Härmape-ledet

Jag fick denna idé från Korvas som i sin tur fick idén från Mansondust. Här kära läsare, har jag åtta frågor till er:


1  Vad heter du?
2  Var bor du?
3  Hur gammal är du?
4  Hur länge har du läst min blogg?
5  Hur hittade du hit?
6  Varför läser du min blogg?
7  Vad är det bästa & det sämsta med bloggen?
8  Har du någon fråga som du vill ställa till mig? (Svaren kommer bland era kommentarer till detta inlägg)


Det är mycket just nu

Privat övningskörning, körning på körskola, körkortsteori i boken, i mitt program på datorn och på körskolans internetsida.
Ansökningarna till universitetet och allt strul som varit med det... Men nu väntar jag "bara" på att de ska bli färdiga. Så de tar inte upp min tid längre, mer än i tanken.
Den väldigt vilande positionen som kassör i en förening.
Det nya projektet, som hemmasäljare utav BLINGO-kläder (med start i höst) och alla förberedelser inför det.
Sökandet utav sommarjobb.
Firandet utav de många som fyller år och andra högtidsdagar.
Alla förberedelser inför min systers student.
Att hinna umgås med familj och vänner.
Underhållet utav lägenheten.
Sjukdommarna som kommer och går. Vår familj tycks mest gilla magsjuka, men just nu är det en pågående sväng av förkylning hos de små.

Jag har inte så mycket att skriva om, eller så har jag för mycket att skriva om. Jag vet inte.. Vilket fall hinner/orkar jag inte göra det just nu. Lusten kommer igen, det vet ni trogna läsare!

Ciao!


Körkortsteori

Jag har läst i boken (om och om igen) o svarat på frågor i övningsboken och i ett program jag har på datorn. Nu är det så också dags att plugga teori på körskolans hemsida.

Det är vad jag ska göra ikväll.. Ciao!

Grillat

Jag och Jonas grillade i fredags. Helt ensamma (bortsett från barnen som sov i sina sängar). Det hör inte till det vanliga att vi grillar utan gäster. Men det var gott, och trevligt. Så det får vi se till att göra om!

I lördags eftermiddag var vi iväg till IKEA en sväng och köpte en ny matstol till småtjejerna, vi behövde nämligen byta ut ena.
Efter det blev jag avsläppt hos min mormor, där mat väntade (kycklingfilé o pommes). Jonas åkte hem med småtjejerna, då det började närma sig kvällen. Jag var kvar till framåt halv tio. Jag och min moster satt och pratade om allt och inget när jag åt, sen fortsatte vi med det när jag var färdig och när vi gick ut med hennes hund. När vi kommit tillbaka från promenaden satte vi oss ner tillsammans med mormor och mamma.
Min mamma var där för att hjälpa mormor i trädgården lite, inför min lillesysters student. Jag skulle också ha hjälpt till men jag och min moster var så inne i samtalet så det glömdes bort helt. Min moster bor inte hemma, utan var där och hälsade på med hunden.

I söndags kom J hem från sin pappa. Det första hon började tala om var hennes mormor. Hon ville dit och hälsa på, eller sova. Visst fick hon göra vilket som, tyckte jag, om hon fick för sin mormor vill säga. Det hade varit så mycket med allt på senaste tiden så det var ett ganska bra tag sedan hon sov över sist. Efter att J talat med sin mormor, var det bestämt. Hon skulle sova över.
I samma veva som vi skulle lämna av J hos sin mormor, kom vi överrens om att mamma även skulle vara barnvakt åt E o N (i någon timma). Så att jag kunde övningsköra med Jonas och öva på parkering inför körlektionen dagen därpå. Det gick bra att köra för det mesta och jag hade roligt, med min älskling.
Vi gick in på IKEA en sväng (mitt i körningen) för att titta efter ett nytt vardagsrumsbord, men det vi tänkt oss var för lågt. Så vi strosade vidare, hand i hand. Vi fick med oss lite småplock i farten; hörnskydd och klädpåsar.
När jag kört lite till och vi såg att klockan drog iväg, körde vi och hämtade de små. Jag körde ända fram till mamma och in på hennes gård. Dock var det knappt några bilar i närheten så det var ingen super stor grej. Men kul ändå! Sedan åkte vi hem och förberedde för kvällen.

