis brukar hon säga Näh. Gullungen..!

Midsommarfirande och plask

Igår var jag och J iväg till dagmamman runt nio och firade midsommar. Det började med glass, fortsatte med dans runt midsommarstången och avslutades med utelek. J hade hur roligt som helst, bortsett från att hon blev lite blyg vid något tillfälle.

När vi kom hem gick hela Familjen Fem till plaskdammen för lite vattenlek. Det var äkta hjärtetankning att se hur kul barnen hade. J var ett vattendjur som vanligt. Hon sprang runt, runt i plaskdammen och hade hur kul som helst. Och så ville hon att jag skulle titta hela tiden, gullungen. E visste vad det handlade om när vi kom dit och N tog det lite lugnare till en början. Sen satte det fart och de försökte springa i vattnet, plaskade, satte sig, stallde sig, klappade "sälen" och lekte med vattenstrålarna. J försökte visa dem lite vad de kunde göra och de härmade en liten del utav det. Sedan gick vi hemåt vid lunchtiden.

Efter lunch och sovning blev det lite lek och sedan gick jag och J på promenad utan mål. Det slutade på affären med en prinsesstidning och en pärondryck (utan socker). Vi satte oss i solskenet utanför affären på en lång bänk. Där läste hon tidningen och drack upp drycken. Så gick vi mot en lekpark, lekte lite, gick till en till, lekte lite och en till sen hem.

Väl hemma åt vi middag och Jonas, E o N som precis ätit tog en ordentlig långpromenad. När han kom tillbaka hade han en badleksak med sig till J. En "midsommarpresent". Badleksaken var som en minibåt formad som ett flygplan. Jätte fin! Och för att vara lite rolig föreslog jag J att hon skulle få inviga den på en gång i plaskdammen. Men inte genom att bada, utan bara flyta runt i den och äta sin kvällsmat (sen hem, borsta tänder och sova).

Tyvärr var det ganska många barn vid plaskdammen, så hon fick inte det lugna omkring-guppandet i sin båt som jag tänkt. Men hon var duktig och åt upp sina mackor ändå, när hon låg där i. Och när vi gick hem var hon mer blöt än torr. Dyngsur är nog rätta ordet. Men hon var mätt iaf och redo för sängen.

E o N sov förstås när vi kom hem och det tog inte lång tid för J att somna när hon var färdig med alla kvällsrutiner. Sedan tog jag och Jonas oss tid att se på en film tillsammans. Den var bra, men inte lika bra som filmen kvällen innan.

Nu ska jag duscha J och efter det: Hänga tvätt.

Ciao!

Fruktansvärt besviken!

Idag hade min körlärare, utan att informera mig först, satt in en praktikant att ta hand om min körlektion.

Praktikanten var jätte trevlig och kompetent MEN det gick, precis som med den andra praktikanten jag kört med vid tidigare tillfälle, otrooligt långsamt att komma någon vart i utbildningen. Just för att dem är så pass färska och inte riktigt kommit på hur dem ska utnyttja tiden på bästa sätt. För lite gåpåig, för lite press, för lite uppgifter. Jag blev nervös, som alltid med nya lärare. Man kunde tro att jag aldrig kört förut. Det jag fick lära mig var högerväng och vänstersväng i inledande tätort. Och allt skulle gå stegvis; först bara svänga och kontrollera i backspegeln+döda vinkeln i 8 varv (med sväng åt höger och vänster), sedan placering i sväng till höger (vänster hanns inte med) i 5 varv. Sedan var lektionen slut! Jag hann inte ens slutföra den. Jag som redan kört i inledande tätort hemma! Och jag blev nervös utav hans sätt att lära ut, som att jag aldrig kört förr. Jag körde därefter kan jag säga.

Jäkla skit att aldrig få bli färdig med det där jäkla körkortet. Carro som jag brukar köra med respekterar iaf mig: Låter mig visa själv, litar på mig, pushar på mig och ser till att utbildningen går snabbt och att jag presterar mitt bästa (som jag definitivt INTE gjorde idag)..

Orkar inte med detta faktiskt. Jag har ju inte tid! Jag har tre barn och ev universitetsstudier i höst...

Nej... Hejdå!

