En karl och massa annat

En karl är en vuxen och en pojke, ingen tjej. Eller hur? *paus* Och den här juicen sticks i min hals... Prova i din hals! Hon ser fundersam ut. Kanske för att allt är blandat här? Hon tittar på framsidan av förpackningen. Mamma, den här frukten har jag aldrig ätit *pekar* och den är blandad. Mmmm! *klunk klunk klunk* Mamma, jag vill inte ha mer.. *rynkar på näsan* *paus* Eller jo det vill jag. Får jag hälla i juicen i muggen? Snääääälla.

Lite senare när hon druckit upp nästan allt: Jag vill inte ha juicen, kan jag slänga den? Innan jag hinner svara: Eller ne, jag ställer den i kylskåpet. Då blir den kallare...

Barn (i detta fall J): underbara och fulla av miljoner tankar.

Barnen

N sitter och sjunger: Lille ja, lille ja, lille ja, lille ja. Varpå E också vill sjunga med. Men då blir N upprörd, kollar på mig och gestikulerar anklagande åt E. Jag säger att E också får sjunga, då kollar N mig djupt i ögonen och ruskar på huvudet.

J fick en bok med barnrecept igår. Idag fick hon en bok om jordens länder och en tröja. Hon blev glad vid båda tillfällena. Men så sa hon helt plötsligt: Men, varför ger du mig en massa saker? Tre saker på två dagar. Är det för att det är påsk? Jag svarade henne att det inte beror på påsken, utan att det var väldigt bra böcker och att jag tyckte att hon kunde behöva en tröja till. Hon tittade undrande på mig i några sekunder, sen blev hon upptagen av annat. Hon har alltid varit sådan. Hon kan säga ibland: Men mamma, det är onödigt att köpa en sådan. Då kan det handla om t ex ett klädesplagg till henne.

Ja, se barn. De är för söta!

E o N 2 år!

Ja se, deras födelsedag var igår, men då hade jag inte tid att gå in här och skriva. Släkten kommer på söndag för att fira dem, igår minifirade vi lite med ett varsitt av paketen och lite fika. Dessa tjejer har blivit stora och det firar jag här i bloggen med att skriva en kort dikt rakt upp&ner.

Tänk vad tiden går, nu är ni hela två år.
Små var ni nyss, nu är ni fulla av hyss.
Underbara små troll, man får allt ha koll.
Men gú så goa ni är, söta som små bär.
Delar ut puss och kram, hela långa dán.
Busar och leker, att ni pannkakor "steker"
Sjunger o dansar, följer mig som svansar.

Mina två, stora, men fortfarande små.

Mamma älskar er! <3

RSS 2.0