Igår förmiddags var jag och småtjejerna på stan och köpte solhattar o solglasögon till dem. Gissa om dem blev lyckliga när dem fick ett par varsina solglasögon! De har suktat efter J's brillor ett bra tag nu.
Väl hemma igen somnade dem ganska omgående (de ville absolut inte somna i vagnen på stan) och jag satte mig med teoriboken och hårdpluggade. En liten stund innan tjejerna vaknade, kom Jonas hem. Min älskling!
När vi fått upp tjejerna och gjort iordning dem, åkte vi iväg till mitt gamla gymnasium för att hämta betyg. Men då det inte fanns någon på plats med tillräcklig behörighet, kunde jag inte få mitt betyg utskrivet. Jag åkte helt i onödan med andra ord. Dem skulle iaf kontakta någon som skulle höra av sig till mig, sedan skulle betygen skickas till min adress.
Efter det hämtade Jonas upp J på stan (mamma och hon var där och uträttade ärenden) och lämnade av mig i samma veva. Sedan gick jag tillsammans med min mor och bror(som också var där), bort till körskolan. Där stod vi en stund och pratade, sedan var det min tur att köra och dem gick hem.
Idag fick jag öva på att parkera - vanligt och backa. Sedan fick jag prova på att tvärbromsa i 70km/h på grusväg. Lite läskigt först (dåliga minnen utav sladdar på grusväg), men på tredje försöket satte jag (broms)plattan i mattan fort som attan. Häftigt!
Väl tillbaka gick jag hem till mamma en sväng och hjälpte till med lite saker inför syrrans student. Jag åt även middag där också och umgicks lite. Sedan gick jag till affären tillsammans med mamma och efter det följde hon mig till bussen i duggregnet.

Jag lade detta inlägg i utkastet igår, för att jag tänkte att jag skulle skriva något mer idag. Men jag kommer inte på något mer att skriva. Vi får se vad dagen bjuder på helt enkelt.

Ciao!


Korvas, hennes barn, Lisa, Syster och Lollo

I förrgår fick jag besök utav Korvas, hennes tre barn och Lisa. Vi umgicks, barnen lekte och det var allmänt trevligt. Vi var ute en sväng när vi skulle till affären, sen var barnen ute desto mer. Jag lagade spagetti och köttfärssås att bjuda på. Spagettin var jätte konstig (aldrig köpt det märket förut), men som tur var åt de flesta med god aptit ändå.

Efter maten blev det kaffe för mammorna och en liten minifika för de större barnen. I ungefär den vevan kom Jonas hem också. Så han fick lite mat och efter det kaffe.

När jag och Jonas var färdiga med allt som "måste" göras, började vi klä på oss ytterkläder. Sedan tog det visserligen ett tag innan vi gick, men så är det när man knappt kan lämna sina barn ifrån sig..

Lisa och Jenny skulle nämligen vara barnvakt en sväng när Jonas kommit. För mig kändes det jätte tryggt att dem kom tidigare och lät barnen vänja sig vid deras sällskap. De känner Jenny sen tidigare, men Lisa har dem knappt träffat alls. Allt gick vilket fall jätte bra och jag hann med lite landsvägskörning. Sedan avslutade jag med att backa in i garaget, som jag gör varje gång vi kör.

När vi kom tillbaka var det nästan direkt dags för nattning(+välling) för de minsta och kvällsmat för den större (som sen också skulle sova). Jenny, barnen och Lisa skulle med bussen och åkte iväg mitt i nattningen utav de små. Men om de inte hade gjort det hade de förmodligen missat den får jag gissa :)

Min syster och hennes kompis kom hit straxt innan Jenny skulle åka. Så då när vi fått alla barn att sova, och ätit kvällsmat tillsammans med dem åkte vi iväg igen. Det var åska ute, ganska rejält och det regnade en del. Men vi skulle bara ner till Coop och parkera lite.