Shoping

Igår (sen eftermiddag) var jag och J iväg och handlade mat med min mormor. J var jätte duktig i affären och fick rida "hästen" efteråt, som utlovat. Men hon ville hoppa av i farten, så jag tog emot henne. Det var så komiskt på något sätt (men inte kul).. För först skrattade hon hysteriskt och sedan övergick det till ren och skär fasa, på en millisekund. Stackars liten. Men hon var otroligt modig som vågade prova iaf! Min tjej.

J valde ut en present till sin andra syster L. Det var en bra tanke utav henne, det hon valde. E o N tycker att sådant är kul iaf.

När vi kom hem var min syster här, som planerat, och småtjejerna sov. Jag gav J kvällsmat och gjorde iordning henne för sängen. När hon lagt sig ropade hon bara en gång, otroligt nog. När hon verkade sova tog jag och Jonas en sväng med bilen (min syster var barnvakt). Jag skulle träna på norr hade min körlärare sagt (vilket jag gjorde förra gången) men nu tog vi öster istället, då det området känns likvärdigt. En massa högerregelskorsningar, smala vägar, konstiga korsningar och knäppa ställen att placera diverse olika saker. Haha... Det lät lite konstigt det där. Allt jag menar är att det är ett dåligt planerat område och att man får vara mycket uppmärksam hela tiden.

Jag backade några centimeter längre bak än vad jag borde ha gjort, när jag parkerade. Det har aldrig hänt förut, jag har alltid känt att jag har kontroll när jag parkerar in bilen i garaget (vilket jag varit så stolt över). Men tydligen inte igår. Det hände såklart inget då det bara är en tunn plåtvägg och jag backade väldigt långsamt(tror att bilen bara rullade, utan gas). Men ändå! Illa..!

Jonas syster hade erbjudit sig att vara barnvakt tidigare på dagen igår. Men vi hörde inte av oss med ett ordentligt svar till dem, vet inte varför det drog ut på tiden att göra det. Så till slut ringde hon upp oss istället och då kändes det lite sent (middag snart osv). Vilket var jätte synd, då det hade varit kul för barnen att få komma till dem. Dessutom hade det varit kul för henne (tröttheten hade kommit efteråt ;) ).

Nu måste jag dona lite här. Ciao!

J - utan stödhjul

Japp, nu börjar karusellen!

Första försöket var idag. Hon orkade försöka i ungefär 20 min, och lyckades cykla helt själv i ca 2-3 sekunder. Imorgon ska vi prova igen och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det osv. För var dag ska vi försöka öka de där sekundrarna och tillslut kan hon cykla. Min stora tjej!

Hon vill verkligen det här nu, så vi får hoppas på att det går vägen (men varför skulle det inte det?).

Nu ska jag röja lite efter dagen som gått. Ciao!

Igår

J lekte med sin kompis E, på gården (med mig på balkongen): Urkul, tyckte Julia.
Jag och N var ute och lekte, "bredvid" Julia: Skojigt, tyckte N.
E umgicks med pappa: Mysigt tyckte E.
Vagnen invigdes under en promenad med familjen Fem: Skön, tyckte E o N.
Jag och J gick till spindeln och hon klättrade: Kuligt, tyckte J.
Småflickorna lekte och umgicks med sin pappa: Skojsigt, tyckte dem.
Jag, J och E gick till plaskdammen: Extremt roligt, tyckte barnen.
N var med pappa i köket när han lagade mat: Intressant, tyckte N.
Jag, J och N gick o köpte en biltidning åt Jonas (från J, i present): Jaa! Sa Jonas.
E umgicks med pappa under tiden: Kul, tyckte E.
Barnen lades: Skönt, tyckte min övertrötta hjärna.
Film sågs tillsammans med älskling: Mysigt, tyckte vi.

Idag då? - 16 Juni 2010

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Jonas ska snart iväg till trafikcenter och få information om yrkeskompetensbeviset. Jag kommer vara helt själv med mina tjejor. Det känns konstigt, nästan att jag aldrig har varit det. Ändå har Jonas bara haft semester i knappt två veckor. Man vänjer sig snabbt!

