BLINGO-visning

Nu är det hög tid att boka in sin BLINGO-visning till hösten (om man inte redan gjort det!). Jag sitter redo med min almenacka här!

BLINGO är kläder skapade i ekologisk bomull, med omtanke för dem som skapar kläderna, naturen och oss som bär dem. De är mjuka och sköna och skapas i flera olika stilar, för att passa alla. Kollektionen innehåller mest kläder till barn o
ch kvinnor men minst ett plagg till män brukar finnas med per säsong.

En BLINGO-visning kan se ut hur som helst. Innan värmen försvinner kan man t ex ha den utomhus, i gröngräset sittandes på picknick-filtar. Man kan ha den i samband med föräldraträffen, eller andra sammankomster med vänner eller familj. Man kan ha en visning under tjejkvällen, straxt innan man ska gå ut. Man kan ha allt ifrån en tre-timmars visning till en snabb-visning på tre-kvart. Din visning ska passa din vardag, och kännas "du". Det enda du behöver göra är att bjuda dina vänner och ev ordna fika, lunch eller bara vatten beroende på hur du brukar göra när du har vänner över. Jag fixar resten!
 
För mer info, titta på www.blingo.se
 
 
Du kan kontakta mig här, via kommentarsfunktionen, eller maila mig på madelene.blohse@blingo.se . När vi har fått kontakt där, får du mitt arbets-telenummer för att underlätta fortsatt kontakt.
 
Boka nu, innan ditt favoritdatum går åt. Vi hörs!

Hemma igen

Vi kom tillbaka hem i lördags, efter en otroligt mysig vecka i mormor och Anders hus. Det var länge sedan som vi hade det så lugnt och skönt under en hel vecka (det gjorde verkligen under på barnen att inte vara hemma!). Det har varit lite mer livat sedan vi kom hem, men inte så farligt faktiskt. E o N har mest bråkat framåt kvällen och J har mest varit tjurig på morgonen. M a o har det baserats på barnens trötthet, och trött får man ju vara.
 
Idag har barnen ritat massor, massor eftersom att de fick nya trä-/blyerts-färgpennor igår. Om det är något mina barn gillar att få så är det pennor, målarböcker och dyl. De blir lika entusiastiska som när de får en leksak, trots att de redan har så mycket kritor, pennor o pyssel. Där är de nog lite som mig. Jag blir glad om jag finner en typ av penna med någon speciell egenskap som jag vill ha och inte har, vilket inte händer så ofta (men oo så trevligt det är att köpa pennan då!).
 
Jag sitter på jobbet just nu. Jag har jobbat i 6 1/2 h och har 3 1/2 kvar. Jag känner verkligen att det kommer bli super-duper att gå till sängs när jag kommer hem. Jag är så trött denna natt!
 
Natti på er alla där ute som får sova och faktiskt gör det.

På jobbet

Föregående natt på jobbet var som en dans på rosor, men denna natt är jag fruktansvärt trött. Sådär så att man känner sig mör i musklerna och bara vill gosa in sig i något mjukt o sova.

Men sova ska jag såklart inte göra. Därför sitter jag här på en stol, vid ett bord med datorn framför mig, skrivandes. Det finns en soffa här också, men den får vara ifred inatt känner jag.

När jag kommer hem sen så ska jag snurra några varv i sängen som en hund, lägga mig till rätta och SOVA!

Natti på er som får sova och faktiskt gör det också.

Ett smakprov; sommaren 2012

Stora tjejen J's skolavslutning avnjöts på en forngård en bit från skolan (J går på skolan på landet). Jag och mamma var där och såg på när J fick sitt första sommarlov. Det firade vi tillsammans med hela skolan i gröngräset med picknick och bus.
 
En dag var jag och barnen i en rolig lekpark med mycket klättersaker. Det var en lekpark värd att återvända till många gånger om! Barnen klättrade som aldrig förr och förvånadsvärt så frågade dem inte om hjälp särskilt mycket, vilket jag tycker om då det är väldigt personlighetsutvecklande att känna att man kan själv. Mina stora små barn, så starka!
        