Parkeringen gick väl sådär. När jag kommer rakt fram ifrån, har jag en ganska bra känsla av var bilen befinner sig och parkerar inom rutan. Men när jag kommer och ska svänga in, rakt åt höger/vänster, sneddar jag för mycket över rutan bredvid. Sedan använder jag mig visst för mycket utav kopplingens dragläge när jag ska parkera, det skulle man tydligen inte. Hm. Men det lär jag mig så småningom.

Nu ska jag ut med mormor min och handla lite smått.

Ciao!

Långpromenad

Idag gick jag och småtjejerna en riktig långpromenad efter att vi lämnat J på dagmamman.

Först gick vi till affären och köpte bröd. När vi kom ut därifrån gick vi vidare till en lekpark för små barn. Där gungade dem först, sedan lekte dem lite och efter det gick vi vidare. In i skogen på en lång och slingrig stig, med ner och uppförsbackar, som leder till ett annat bostadsområde. I skogen plockade vi vitsippor, som dem fick undersöka, sedan kottar och sist stenar. Så kom vi till bostadsområdet, många fina hus fanns det att se på. En bit promenerade vi där sedan svängde vi in på en cykelväg som leder tillbaka till vårat bostadsområde. Där är det en lång uppförsbacke (asfalterad) med skog på båda sidor och mycket att titta på. Tillslut var vi tillbaka där vi kom ifrån: J's dagmamma. Att vi gick just den vägen hem var inget uttänkt, men så blev det. J var på väg ut med alla barn och fröknar och hälsade glatt på oss. Sedan lekte hon vidare, och vi gick hem.

Hemma lagades det välling, som flickorna trötta drack upp. Nu sover dem.

Ciao!

Tar bort

Nej, nu tar jag bort de två senast skrivna inläggen. Jag ångrade mig och har ingen lust att skriva om det där. Inte just nu iaf.


Bloglovin

Ni har väl inte glömt att ni på ett enkelt sätt kan följa min bloggs uppdateringar via Bloglovin? Där kan ni även lägga till andra bloggar ni läser. På så vis slipper ni surfa runt till olika bloggsidor utan låter bloglovin visa alla nya inlägg. Det är jätte enkelt och en riktigt smart idé!

Här är en direktlänk till bloglovin där min sida visas.

http://www.bloglovin.com/blog/799773/att-leva-tillsammans

Tryck bara på Följ bloggen, så följer ni min blogg via bloglovin.
Medlemsskap krävs också, men det är snabbt ordnat!

Jag ville bara upplysa. Ciao!

Pollen

Jag älskar våren, men inte Allt vad den innebär. Pollen i alla dess former, letar sig in i mina slemhinnor och irriterar, svider och gör ont. Jag får till och med reaktioner på kroppen när det blir riktigt illa, i form utav nässelutslag (men då snackar vi ordentlig reaktion).

För övrigt, vad kan man säga? Härligt att gå mot ljusare tider, även om jag gillar de mörka viterdagarna också. Härligt att ha Jonas långa semester att se fram emot, inom en snar framtid. Härligt att ha en lång sommar med mina flickor innan allvaret börjar (igen), om jag inte sommarjobbar när Jonas har semester förstås. Härligt att se flickorna växa, även om jag ibland vill stanna upp tiden och låta dem alltid vara små. Härligt att leva, helt enkelt.

Men det tycker jag för det mesta. Jag är inte sådan som går runt och lider, det skulle jag aldrig orka med. Jag anpassar mig istället. På vintern när det är kallt, tar jag på mig mer kläder och njuter utav kylans positiva egenskaper. På sommaren när det är varmt, har jag lite kläder, dricker mycket vatten och försöker att inte vara stilla för långa stunder. Under höstens ruskväder tar jag på mig regnkläder och stövlar och går ut o hoppar i vattenpölar med barnen. Under vårens (sommarens, och höstens) hemska pollinering, försöker jag att behandla mig med pollenmedicin så gott det går. Just nu biter medicinen inte ordetligt, tyvärr. Så jag har funderat på sprutor, men vet inte. Vi får se.

Nu ska jag dona här hemma. Ciao!'


Rörigt inlägg såg jag, Sorry ;)

Vädret igår

Vädret igår var helt underbart! Jag kan inte för allt i världen förstå hur en ljuv "sommardag" kan hoppa in och visa sig under den snålblåsta och ganska kalla våren. Kan ni?

