Harjebaden

Ja vi blev borta hela eftermiddagen, jag och mormor. Mormors syster hade det mysigt i sin husvagn och barnen hade roligt på campingen. Vi åt lite grillad korv o hamburgare i förtältet, straxt efter vi kom. Så satt vi där och pratade en stund för att senare ta en kopp kaffe ute i lagom sköna solen. Lite senare tog vi en promenad ner till stranden. Där satt vi o kollade när barnen badade och pratade en del. När vi kommit tillbaka till husvagnen åt vi lite kall melon och pratade lite till. Sedan gick vi till bilen och åkte hemåt.

En mysig sommardag helt enkelt.

Ciao!


Midsommardagen

Jag som brukar åka till marieberg, OM vi har behov av det, någon gång under lördagen (när dem sover middag eller tidig förmiddag eller tillsammans med hela familjen. Ibland åker vi på söndagen). Idag är det tvärstängt och det kändes lite konstigt att vakna o komma på det. Jag hade till exempel tänkt att köpa allergimedicin, flourskölj och ev en pelarfläkt nu i helgen. Men inte idag inte! Skönt samtidigt, att slippa. Egentligen borde alla affärer vara stängda en dag i veckan, som när man var liten. Då skulle man ha den dagen till att inte ens handla en endaste liten mjölkdroppe. Här hemma får man handla ,åtminstone frukostmat, var och varannan dag! Vi är trots allt fem personer.

J laddar för skolstarten i höst, hon pratar om skolan en hel del. Hon börjar visserligen förskoleklass, men det är skola tycker jag. Jag är jätte sugen på att köpa skolväska, pennfodral o lite sådant. Det är väl inte fel? Och sen några nya plagg och ett extra regnställ.

J fyller snart 6 år och vi försöker fundera ut vad hon kan få i present. Vi har köpt eye-pet spelet med kamera och funderar bland annat på en hoppboll. Vi får se vad vi hittar på. Jag ska fråga om hon önskar sig något speciellt.
Nu ska jag åka en sväng till hargebaden med min mormor och ta en fika med hennes syster på deras camping.
Ha det bra! Ciao!

@mini-pc

Hej mina bloggläsare!

Nu har jag införskaffat mig en mini-pc att använda till studierna i höst. Jag är glad att jag köpte den såhär i förväg, så att man hinner vänja sig lite vid tangenterna. Jag köpte visserligen en med ganska bra tangentbord, men det är ju aldrig samma som ett vanligt tangentbord. Jag provade direkt att surfa in på facebook och youtube, då jag tänkte att dessa sidor tar lite mer kraft än t.ex google från datorn. Facebook gick bra och på youtube flöt hd 720p på bra. Jätte fin bild! Det hackade inte alls, jag är till och med förvånad faktiskt. Men jag tror inte på att datorn innehar någon större simultankapacitet förrän jag har bytt ut minnet mot ett 2GB. Jag har även tänkt att prova något nätspel och gå in på lite sega sidor för att se vad datorn säger om saken.

Jag kommer in och uppdaterar under helgen.

Glad midsommar!


Blev ingen...

...rabarberpaj. Vi hade så mycket annat kände jag, att det hade blivit föör mycket! Men det är gott minsann, så det gör vi en annan gång.
Idag ska J på kalas, så hon och jag ska åka till köpcentret o köpa något fint. Sedan ska vi byta om på henne och göra henne redo för lite kalasande. Skojsigt!
Vi har tårta som står i kylen sedan igår. Kom förbi här och ät upp den vettja!
Nej, jag känner att jag nog inte hade så mycket att skriva om ändå.
Ciao!
Efterlyser en lösning på mitt problem: trots att jag använder styckesindelning (dubbel-enter) innan jag publicerar inlägget, trycks texten ihop vid publicering och all luft emellan försvinner. Varför? Help me!

Rabarberpaj?

