Lek&bus

Mamma och J-dag var det igår.

Först var vi förbi hemma hos Rollis för att lämna av tre födelsedagsteckningar från J. Vi hade även med oss 6 st macarons som vi införskaffat vid coops bageri. De var utsökta, bortsett från att de var väldigt söta. När vi smaskat färdigt på dessa macarons så klädde vi på ytterkläderna igen och åkte till:

LEK&BUSLANDET!

J var förstås överlycklig, som vanligt när man åker dit. Vi klättrade nog mest i stora konstruktionen, men vi åkte även skridskor, åkte rutchkana, hoppade studsmatta, spelade basket, spelade schack, "gymmade", hoppade hoppborg, klättrade på vulkanen m.m.
Mitt i allt gick vi till matplatsen. J fick bestämma precis vad hon ville äta utav allt som fanns där. Det slutade med pannkakor och en slushi (heter?). Det är andra gången i hennes liv som hon får en slushi från mig så hon förstod att det var en mycket speciell dag: våran mamma-dotter dag. Hon blev förstås inte helt mätt på sötsakerna (som jag ju förstod i förväg, men som sagt var det ju hon som valde) så hon åt halva min pommes också, hehe.

När vi lekt färdigt slängde vi i oss lite frukt och åkte för att handla. I affären såg J en jätte stor limpa, som var med i en vikt-tävling. Hon ville förstås vara med och gissa vikten så hon tog med sig ett formulär. Jag berättade vad två lingongrova vägde och det utgick hon från och mätte upp vad brödet borde väga. Så handlade vi vidare. Framme vid kassan frågade hon kassören om hon kunde få låna en penna, vilket hon fick. Hon fick även en ask med russin från den snälla kassören. Varför? Ja, för att kassören var snäll helt enkelt, hon kanske tyckte att det var gulligt att en femåring skulle vara med i tävlingen? Vilket fall så gissade J själv vikten och skrev ner den, så fyllde jag i resten av uppgifterna. Sen ville hon själv gå in i affären och lämna lappen i lådan. Det fick hon. Snacka om stolt flicka som kom ut mellan kassorna sedan. Stora tjejen ju.

Vi åkte hem och åt kvällsmat. Sedan lade vi oss att läsa. Först valde J en liten Pixie, sedan läste vi ur hennes Kropps-bok. Igår handlade boken om skelettet och lederna, vilket J blev mycket facinerad över. Kul-leder och gångjärns-leder var nog det mest intressanta. Hon låg och rörde på knäna och höfterna en lång stund, skillnaden var tydlig tyckte hon. När vi läst färdigt stängde jag för hennes koja och gick till vardagsrummet.

I vardagsrummet såg jag och Jonas på solsidan. Den serien är ju för jäkla bra!

Nu: planera dagen.

Ciao

2010 i bilder

Vi börjar från början och slutar på slutet, så det börjar från Januari med min födelsedagstårta

Vinter
     

Vår/Tidig sommar


Parken Zoo (vår/tidig sommar)
     

Midsommar
   

Stockholm (sen-sommar)
  

Halloween (höst)
   

Piratdagen (höst)
  

Vinter


Och slutar med denna bild som målades nu i vinter. Jag hade visst dåligt med vinterbilder på bloggen, jag får se om jag återkommer för att uppdatera detta inlägg senare idag, när jag rotat lite bland "mina bilder".

Ha en bra dag! Ciao!

Symaskin och avnopprare

Det sistnämnda vet jag inte riktigt om det heter så, men vilket fall:

Jag har köpt dessa för mina födelsedagspengar. Jag har nämligen nästan tvång (från släkt) på att köpa till mig själv för dom pengarna då alla vet att jag brukar lägga dessa på familjen istället. Förra året köpte jag t ex en bäddsoffa för födelsedagspengarna (skulle eg ha sparat vidare till en systemkamera (jag gillar inte avbet.)).

Men i år kom jag undan lite snyggt. Vad ska jag göra med denna symaskin och avnoppraren? Laga barnens trasiga plagg, sy gardiner till oss alla (eventuellt), sy in för stora kläder, kanske sy något skoj. Avnoppraren ska jag använda på allas kläder, vid behov. Så egentligen var dessa saker till oss alla, men ändå inte. De är mina, jag kommer att använda dem, alla kommer att tjäna på det.

Jag kan bara inte köpa något, som gynnar bara mig. Men detta borde åtminstone duga, de är ju iaf mina även om de ska användas åt hela familjen (av mig). På detta sätt löste det sig bäst. Alla blir nöjda. Jag blir nöjd, min familj kommer att bli glada och släkten bara måste tycka att denna var till mig, även om den fyller en funktion för hela familjen?

Köpt är köpt, vilket fall :)

Ciao!


Kom ihåg att dem inte är samma person på insidan

Tvillingar må vara olika på utsidan men kom ihåg att dem inte är samma person på insidan.

N har ärvt en sida utav J's personlighet, rakt av. Hon har den där sidan som gärna spelar över lite (den spexiga sidan). Hon älskar när man tar kort, då börjar hon posa och grimasera och ler sedan som på beställning. Hon älskar att klä ut sig, helst till prinsessa men spöke är nr 2 på listan (att se sig i spegeln efter och le är obligatoriskt). Hon älskar att dansa, gärna med någon men utan funkar nästan lika bra. Hon älskar att sjunga, och gärna waila lite också när hon är extra sprallig. Hon uppträder mer än gärna, med vad-som-helst. Hon tycker att tittut är så roligt att hon kan leka det med sig själv. N njuter utav att mysa och är nog den i familjen med längst mys-tålamod (där skär det sig nog med J, för hon älskar att mysa men tålamodet är inte enormt). N älskar att ropa mamma med konstig röst och vill att jag ska svara N.... tillbaka med samma röst. N gillar spanska ord och är jätte intresserad, hon har förstått så långt att hon förknippar dem med Rollis.