Tacksam är jag iaf. Jag lapade i mig så mycket värme som möjligt när jag var ute på barnvagnspromenad. Även senare, när jag och Jonas var ute och gick med småtjejerna (som också gick) var det varmt och gott.

Idag kommer Julia! Hon åkte i fredags, men det finns inget minimum utav tid för att sakna sitt barn när det är borta. Jag saknar henne alltid när hon är hos sin far. Min "lilla" plutt.

Nu ska jag plocka lite här hemma.

Ciao!


Är det någon (som vi känner) som är intresserad utav att köpa följande:

*XBOX360-Ratt
*Sinterlamell till m46-låda
*Mätare till bilen (Laddtrycksmätare, Oljetrycksmätare, Oljetempmätare och Vattentempmätare)
*Teutonia S4 (tvillingvagn)

Vi har inget behov utav dessa och vagn vill vi köpa en ny istället. Så om du är intresserad: Pip till, så pratar vi priser. Mvh Mig och karln

Tjat och gnat

Nu tjatar jag vidare till nära och kära (som känner barnen) om hur gärna vi behöver barnvakt här framöver (gärna flera gånger i veckan).

Jag vill försöka att ta körkort så snart som möjligt. Vilket bara kan bli möjligt om vi är ute mer (jätte mycket mer) och kör. Vilket (tyvärr!) innebär att vi behöver barnvakt, vilket tar emot lite för mig. Jag är inte sådan som vanligtvis brukar behöva barnvakt (det bara är så). Julia har under sin uppväxt mestadels sovit över hos mormor då dem gärna velat umgås, men att vi behövt barnvakt har varit ganska sällsynt.

Men nu vädjar jag, pga STORT behov: Snälla, snälla, snälla! Om du skulle vilja umgås med våra barn i så mycket som en timma skulle det räcka gott och väl för att hinna övningsköra lite. Allt utöver det är en guldbonus!

Natti natti nu, och lova att tänka på saken.

Ciao!

Glömt att skriva!

I söndags var jag på JourVC sedan hos mamma och hjälpte till med en sak, igår var jag på VC och senare på körskolan och sen en snabbis hos mamma och hjälpte med en sak. Idag var jag på VC och ska senare på föräldramöte. På torsdag fyller min moster 25 år (GRATTIS), så då ska vi dit på fika. Och i helgen ska jag försöka träffa Korvas och Lisa (Ska vi äntligen lyckas? Haha.. Vi hinner aldrig eller så är det omständigheter som rör om, men nu så? Nu fixar vi det!?).

Det är mycket att göra. Och så är det lägenhetsunderhåll och barnen, förstås (men sådant går per automatik och är inget utöver det "vanliga"). Dessutom sade körläraren att jag skulle börja göra proven på deras hemsida. Fyra stycken skulle jag visst hinna göra ganska snart. Det hade jag inte tänkt på, utan mest läst i boken och övat i bonniers program.

Med andra ord; förvänta er inte att jag skriver för ofta. Men samtidigt; bli inte förvånade om jag gör det. Man vet aldrig hurdan lusten är och hur många luckor som finns.

Nu vaknar Nellie, låter det som. Ciao!

Körning o film

Det gick bra att köra förut. Jag körde på landsvägar, mindre vägar, grusvägar, slingriga vägar, raka vägar, lutande vägar, smala vägar, breda vägar, vägar närmre stan och på broar. Det mesta utom motorväg och motortrafikled. Den högsta farten jag var uppe i var 80, och det kändes bra. Men på de slingriga vägarna blev jag lite feg och körde långsammare än skyltarna tyckte, hehe.

Med körskolebilen är det inga som helst problem med farter. Däremot känns det lite småpirrigt med vår stora bil. Det känns som att jag har mindre kontroll på något sätt. Så jag är nöjd med att ha varit uppe i 80 med den idag. Men utvecklingen går framåt och förr eller senare blir det ju dags för motorvägar. Det ser jag fram emot, med skräckblandad förtjusning.