 
Jag och mamma var i skogen och plockade blåbär förra veckan. Vi hade jätte roligt. Dock blev jag väldigt myggbiten, men 5 liter blåbär var (eller något sådant) är bra plåster på såren. På bilderna är vi någonstans i början av vår bär-plockning, sittandes i blåbärsriset med fikapaus. En viss bifångst blev det, på två sniglar och en spindel (och förstås lite blåbärsris).
    
 
Något jag rekomenderar er att laga är en rätt som liknar rårakor. Man river en hel squash, och så river man 3-5 potatisar (beroende på storlek). Detta rör man ner i en smet av ägg och mjöl (höfta så att det blir lagom mycket till squashen och potatisen) och sedan lite salt. Slafsa ut en hög i var sida av stekpannan (medelvärme på spisen) och vänd när det börjar kännas fast och har fått färg på undersidan. Serveras gärna tillsammans med bacon eller annat fläsk, rårörda lingon och kokta morötter (eller stuvad broccoli). MUMMA!
 
Jag var på bröllop i helgen, tillsammans med min kära syster Nathalie. Det var jätte fint i kyrkan, fikat efter var gott och festen på kvällen var rolig. Utav mig fick paret detta kort och ett stort fotoalbum att sätta bröllopsbilder i. Tack igen för att jag fick komma! Det var verkligen en heldag att minnas. Jag hade jobbat natten innan och inte sovit något innan bröllopet (dessutom var jag på marieberg på förmiddagen). Så tillslut var jag så övertrött att jag inte visste vad jag hette, men det gick över. På natten körde jag hem bröllopsparet och skjutsade även hem min pappa från en arbetsfest.
 
 
Fler bilder kommer så småningom. Jag får ladda in dem någon natt när jag jobbar (nattvak), så lär jag vara sysselsatt med det hela natten om inget annat inträffar. Nu ska jag nog se på lite serier en stund tror jag.
 
Varma sommarhälsningar från mig!
 

En underbar vecka

Denna vecka tillbringar jag och min familj i min mormors hus på landet. Det är helt underbart skönt att "bo" i hus måste jag säga. Vi har "bott" här tidigare somrar och det har varit jätte mysigt. Men allra mysigast är det denna gång eftersom att hela familjen är med.
 
Idag har barnen grävt bort ogräs från sandlådan, jonas mekat med bilen och jag har plockat lite vinbär. Barnen och jag tog också en stilla promenad bort till grannhästarna, där vi blev erbjudna stora köttbullar av ägaren som just stod och mockade. Gissa vad köttbullarna bestod av? Hihi. Barnen förstod inte att ägaren skojade först, men sedan tyckte dem att det var jätte roligt. På vägen tillbaka lyssnade vi på naturen och träffade även på en liten söt gräshoppa. Barnen är väldigt intresserad av naturen och frågar mycket om vad alla blommor heter och stannar gärna för att se på fjärilar, sniglar och annat smått och gott. Det är kul, tycker jag. Jag tycker också om naturen och vill gärna flytta till landet när jag läst färdigt på universitetet.
 
Vet inte riktigt vad jonas serverade barnen på förmiddagen idag, då jag låg o sov iom att jag jobbar nu i natt. Till lunch åt barnen mat från igår och på tidiga eftermiddagen fick barnen lite läskande melon och jordgubbar m.m. Senare till middag åt vi kycklingtacos med mycket grönsaker och lite senare satt vi på en picknickfilt i gröngräset och intog tårta som blev över från J's barnkalas igår ( ska skriva ett inlägg om barnkalaset). Barnen ritade väldigt mycket idag också; vid köksbordet, vid bordet på altanen, sittandes i gräset och så på picknickfilten. Vi ha haft en väldigt mysig dag helt enkelt. I love my family <3 
Hoppas att eran dag också varit trevlig! Ciao!

Pyssel

 
Idag på jobbet (jag har natt-vak) har jag pysslat och knåpat med en sak som jag ännu inte riktigt kan visa. Dels för att den inte är färdigt riktigt ännu men även för att någon annan ska få den. Jag kan lägga upp hela bilden imorgon. Just nu har jag en paus från pysslandet, vilket alltid kan vara bra. Man ger sig själv lite ny kraft vilket föder nya idéer. Jag har ungefär en tredjedel kvar att pyssla med, vilket jag tänkte spara till senare inatt.
 