E gillar att göra mycket av dessa saker också, men inte så att det blir en överhängande del av hennes personlighet. Hon är inte lika spexig (inte lika ofta iaf), utan mer sansad, harmonisk och fundersam. Hon är pillrig och grejar gärna med ditten och datten. Hon lyssnar oftare än N när man pratar och hon har lättare för att koncentrera sig (i vissa situationer, men inte i andra). Hon ritar oftare än N koncentrerat och försöker att faktiskt rita något medans N är lite kvar i facinationen över att det blir streck (ringar osv) på pappret när man drar pennan. E gillar att vara helt själv med mamma. Skulle hon bestämma så skulle det bara vara vi två, solo mot resten av världen. Hon gillar att göra hyss också, det är hennes sätt att få uppmärksamhet (ist för spexandet, som inte förekommer lika ofta hos E).

Just nu sitter E och stoppar saker i en burk, stänger, öppnar, tar ur, stoppar i osv. Pillrar.
N springer runt, går o kollar sig i spegeln, kommer tillbaka, säger något skoj, gömmer sig bakom dörren, tittar fram med "förvånad" min, säger oj, springer iväg osv.

Självklart gillar de att göra samma saker också, men det jag beskrev är det som finns mest utav hos vardera barn.
De är kanske lika på usidan, men insidan visar två helt olika personer, kom ihåg det mina nära och kära!

Syns inte

E har fått för sig att håller man för ögonen, blundar, står bakom en gardin/ett duschdraperi, står i ett hörn med ansiktet inåt, går baklänges eller på alla fyra upp o ner med huvudet, lägger en duk på huvudet osv; så syns man inte.

Det ser extremt kul ut men vi försöker att vara konsekventa med t ex gardinerna.  Det roligaste är när man har sagt att; det rummet ska ni inte gå in i nu, så går hon in med händerna för ögonen istället. Då tar vi förstås ut henne från det rummet, men man kan inte låta bli att le (åtminstone inombords).

Sötnosen då. Hon vet hur man charmar sina föräldrar <3

Vad ska..

..ni göra i veckan?

Jasså? Ska ni det? Hälsa på mig!? Åh vad kul!

Alla hjärtans dag

Att vara eller inte vara; en förälder. Vi har pga tidsbrist på imorgon, redan firat alla hjärtans dag med film och gott. Att vi inte kan fira imorgon beror på att Jonas slutar sent imorgon och börjar väldigt tidigt på tisdag. Om vi var 16 år, nykära och helt obrydda om sömn kanske vi hade firat ändå (och varit trötta dagen efter). Men som trebarns föräldrar, njaa.. Sova är skööönt!

Imorgon då? Vad sker då? Inget utöver det vanliga. Jonas jobbar sent, har bilen och resten av familjen är hemma. Vi går ut i vanlig ordning, äter en massa mat hela tiden(frukost,mellis,lunch,mellis,middag,kvällsmat), städar och leker.

J ska sova hos mamma idag, så hon ska bli hämtad imorgon också. Vi får se hur och när det blir.

Ciao!

Tips från er!

Här hemma står jag alldeles för ofta, alldeles för länge; vid spisen. Det är helt okej, vanligtvis. Men när E o N är rastlösa och kräver min uppmärksamhet varje sekund, som dem gör just nu, så kan det vara skönt att bara "slänga ihop" något. Och jag vill kunna göra det med gott samvete.

Så kom igen nu: Mat som går snabbt men är näringsrik, som passar bra att "slänga ihop" till lunch eller middag när man har ont om tid. Tipsa tipsa!

Buzzador

Vill du bli en buzzador?

Just nu är buzzador särskilt intresserade utav att rekrytera gravida och/eller föräldrar med småbarn födda 1 februari 2009 eller senare.

Som en buzzador får du chansen att pröva spännande produkter och tjänster, helt gratis! Det enda du behöver göra är att diskutera och ibland dela med dig utav dessa till dina vänner.

Jag är en buzzador, bli det du också! Det är helt suveränt. Sist jag var med i en kampanj, fick mina barn och mina vänners barn chansen att prova massor av blöjor.

/Madelene


Blingovisning!

Hej där!

Finns det intresse för att jag ska ha ännu en BLINGO-visning hemma hos mig?
Eller är någon kanske intresserad utav att vara värdinna för en egen visning?

Hör av dig till mig i så fall. Via bloggen, min mail eller min telefon, beroende på vad du har tillgång till.

Om ni vill titta på kläderna kan ni göra detta här. Länken går till blingos hemsida.

/Madelene

Dumma dig!

 Jag skrev ett långt inlägg med massa innehåll och så bara försvann det. Nu struntar jag i dig, dumma blogg!

Symaskin

Hur mycket tycker ni är rimligt att lägga på en ny symaskin? Om man ska ha den till att sy/sy upp gardiner, laga/sy in kläder och inte så mycket mer?

RSS 2.0