Jag vill inte bara vara runtomkring vårat bostadsområde hela dagen heller. Men en del utav förmiddagen går nog åt till att göra lite hushållsarbete. Vi har ganska bra ordning, trots alla utflykter. Allt har packats upp på en gång och vi har inte satt oss på slösidan när vi kommit hem. MEN det behövs tvättas och diskas lite. Och jag tror nog att det är dags att byta sängkläder..

Någon som vill göra något kul idag, tillsammans med oss?

Och en ganska vanlig fråga: Någon vän eller familjemedlem som vill vara barnvakt sen eftermiddag/kväll idag så att jag kan övningsköra en sväng? Jag måste tjata, annars kommer vi inte ut och kör något.

Nu vidare med barnen och hemmet. Ciao!

Teater - 15 Juni 2010

Jag och J var iväg på teater kl 14(till 15) idag. Det var de tokiga systrarna K som busade och sjöng sånger från Astrid Lindgren filmerna. J var överförtjust! Efter att teatern var över satte vi oss på en bänk i stadsparken och delade på en mjukglass. Det var lagom mycket, och riktigt gott.

Under resten utav dagen har vi tagit ena benet framför det andra och utforskat vår vackra stad. Vi såg på konstverken i stadsparken, följde stadens stora vattendrag, såg på statyer utanför muséet, beundrade slottet, tog oss en titt i insidan utav ett varuhus, undersökte ett utav våra stora torg, gick längs gatan med de flesta affärerna, gjorde ett ärende i en guldsmedsaffär, köpte lite färdkost inne på en känd matkedja, strosade längst Kalles Hurtiga Allé, svängde in i fiskaffären och undersökte var fisk och avrundade till sist med mellis och lek i mormors lekpark.

Någon timme senare hämtade Jonas och småtjejerna oss. J fick med sig kvällsmat i bilen. På vägen hem åkte vi förbi dagiset småtjejerna ska gå på, för att jag och J skulle få se det. Sedan förbi universitetet så att J skulle få se var mamma eventuellt ska läsa i höst.

Väl hemma gjordes tjejerna iordning och nattades. Nu ska jag och Jonas slappa ett par sekunder.

Ciao!

Parken Zoo - 14 Juni 2010

Djuren
                                 

Familjen Fem
                           

Bilderna blev tydligen en storlek mindre än jag tänkt. Men det får vara såhär. Vänner och familj får såklart se bilderna vid annat tillfälle, hemma hos oss, om dem vill.

Lista

Korvas utmanade alla sina läsare att fylla i detta, så varsågod :)