Funderar på att förbereda en rabarberpaj ikväll, inför morgondagen. Jonas har födelsedagsfika, han fyllde nämligen den 9 juni. Stora pokken!
Jag har en tvätt i maskinen nu, en ren i torkskåpet och en som väntar på sin tur att tvättas. Hur blir det såhär? Jag tvättar ju som en galning, haha! Dessutom har jag en att vika, som är torr (från igår kväll).
Jag ska fundera ut middag medan jag viker tvätt, hänga en tvätt och slänga in en ny, åka iväg en liten sväng med barnen och handla inför helgen, laga mat när vi kommer tillbaka, äta, duscha barn osv. Jag är en mycket upptagen kvinna!
Ha en trevlig helg mina kära vänner. Och om ni har ett smarrigt recept på hemmagjord vaniljsås, lägg det gärna i en kommentar till detta inlägg.
Ciao!
Jag fortsätter att efterlysa en lösning på mitt problem: trots att jag använder styckesindelning (dubbel-enter) innan jag publicerar inlägget, trycks texten ihop och all luft emellan försvinner. Varför? Help me!

N's nya räknesång

lolv, ell(v)a, tiio, niiie!!
Een, pjå, tjeeee
Sötnosen har fått stort räkneintresse. 1, 2, 3 kan hon få in helt rätt, men resten är mer som ett slags mantra som hon har för sig (det är ju så det börjar). Den blivande matematikläraren (jag) gläds av detta intresse som har kommit helt naturligt (E har inte samma intresse av det). Det är också kul att se hur väl det stämmer, som man läst i läroböcker, att barn i denna ålder sällan har intresse av att räkna längre än tre, att över tre brukar vara "många/flera/osv". Hon har räknat längre än tre, men det mest intressanta är att räkna tre saker helt enkelt.
Over and out!
Så fort jag sparar ett inlägg så trycks det ihop och alla styckesindelningar försvinner, jag försöker om och om att göra om och spara igen men det går inte. Hjälp mig någon? :)

Cheese curlz...

..eller vad dem nu heter? Tjuvade iaf fem stycken sådana ur skafferiet (rester från helgen som gått) när E o N sov: gott! Förlåt Jonas, hihi..

Jag håller på att tvätta och har bestämt mig för att köra ett litet tvättmaraton idag, med tanke på vädret (och tvättkorgen som tycks bottenlös). Jag satt förresten och läste några av mina gamla blogginlägg från 2009 förut. Jag kom fram till att jag tvättar MYCKET oftare nu, än när E o N var små och J var mindre. Nu är det minst en maskin om dagen, om man inte tvättar minst det får man skylla sig själv helt enkelt. Om man har tid så kan man slänga in 3 maskiner på en dag, ändå kan man (om man vill) tvätta igen nästa eller näst-nästa dag. Så tvätta är verkligen en del av vardagen. När dem var mindre var det mer: Aa, men vi tvättar den och den dagen. Ett minne blott! Det som är så skönt med tvättmaraton nu är att, om man kör det två dagar i rad kan det ta 2-4 dagar innan man KAN tvätta igen (om man vill ha full maskin)! I just love it <3
Vi ska ta oss en plasktur i vattenpölarna nu snart, sedan in o busa och laga middag. Efter det är det dags för dusch x 3, och eftersom det tar sin tid är det sedan dags för kvällsmat, lite nedvarvning och nattning. När dem sover ska jag ev handla, sen träna, äta, duscha, smörja mig, borsta tänder, zZzZzova..
Imorgon är det onsdag, då jobbar Jonas till 18 och vi har helt blankt i schemat. Någon som vill träffas efter att vi har ätit frukost grejat här hemma? Eller efter lunch och sova. Vilket som passar.
På torsdag ska jag på den sista föräldraträffen. TRÅKIGT! Det är så intressant och lärorikt att sitta o prata med ett gäng föräldrar och ett par socionomer. Underbart är kort, alldeles för kort!
På torsdag är det även ett friskis&svettis-pass i skytteparken, men det missar jag. Trots allt överlever jag, såklart. Men det hade varit väldigt skoj. Jag har verkligen fått upp ögonen för f&s. My new BF!
Ha en underbar dag i det underbart svensk-somriga vädret. CIAO!
PS. HJÄLP! Det är något som gör att jag inte kan göra radbrytningar på blogg.se. Ibland kan det gå, men då bara en. Som nu. Finns det en vänlig själ här som har lösningen på detta extremt världsliga problem? DS.

RSS 2.0