Förutom att jag har kört så har jag parkerat på pappas uppfart och på coops parkering (utom synhåll för andra bilar). Jag har även backat in i vårat garage, vilket är det jag är allra mest nöjd med. För dem med körkort kanske det är en självklarhet att kunna. Men jag som lärde mig backa förra gången jag körde, kunde inte vara mer stolt *smile* 

Nu ska jag och älsklingen min mysa med gottis och film. Ciao!

Övningsköra

Idag blir det till att övningsköra igen. SÅ KUL! I just love it. Jag längtar verkligen tills jag har körkort..!

Hinner tyvärr inte skriva så mycket mer, då vi har en hel del att göra innan det är dags.

Ha en bra dag. Ciao!

Vad är felet?

Ser ni i menyn till höger? Det har blivit till en punktlista. Förut var det understruket på var ord (och inga punkter), men inte nu längre.

Prova att trycka på ett inlägg så ser ni hur listan såg ut förut. För när man läser ett enskilt inlägg ser det rätt ut.

Hjälp mig, någon..?!


Trött, ont, blä

Idag är jag trött och går på halvfart. Med tanke på hur mycket som gjorts de senaste dagarna är det inte konstigt att jag är seg. Både i kropp och knopp.

Jag hade så ont i kroppen att jag nästintill mådde illa, när jag vaknade imorse. Jag kände mig som en mörbankad kyckling med lite varm currysås på.

Då kändes det helt underbart att Jonas inte började förrän halv tio och därmed gick upp med barnen, medan jag låg och sträckte på varenda muskel för att efter en stund tvinga mig upp.

Musklerna och lederna känns mer smorda nu, det gör dem alltid när jag fått igång kroppen. Men det är bäst att jag inte sitter här mer, då kanske jag börjar rosta...

Ciao!

Jobba över

Idag har jag jobbat halvt ihjäl mig, känns det som. Det är andra dagen i rad som Jonas jobbat över. Han brukar väldigt sällan göra det, ens en dag. Men i samförstånd med mig så tackade han ja till det.

Jag gick upp tidigt imorse; matade och klädde mina tre barn (och mycket annat). Jag packade sedan ner de två små i vagnen och tog den stora i handen för att promenera iväg till dagmammelokalen. När jag sagt hejdå till den stora tjejen, körde jag vidare med de två små till affären. Utanför affären träffade jag på två klasskompisar från folkhögskolan jag gick på förut. Vi pratade ett tag, sedan handlade jag och en utav tjejerna och så gick vi sällskap hem (vi bor nästan grannar). Vi har alltid mycket att prata om och det var lika trevligt som vanligt.

När jag lämnat av varorna hemma gick jag och flickorna ut igen (utan vagn). Eftersom att tjejerna kan gå var det jätte spännande för dem och dem hade jätte roligt. Ännu roligare hade dem (åt mig) när dem väl kom på att man som två barn kan gå åt två olika håll. Jag gav mig efter 20-30 min och gick in för att lägga de två små. Tjejerna var så lagom trötta och somnade innan dem ens ätit upp hela innehållet i sina vällingflaskor.

Under tiden som dem sov vattnade jag blommor, plockade undan leksaker, städade extra noga vid matbordet, planerade middagen och mycket annat "skoj" som jag inte kommer på just nu. Och så hann jag med en kaffe också (phu).

När småtjejerna vaknat, lekt och ätit; sattes dem i vagnen igen. Vi gick ut med soporna och promenerade iväg för att hämta J hos dagmamman. Vilket tog en ganska bra stund..

När vi kom till vår gård igen, gick J och knackade på hos sin kompis. Hon frågade om hon fick komma hem till oss och det fick hon. Så vi tog oss in och upp, hela gänget. J och hennes kompis började leka på en gång. Det gick bra, överlag. Klart att barn i den åldern inte alltid drar jämt, så lite överseende får man ha.

Jag började med maten efter ett tag; potatis- och morotstärningar, bacon, bruna bönor och broccoli. Småtjejerna fick små köttbullebitar istället för bacon då jag tycker att bacon är lite för salt för deras ålder(men vad vet jag?).

J följde med sin kompis för att fråga när hon skulle vara hemma. Hon hade med en lapp med frågan och hennes skulle få skriva ett svar, vilket hon gjorde: 17.30. Lite småkul sådär, hehe. Jag kollade dem när dem sprang iväg och kom tillbaka (utan att dem visste), så att dem inte skulle få några infall.

