Lunch

Igår lagade jag mustig morotssoppa till lunch, idag tänkte jag prova på nudelsoppa med kyckling och rotsaker och på lördag hade jag tänkt mig att slänga ihop en spansk omelett. Jag har plötsligt fått tillbaka intresset för att öppna en kokbok och göra som det står (eller ja, nästan iaf). Jag är annars ganska spontan och gillar att "slänga ihop" utav det man har hemma (vilket gör att vi brukar ha frysen full av det allra mesta så att man slipper gå o shopa precis innan). Jag tänker fortsätta gå efter egna recept, måltider och "ihopsläng" till middagarna, men använda boken nyttig mat för glada barn (bland annat) till luncherna. Blir nog bra detta, då behöver man inte tänka nästan alls.

Morotssoppans betyg från barnen: M M M M M
Varför? De kollade först lite skeptiskt på soppan. Sedan åt de den ganska neutralt. Ingen mat som barnen slängde sig över direkt, men dem åt åtminstone upp den. Jag tror att det hela berodde på att det var en slät soppa, barnen är inte vana vid att inte ha bitar i maten. Så nästa gång kokar jag nog lite tärnad potatis vid sidan av och har i när de ska äta. Då gillas det nog mer.

Speciell dag.

Dagen började väl som vanligt egentligen. Jonas var på jobbet när jag och barnen gick upp. Vi åt frukost, klädde på oss och gick till dagmamman med J. Jag, E o N strosade vidare till parken där vi gungade och åkte rutchekana.

Sedan åkte jag, E o N för att hälsa på mamma. Vi kom dit vid elva, lekte, åt sedan lunch vid tolv och skulle åka för att hämta Jonas på jobbet vid ett. Men min mamma sa att hon ville vara barnvakt åt E o N en stund idag, så vi bestämde att jag skulle komma och hämta dem vid sex ungefär.
När jag hämtat Jonas sade jag att vi skulle åka och hämta J, varpå han undrade över E o N. Då berättade jag att min mamma ville ha kvar dem över dagen. Han blev överraskad men glad över att vi skulle få vara själva med J, tillsammans. Efter att ha varit hemma och bytt om, tog vi det ena benet framför det andra bort till J's dagmamma. J blev överlycklig när vi berättade att hon skulle vara själv med oss idag.
Vi åkte till köpcentret, köpte kaffe och satte oss vid lekplatsen. J hade jätte kul och jag o Jonas drack oss lite piggare. Vi var nog där i säkert en timma. När hon började tröttna gick vi till leksaksaffären och funderade över vad vi ska köpa till E o N i present (hon berättade även vad hon önskade till sommaren).
När vi kände oss färdiga där åkte vi iväg till IKEA och vi utforskade de olika rummen, provade soffor och fåtöljer, tittade på barnmöbler, stannade och lekte på lekstationerna, lekte att vi var i djungeln (på blomavdelningen), lekte att vi var i en grotta (på lageravdelningen), åt i restaurangen, fikade efteråt, lekte lite till på vägen ut och köpte inte mer än barnbestick som skulle hem till min mor. Det var så trevligt och skönt att bara gå runt därinne, vi tre, utan att egentligen ha något där att göra. Att liksom känna oss lite hemma istället, leka och busa, o bara vara. Vi tre gillar nämligen IKEA och det var vi tre som brukade åka dit lite oftare förr, strosa, äta där och leka på stationerna.

Det får vi kanske fundera på att återinföra? Förmiddagar (bättre än eftermiddag) på IKEA, med lunch och kaffe, lek och utforskande...

Sju, det nya åtta

Mina barn har alltid varit sådana som sover till åtta, om dem inte blir väckta. Vilket har varit helt underbart skönt. Nu har dock sju blivit det nya åtta, trots att jag i min fumlande trötthet provar på alla knep som brukar fungera om dem vaknar mitt i natta.
Jag är tacksam för den tid som varit, tillsammans med klockan åtta. Blott en mörk novemberdag kanske vi ses igen min vän? Jag är verkligen tacksam. Men detta kräver invänjning från min sida, så att jag inte känner mig som en klubbad säl när jag vaknar...

Ojdå!

Jag är visst dålig på att updatera? Jag glömmer bort bloggen för det mesta, får jag lov att erkänna..

Idag kommer min kära vän korvas och hennes fyra barn. Allt som allt blir vi nio stycken som ska umgås (inkl jonas är det tio st). Det ska bli jätte trevligt, verkligen! För nu var det ett tag sedan sist. Men det blir väl ofta så när man är trebarns/fyrabarnsmamma. Det ska bli gott att dricka lite kaffe och försöka prata lite med en vuxen människa (som inte är min fästman eller min släkt dvs). Vad skoj det ska bli!

Barnen utvecklas, som alltid. E o N pratar mer och mer, springer på ett sätt som verkligen kan kallas springa och hoppar på riktigt (och högt). De gillar att sjunga (speciellt N). De växer och har blivit väldigt bra på att hålla handen utomhus (speciellt N). Vi promenad-"tränar" dem nästan dagligen (utan vagn dvs). Det känns viktigt att dem förstår att hålla sig till mamma sen när det blir vår och det kryllar av vespor och cyklar igen. De har fattat intresse för vissa barnprogram, speciellt Timmy. De avgudar sin storasyster något enormt. Att jag skriver dem hela tiden ist för att berätta om en i taget, som jag brukar beror på att jag har brått och försöker att slänga ihop ett snabbt inlägg.

J blir mer och mer mogen, accepterar vissa nederlag på ett positivt sätt. Hon är extremt intresserad utav kompisar och har blivit sugen på att sova över hos en. Hon ska börja en natt hos en släkting som heter C med barnen J och W, om två veckor. Jag tror att hon kommer få hel-skoj och om hon låser sig, får jag helt enkelt åka o hämta henne. Hon börjar lekis i höst. En sak hon pratar om och ser mycket fram emot. Hon gillar att rita och har börjat få ro att koncentrera sig lite längre stunder (ibland åtminstone). Hon skriver och läser, stora bokstäver. Hon gillar att räkna och leka skola. Hon är redo för lekis mao.

Jag, är hemma med E o N i vår. Det har jag redan sagt va? I höst fortsätter jag med nästa kurs på universitetet.

Jonas jobbar på som vanligt, både som lastbilschaufför och transportledare (inte samtidigt, men på samma jobb).

Min mamma är en prutt, min syster luktar prutt och min bror pruttar.

Det var nog allt? :)

Eller nej. Om du är intresserad av en BLINGO-visning, hör av dig till mig!
Vad är Blingo? --> www.blingo.se

Ciao!

RSS 2.0