Pluggis?

Idag har jag hemma-plugg-dag.

Behöver jag säga att andra maskinen tvätt är igångsatt och att jag rensat bort lite utekläder som är för varma för säsongen och förberett för tvättning utav dem och att jag hängt in några rena, torra plagg.. Och att jag dessutom plockat undan lite här och var och även rensat min mail. Sedan så har jag plockan in disk i diskmaskinen och bytit bort en babypulka mot en 12" cykel. Och så har jag ätit lite och plockat undan stora tjejens skridskor och vinterhjälm. Jag har raggat folk till en kommande REA-blingovisning och kollat om de vill ha någon egen dito. Jag har även pratat en kortis med mamma, en kortis med mormor och en kortis med Jonas i telefonen. Och så har jag haft hjärnstillestånd ett tag, då jag mest suttit och gungat på stolen. Ja just det, och så har jag deltagit i en tävling och skrivit detta blogg-inlägg.

Men, allt till trots så har jag skrivit en sida i Astrid Lindgren-arbetet och en sida i Genus/matematik-arbetet. Dessutom ska jag sitta fram till fyra, har min stallin-karl bestämt (skoja! (?)). Haha..

Sa jag förresten att jag har uppmärksamhets- och koncentrationssvårigheter, att jag har svårt att avsluta något jag påbörjat (men jag lyckas oftast ändå tillslut för att jag är så envis) och att jag kan få stora blockeringar när jag har något viktigt för mig vilket kan leda till att jag framstår som totalt hjärndöd. Dessutom har jag en hög med överskottsenergi (vill du ha lite?) och är fruktansvärt energisk.

Är jag ett bokstavsbarn? Nja, inte riktigt jag ser mig mer som en siffervuxen; jag är inte ett barn och jag tycker om matematik...

TIPS! Åkpåsar säljes!

Jag har två stycken till salu på ebay. Vill du vara med och buda?
http://www.tradera.com/svart-akpase-till-vagn-som-ny--auktion_340818_154553350
och
http://www.tradera.com/svart-akpase-till-vagn-jatte-fin--auktion_340818_154554202
Jag har två stycken sådana här finingar till salu på ebay. Vill du vara med och buda?
Åkpåse 1
och
Åkpåse2
OBS! "bebisen" medföljer ej, det är en stoor Serla ekorre som är barnens. OBS!

Flytta?

Ja jag funderar på det... Att flytta!

Att flytta in till garderoben igen..!

Det heter förstås klädkammare, men det är roligare att benämna den som en garderob då det väcker mer tankar hos er läsare. Vad jag talar om är att jag funderar på att börja sitta här inne och plugga igen, då min fästman har ordnat väldigt trevligt med påbyggnad av hyllsystemet och en ny skönare datorstol. Vi har som ni kanske förstår inga kläder i klädkammaren, vi har istället ett linneskåp och ett ordentligt hyllsystem. I hyllsystemets vinkel/svängning finner ni datorhörnan. Det är skönt här. Man hör inte så mycket mer än rören spola, om vi eller grannarna hålls med vatten. Det är klart, man hör barnen också. Men inte nu, för nu sover dom sött.

Här sitter jag nu, i garderoben. Jag har flyttat hit.

Nya vårskor

Vi köpte barnen nya skor här om dagen <3


Ägg från bur

Tänk på hur ni väljer ägg nu till påsken. Här visar jag er ett exempel på hur det bör se ut i en inredd bur och hur det kan se ut. En inredd bur är för det första mycket liten som ni ju även ser på skissen. Lägg då dessutom till att förhållandena i buren ser olika ut, vissa burar ser ut som på bilden. Höns som knappt kan röra sig, har det skitigt, som pickar av varandra fjädrarna osv; som inte mår bra helt enkelt.

Jag säger bara: frigående är det bästa ( efter vanlig hönsgård dvs)! Jag som sätt frigående höns på nära håll massor av gånger; med bra levnadsförhållanden (mat,ruvplats, rent, rymligt osv) vet att inte ens det är tillräckligt egentligen!

Det allra bästa vore om hönsen i ett rimligt antal fick bo fritt i en vanlig hönsgård med vänskapliga ägare och att alla få försökte köpa ägg lokalt.

Mina tankar i ett äggskal...


Värdelöst

Märkte en ganska värdelös sak just nu. Det går inte att ladda upp bilder till bloggen via i-paddan! Om inte blogg.se hade så värdelös Apple, hadejag förstås kunnat ladda ner den istället. Men just deras apple är så dålig så det är inte klokt! Men det ordnar sig säkert på något sätt så småningom.
Ciao!
Det buggar verkligen nu, kan inte gå tillbaka i texten jag skrivit. Det ska iaf stå app inte Apple. Jäkla blogg.se ordna pera buggar som gör en helt okompatibla med iPhone och iPad!

I-padda

Idag fick vi tillökning i familjen. Vår tillökning bestod utav en vit padda, en i-padda! Jag som är så old-school tycker att den är jätte frän. Man är inte van vid sådana "moderniteter" , förutom i-fånen förstås men den har jag inte haft så länge och inte riktigt haft tid att lära känna ordentligt.

Nu måste jag sova!

Min kusin

Hej kära bloggläsare! Jag har precis suttit här och kommit på en sak.

Jag har inte berättat för er att jag har "fick" en ny kusin förra året! Ett av min mammas syskon fick en dotter i mitten av oktober. Hon är så himla go och väldigt med i allt man gör. Hon blir sällan rädd för mig, utan snarare nyfiken. Hon tittar på mig med stora ögon och undersöker varje centimeter av mitt ansikte, som om hon memorerar mig. Det är lika bra att hon gör det, för tillsammans ska vi ha många äventyr!Hon är så vacker, min kusin <3

Trött är lika med kul

Det rullar på i vanlig ordning hemma hos familjen fem. Jag pluggar på för fullt, jobbar lite,försöker hinna med vardagen och ta vara på alla fina stunder tillsammans med familjen. Ibland känner jag mig otillräcklig, ibland död, men oftast bara glad över allt fint jag har. Jag är mycket tröttare nu för tiden än jag brukar vara. Tycker du att jag var virrig förut? Då var det bara förnamnet!

Men att vara trött behöver inte vara något negativt (om man inte behöver hålla sig vaken på kvällen förstås, fniss). När barn är trötta hör jag ofta vuxna säga: då vet vi att de har haft roligt idag. Så skulle man kunna se på det även när det gäller oss vuxna, tycker jag. Jag är trött, för att jag lever mitt liv. Jag omringar mig med en massa saker som jag tycker är roligt. Allt tillsammans är ganska energikrävande, ja, men jag har ju så roligt!

Nu ska jag äta. Ciao!

RSS 2.0