Vilken svordom använder du mest? För bövelen och helskotta, men det räknas kanske inte? 
Äger du en iPod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den är inte inställd alls. Jonas har semester och J har "sommarlov", så det är barnen som styr uppgången.
Hur många resväskor äger du? Vanliga ryggsäckar och sportväskor m.m äger vi en hel del. Men inte en enda resväska. Om inte J's mini-mini-dragväska räknas? ;) 
Använder du flip-flops? Ibland.
Var köper du dina matvaror ifrån? Willys(storhandla) eller Konsum(småhandla), ibland Coop.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag vet inte.. Jag älskar att fota själv, men springer inte ifrån om nån ska fota mig. 
Vilken var den senaste filmen du såg? Greenzone.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Med mina barn.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Hus, om det handlade om mycket pengar. En extra (liten) bil att ha som andrabil, om det handlade om lite mindre pengar.
Har någon någonsin kallat dig lat? Inte vad jag kan minnas. Jag har nog för mycket energi för att kallas det. 
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej!
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Den står tom. I J's ligger Petsson - kackel i grönsakslandet
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Bra fråga, som är svår att besvara. Pass!
När var senast någon stötte på dig? Det vet jag inte. Brukar inte tänka på sådant så mycket. Förutom om det är lite väl uppenbart, då kan jag tycka att det ser lite komiskt ut.
Vad åt du till middag senast? Pannkaksrulle, som vi fick igår när Jonas föräldrar hälsade på. 
Använder du huvtröjor? Jag har en hel hög, men använder dem inte så ofta (längre).
Kan du vissla? Ja.
Vem var den senaste som ringde dig? Jonas.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Jag gillar de flesta och blir sällan rädd. Men har blivit lite "tänk om" sedan jag fick barn, så det är inte lika kul längre.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? För att inte vara naiv ska jag svara: Ja, det finns det nog alltid (för alla).
Vilket riktnummer befinner du dig i? ***-******.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Ganska stort faktiskt. Två enorma våningar.  
Hur många syskon har du? Tre. Två småsystrar och en storebror. 
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej. Jag kan vara blyg, men det gentemot båda könen och inte utav den anledningen. 
Vilken film kan du alla replikerna till? Det vet jag inte.
Äger du några band t-shirts? Tror inte det.
När flög du senast? Haha! När jag var fem år eller något liknande. En tur över vår stad i ett pyttelitet passagerarplan. 
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 7.
Läser du för skojs skull? Ja, fast bara när det finns tid. T ex på toaletten eller hemma hos mamma. Haha..!
Pratar du några andra språk? Engelska och ytterst pytte pytte lite tyska och spanska.
Diskar du din egen disk? Ja, men inte länge till. Har köpt diskmaskin som väntar på att kopplas in. Var tydligen tvunget att göras av en VVS:are. 
Har du gråtit offentligt? Ja, men minns inte när. Det var JÄTTE nära att jag grät på min systers student, men det slutade vid tårfyllda ögon.
Har du en stationär dator eller en laptop? Stationär och laptop. 
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja, men inte aktivt utan mer automatiskt.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Ja, en tatuering. Piercingar har jag tagit ut tre, så det kan nog vara onödigt att börja om igen. 
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, varför?
Kan du kasta macka? Ja.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Ibland köper jag popcorn och dricka, ibland har jag med mig godis och dricka.
Vem var din favoritlärare och varför? Min engelskalärare i högstadiet var UR-snäll, men fick samtidigt respekt. Han var hur bra som helst!
Har du dejtat någon av en annan religion? Ja.
Vad har du för väder? Soligt, men kallt i luften.
Har du en blogg? Ja, det är den du läser i.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Jag har alltid älskat skolan, så de flesta ämnena har varit roliga. Men främst Ma, Sv o Eng.
Gillar du att flyga? Det minns jag inte. Allt jag minns är att jag sade att människorna ser ut som myror. 
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Empati och humor.
När sov du senast på golvet? För några veckor sedan. Råkade somna brevid J's säng när hon haft en mardröm.
Vilken är din favoritdrink? Har ingen.
Gillar du din boendesituation? Nja, tillfälligt. I några år vill jag bo såhär (i lägenhet). Men längre fram vill jag bo i hus. 
Vilken är din mammas hemstad? Pass
Din pappas hemstad? Pass
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 6-8.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Om det inte är saker utanför hemmet bokade, finns det gott om saker att göra hemma. 
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Beror på i viken årskurs. I högstadiet undvek jag att sitta bredvid vänner, för att jag ville lära mig saker snarare än att prata pojkvänner. Men i gymnasiet ballade det ur lite, då jag och Mia satt tillsammans för jämnan. Men vi brukade lösa det genom att hoppa in i ett grupprum om vi var för härjiga. 
Vilken är din favoritfrukt? Banan, tror jag. Äpple är gott, men fastnar mellan tänderna.. 
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Hm.. Nej. 
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 24.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Med mig själv är jag det. Om jag har bråttom kan det bli fel, men vid sådana tillfällen bryr jag mig mindre. 
Tror du på liv på andra planeter? Ja, något annat vore konstigt. Tänk bara vad stort universum är! 
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? Hm. Det var nog Jonas. Vi älskar varandra, men man kan inte alltid hålla jämt.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Pass
Vad var det senaste du åt? Potatisbollar och fiskpinnar (snabb-lunch, då vi ska ha fika idag). 
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Ingen aning faktiskt. 
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Mamma och pappa valde ett par tjejnamn och ett par killnamn och när jag kom ut valde dem en utav de två tjejnamnen: Madelene. För att jag såg ut som en sådan. 
Gillar du senap? Ja.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Det är övergående.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Jag vill tro det.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Har inte köpt något där vad jag minns.
Tycker du om att krama folk? Ja.
Skulle du säga att du är trendig? Haha.. Nej! 
Äger du en digitalkamera? Japp.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen. Inte som jag minns iaf. 
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nej. Dels är mitt minne gott men kort, så det lär vara glömt på en gång. Dels glömmer jag lätt själv att ringa, så jag förstår andra som gör detsamma. 
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Pojken som kallades det.
Tycker du att du är attraktiv? Jag tycker inte att jag är ful, men jag brukar inte direkt stå och kolla in mig själv i spegeln. Jag lägger inte så mycket tanke på det.
Vad är du allergisk mot? Nickel, pollen och kanske något mer? 
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Arne.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla!