J's kompis fick lite knäckebröd med smör och vatten, när vi åt. Tro mig, det var hennes eget önskemål. Jag lovar att vi inte jobbar extra som fängelsehåla här. Hon sade att det var hennes favorit, då tror jag på det. Mat skulle hon äta när hon kom hem sa hon. Efter maten lekte dem och såg en kort stund på film medan jag gjorde rent småtjejerna, fixade matlåda till Jonas och massa annat.

När kompisen gått hem duschades J lite snabbt. Sedan kläddes alla på med nattkläder. Så röjde jag lite i köket och när jag var färdig började jag så smått fixa kvällsmat till alla. E o N lades med välling när J satt och åt macka. Sedan ägnade jag mig åt J. När hon ätit färdigt borstade jag hennes tänder, flätade hennes hår, gjorde rent hennes örhängen och lite annat kvällsgöra.

J var nöjd, för hon lade sig i god tid (för tidigt till och med). Vilket innebär att jag läser saga för henne. Efter jag läst saga ville hon lyssna på de sagor som hon och jag spelade i förra veckan. Sedan vi spelade in dem har hon inte velat lyssna på annat. Pluttan.

Så kom Jonas äntligen hem. Jag satte honom på att diska, medan jag gjorde kvällsmat åt oss och frukost åt han. Sedan sorterade jag tvätt och satte igång en maskin med mörkt medan jag pratade med mamma i telefon. Jag gjorde även iordning en jeansmaskin som senare stoppades in och just nu centrifugeras. Vilket innebär att jag SNART får gå o sova.

Dagen bjöd på mycket mer, men det är svårt att få ner allt i ord. Och så kanske det verkar som att vi äter hela tiden, men det är bara för att jag inte minns allt som händer i mellan. Äsh.. Igår och idag har både jag och Jonas jobbat över och vi är så lagom trötta och virriga!

Han sover redan då han skickades i säng efter kvällsmaten. Nu ska jag hänga tvätten och sen nanna kudden jag med. Äntligen!

Ciao!


Familj och vänner (som känner våra barn): Glöm inte bort att anmäla intresse för om ni vill vara barnvakt ett kort eller lite längre tag, medan jag och Jonas åker iväg och övningskör. Tack på förhand!


Barnvakt

Hej, kära familjemedlemmar och släktingar (och några vänner som barnen känner ganska väl)!

När helst ni är lediga och önskar umgås med våra barn: Ring till mig eller Jonas och bestäm dag och tid. Så kan jag och Jonas övningsköra lite under tiden som ni umgås. Prima!

Hittills har jag bara frågat mamma, och hon säger såklart inte nej. Men vi behöver några till att kunna fråga, så att vi kommer ut flera gånger i veckan (så ofta som möjligt). Jag vet att jag har pratat med alla om det tidigare, långt innan vi fick handledarpappret. Och det var många utav er som var intresserade (det är därför jag nu frågar igen).

Ju oftare jag övningskör, ju mer lär jag mig, ju mer van blir jag och ju snabbare får jag körkortet. Det är nu det gäller. Jag behöver hjälp (hör och häpna) utav er och är oändligt tacksam för varje minut och sekund som ni kan stå till tjänst.

Tack på förhand /Madelene

Övningskörning

Igår var jag ute o övningskörde med Jonas.

Jag övade på att backa, inför körlektionen nästa vecka. Vilket var ganska mycket enklare än vad jag trott (speciellt som vi har en stor kombi). Vi hade inga koner eller exakta streck jag skulle backa efter, men jag skulle backa mot olika mål. Det var första gången jag backat en bil, kan tilläggas. Vilket var hur kul som helst!

Förutom det körde vi runt lite var stans i ett industriområde. Och så körde vi iväg bortom industriområdet där det fanns en nybyggt väg, som inte var klar. Så att jag skulle få prova på att vända när vägen tog slut (vid flera olika ställen).

När klockan började bli mycket körde vi mot mamma (som var barnvakt). Nu blev det alltså pytte lite mer trafik, vilket också det gick bra. Iofs kör jag i trafik med körskolan, men denna bil är mycket större och det var andra gången jag körde den. Men som sagt gick det bra, jag känner bilen lite mer nu. Det är ingen liten gokart direkt, som på körskolan.