Kiss i pottan och vagn

Igår köpte vi pottor åt de två små. När vi gick runt i affären och plockade på oss lite annat behövligt så visade jag dem samtidigt (med hjälp av deras råttisar) vad pottan var till för. Råttan kissade, bajsade och pruttade. Pruttarna var mest roliga, bägge satte själva sina råttisar på pottan och gjorde pruttljud. När jag gjorde kissljud härmade dem det och tycktes tänka: Hur kommer katten in i bilden?

När vi kom hem lät jag E prova pottan först, för hon tycktes vara mest intresserad. N var mer inne på att prova cykelhjälmarna vi köpt (hon älskar huvudbonader). Hon provade även sin potta på huvudet, vilket hon tyckte var hysteriskt kul. Hon förstod att den inte skulle vara där, varför det blev ännu roligare.

E satt på pottan en stund. Hon tyckte att det var kul att vara utan blöja och verkade lite smått förstå vad pottan var till för. Men hon verkade inte riktigt veta hur hon skulle göra för att få ut något så hon pruttade lite med munnen istället och skrattade hjärtligt. Jag sade att hon var duktig, klappade händerna och visade lite hur man tog i. Hon tröttnade dock efter ett tag. Så hon fick ren blöja och gick och plockade med något annat. Hon var jätte duktig, även om det inte kom något.

Så var det N's tur. Hon hade sett E sitta så hon visste med en gång att byxor och blöja skulle av. Och när dem var av satte hon sig så fort att hon nästan missade sitsen. Hon var varkligen ivrig att få prova detta nya. Hon såg överlycklig och stolt ut när hon satt där. Först pruttade hon lite med munnen och skrattade (pruttar är tydligen roligt redan i denna ålder, hehe). Men efter ett tag började hon ta mina instruktioner (jag visade med mitt kroppsspråk) och efter en liten stund kissade hon på pottan! N KISSADE PÅ POTTAN!

Kan ni förstå hur Stolt hon blev? Och jag, haha, jag började nästan gråta! Jag är ganska larvig utav mig ibland, men nog är det lite befogat att bli gråtfärdig när barnen blir stora så snabbt?

Vi ska fortsätta med pottor (iom att dem gillar det), så att det blir något naturligt för dem. Det är inte för att göra dem blöjfria med en gång, utan det blir de när de själva är redo. Julia gick på potta sedan ett års ålder, men blev blöjfri först år senare pga att hon inte ville göra allt på pottan. Trots att hon gillade den mycket.


Igår beställde vi förresten vår vagn: Baby Jogger City Mini Double, från linköping: FRAKTFRITT! Både vagn och regnskydd slutade på en nättare summa än BF har på bara vagnen. Tråkigt med sant..
Jag både gillar och inte gillar BF. Priserna kan vara både bra och dåliga. Personalen kan vara både trevlig och otrevlig. Ibland är dem experter på sina varor, ibland vet dem precis ingenting. Jag tycker dock att dem borde arbeta lite på att bemöta kunderna, för jag känner ungefär varannan gång att jag inte vill tillbaka dit. Och så vill man ju inte behöva känna över sin lokala barnvagnsaffär. Grejen är väl lite att dem riktar in sig mycket på de som ska handla stora grejer, medan dem som ska handla små knappt får någon uppmärksamhet alls (trots att butiken nästan kan vara tom). Och så har dem inte riktigt den här tanken: Kunden har alltid rätt. Men något positivt är väl att de bara kan bli bättre. Och det tror jag nog att dem blir, någon gång framöver.

Ne nu ska jag börja fixa o dona lite här. Ciao!