Nu ska jag kila. Ciao!

Tröttsamt uppvaknande

Om det är något som jag faktiskt inte alls gillar, så är det att vakna på morgonen och inse.. Att det första jag måste göra är att bada barn, tvätta sängkläder och rengöra spjälsäng. Bajs utanför blöja och istället i säng och på barn, är helt enkelt inte min favorit.

Men det är skönt efteråt, när sängen är extra ren. Och barnen är duschade redan när dagen börjar.

Det är egentligen inte negativt, utan slutar rentav positivt. Men som sagt; inte det bästa uppvaknandet.

Ciao!


Altanmöblering

Jo, jo en kopp kaffe sade vi, jag och mormor.

Men sedan kom vi på bättre tankar och började städa och möblera om hennes altan. Haha! Ni skulle ha sett oss som vi slet och hade oss. Starka som urdjur bar vi runt på möblerna för att få dem dit vi ville.
Eller ja, okej.. Möblerna var inte ett dugg tunga. Men ändå. Hjärnorna våra jobbade på febrilt i hopp om ett slutligen bra resultat.

Möbleringen var egentligen bra innan, men förnyelse var på intågande. Vi skulle se till att kunna få in fler folk på altanen lagom till Nathalies (min systers) student. Jag tycker att det blev riktigt bra, vårt slutresultat. Det blev luftigare på något sätt.

När vi möblerat färdigt och börjat sätta upp jalusier (de är undanplockade under vinterhalvåret) kom min moster och hennes karl. Han tog snabbt över huvudansvaret för jalusierna medan jag, mormor och moster turades om att vara "assistenter". När vi var färdiga med jalusierna dammsög jag av altan ganska grundligt och mormor plockade bort allt överflödigt (så som jalusiförpackningar).

Någon gång mitt i alltihop, åt vi mat också. Lagad utav mormors karl. Och det ni, är någon som vet hur man lagar mat (fd. kock).

När allt var färdigt, vilket fall, fikade vi (tillslut, hihi). Det blev ganska sent så moster och hennes karl skjutsade hem mig i samma veva som dem skulle iväg och sola.

Det var nog allt för idag.

Ciao!

Folket utan åsikter

Det är ni, mina läsare.

Om det inte vore för att jag hade en (inte så tillförlitlig) statistikmätare, hade jag inte vetat om att jag faktiskt har läsare. Ja, eftersom att ni aldrig gör er hörda. Ni tycker aldrig till om mina inlägg. Är det för att jag är tråkig och för normal? Eller är jag så pass galen att ni inte vågar tycka till utav ren och skär rädsla? Skämt o sido..

Igår var jag till mataffären och sedan blomaffären med mormor. Senare åkte jag, Jonas, E o N på födelsedagsfika hos min gammelmormor. Det gick ganska bra för tjejerna, men de blev trötta efter ett par timmar och åkte hem tillsammans med Jonas. Jag kom hem någon timma senare, åkandes med mormor.

Väl hemma planterade jag och Jonas blommor (de jag köpte tidigare) på balkongen. Det blev fint. Och så kändes det skönt att (äntligen) bli av med påskliljorna.

Idag ska jag ta mig en joggingtur ner till mormor på en pratsam kopp kaffe med nybakt kaka till. Sedan får vi se vad dagen bjuder på.

Ciao!

Valborg

Valborg firades hemma hos mormor igår (utan J, som var hos sin pappa). En brasa tändes ute på det uppblötta gärdet, Jonas o Anders höll koll på att den höll sig i schackt. Medan den brann ner gick jag, E, N, mamma och mormor en promenad i allén och kollade på grannhästarna.

Väl tillbaka grillade vi korvar och jag passade på att skita ner min jacka riktigt ordentligt (med aska). När alla ätit sig mätta gick vi in en stund hos mormor. Där bytte vi blöja på småtjejerna och så fick dem leka lite i lekrummet.

Sen åkte vi hem. De små fick lägga sig och vi såg på tv en stund innan vi också gav upp.

Ciao

RSS 2.0