Köra bil och köpa vagn

Igår var jag ute och körde med Jonas. Först körde jag landsväg, sedan inne i en by (haha, inte riktigt men ett litet samhälle: kanske kallat stad?), sedan 90-väg och sist stadskörning. Jag fick med 3(eller 4) parkeringar och lite backning (som man ju måste fortsätta upprepa för att inte tappa). Efter 90-vägen kändes resten som en dans på rosor, haha. Snacka om att man lärde känna bilen ännu bättre!

Jag och Jonas kollar efter en enklare tvillingvagn och har verkligen fastnat för Baby Jogger - city mini double. Nu börjar jakten. Babyproffsen hade bara svart, vi vill ha en röd. De kunde beställa hem, men det skulle ta 6-8 veckor. Jag vet inte om vi orkar vänta så länge..
Vi hittade en butik i Linköping som sålde vagnen. Där var den billigare och var fortfarande billigare när man räknat in bensinen för att åka dit och hämta den. Dem verkar dessutom ha vagnen i röd färg. Problemet är bara att vi inte får tag på den butiksansvarige. Man blir inte så lite frustrerad! Men vi ska fortsätta ringa och hoppas på att hinna iväg dit idag. Förmodligen har vi inte sådan tur, utan får vänta till nästa vecka. We'll see about that!

Nu ska jag greja lite här. Ciao!

Att söva

J är en sådan tjej, som gärna vill ha mycket uppmärksamhet runt läggdags. Det finns många "jag ska bara". Däremot är hon inte den lättaste att söva. Det är nästintill omöjligt att få henne att somna när man är i samma rum. Hon brukar vilja bli läst för och sedan kanske bli lite struken på, men just somna brukar hon inte göra förrän hon är själv. Så länge man är kvar i rummet är hon klarvaken, hur mycket man än får henne att slappna av.

När man har dåligt med tid kan det vara skönt, att hon inte har det behovet utav mig. Men samtidigt är det tråkigt. För man kan känna sig ganska otillräcklig ibland. Dessutom är det mysigt att söva sitt barn. Jag har alltid tänkt när J var mindre, hur mysigt det kommer vara när jag kan läsa henne till sömns. Eller hålla henne i min famn och sjunga henne trött. Eller prata långsamt och tyst samtidigt som jag stryker på hennes arm. Men det går inte med henne. Hon somnar inte förrän jag går.

Men häromdagen kom jag på något nytt: Massage! Jag vet ju själv hur trött och avslappnad man blir utav det. Så jag masserade henne med långa drag precis över ögonbrynen, från näsbenet och över kindbenen, över pannan, på vaderna och under fötterna. Sedan sov hon. Mitt hjärta..! <3

Audiologen

Idag gäller det!

N ska på efterkontroll för att se så att rören sitter bra. Sedan ska dem kolla hörseln återigen, för att se om den blev bättre nu när hon har rör (vilket dem misstänker att den ska ha blivit). Vi får hoppas på det bästa (vad nu det är).
Men om hon skulle vara hörselskadad skulle inte världen gå under. För mig är det inte något konstigt eller annorlunda att vara det, utan helt normalt. Om hon mot all förmodan skulle vara det, är det så mycket bättre om man vet om det.

Och idag ska vi få veta..!

Aj-aj

Inte sagt för barnens del (även om det används flitigt just nu..), utan för min stackars rygg. Jag känner att ryggen snart låser sig mellan skulderbladen. Det är jätte likt början till ryggskott. Kan man verkligen ha det där?

Ni som brukar ha ryggskott eller som vet utav andra anledningar: Vad gör jag för att motverka detta? Jag har inte tid att få ryggskott eller något annat liknande just nu!

Jag kan tillägga att jag undviker att bära barnen mer än ner/upp till skötbord/säng/matstol/vagn. Sedan upp och ner för trappen förstås. Vilket kanske låter som mycket. Men vid tröst och sådant sätter jag mig (oftast) nere på golvet med barnen istället, just pga praktiska omständigheter. Även om man har två armar är det svårt att trösta två tjejer uppe på vuxen höjd. För dem blir oftast ledsna/arga samtidigt. Vi har körslaget här hemma emellanåt! Hehe..

Nej, nu får det lov att bli en kaffe. Sedan röja här hemma. Jonas som gjort det så fint igår kväll (som vi gör varje kväll/dag/timma/sekund), nu ser det ut som en svinstia igen... CIAO!

RSS 2.0