Vad gör du när du behöver fördriva tiden?
 
Jag sitter här, vaken om natten.
Alla i huset sover, utom katten.
 
Tillsammans med mig han vakar,
lyssnar till mig och bejakar.
 
När natten är slut åker jag hem,
katten han sover till kvart över fem.
 

Haha, nej nu vet jag inte vad som hände. Inspirationen drogs tillbaka likt en check utan täckning.
 
Nu slutar jag skriva.... Hej!

Kalasinbjudan

Pust och stön. Men nu är det klart!
 
Min stora tjej J kom på att hon så gärna ville ha sitt barnkalas under tiden som vi bor i min mormors hus, vilket är nästa vecka. Vi bestämde tisdag, eftersom att jag jobbar ons, tors och fre. Så idag var det bara för mig att åka iväg för att köpa inbjudningskort, skriva på dem och köra ut dem innan jag åkte till jobbet. Det var lite omständigt och jg fick leta lite, men hade jag lämnat dem åt brevlådan så hade det blivit med ännu mera kort varsel för gästerna att svara. Jag hoppas för Julias skull att inte alla hennes vänner är upptagna eller bortresta, det vore så tråkigt. Nu börjar jag förresten känna att jag inte hann för-sova innan jobbet. Pheew, vad trött jag är! Men det går över inom en timma. Detta jobb kräver vaket vakande och det är precis vad det ska få!
 
Ciao

Bifångst

Jag tror att jag glömde nämna igår att jag fick bifångst på 3 sniglar och en spindel, utöver lite blåbärsris och ett och ett annat barr. Dock slapp vi fästingar helt och hållet, både på oss och blåbären. Om inte... Det var en fästing jag råkade äta igår? Det var ett väldigt mjukt blåbär. Skämt-o-sido, här får ni en bild på en av sniglarna.
 
Jag inbillade mig att denne trodde sig vara i himmelriket, där bland alla blåbär. Varför jag lät denne testa sin teori genom att ge snigeln äran att flyga i en perfekt båge från skeden till gräsmattan utanför oss. Jag tror att flygturen tog honom med storm men väl ute på gräset slog nog verkligheten emot honom. Från jord var han kommen och till jord skulle han åter bli, men inte just ännu. Alldeles för ung, med genomskinligt skal och ännu utan maka. Först skulle han ta sig hem till karslunds motionsspår igen, vilket skulle ta honom några årtionden. Sedan ville han bilda familj och skaffa husvagn o så. Men sen, sen skulle han få komma till himmelriket.
 
 
OBS! Inga djur skadades under detta inslag (vi har väldigt mjukt gräs) OBS!

Blueberrys!

Igår var mamma och jag ute i skogen, bland blåbärssnåren. Vi lyckades plocka oss 5-6 liter blåbär var. Vi hade jätte roligt där ute i skogen. Vi skojade och hade oss, jag kom t ex på en massa lustiga blåbärsskämt som jag inte längre minns (in the moment jokes). Löpare sprang förbi med jämna mellanrum. I början, när våra hinkar var tomma, tyckte de mest att vi såg lustiga ut. Men sen, på väg tillbaka till bilen, såg de ut som att de undrade "var f*n hittade de alla dessa blåbär?". Nästa gång de kommer till löpspåret har de nog med sig en liten burk åtminstone ;)
 
En negativ sak med blåbärsplockningen var att jag nu innehar 15 extremt stora myggbett. Gissar på att jag fått en överreaktion, något som bara min stora tjej Julia brukar få vanligtvis. Dessutom är några av myggbetten skapade av flera mygg då de tycktes skvallra till varandra om vilket ställe som hade det bästa blodet (t ex på handleden). 
 
Nej, nu ska jag försöka fundera ut vad jag ska göra under min jobb-natt. Ciao!

Prins charming

Jonas är min prins charming. När jag ser honom i ögonen slår mitt hjärta ett extra slag. Hans närvaro gör mig glad och jag längtar alltid lite extra om vi är ifrån varandra lite längre än vanligt. Han och barnen gör mitt liv fulländat.
 
Men så går man hemifrån, utan man och utan barn. Med en ring på fingret och lycklig över livets goda (familjen). Vad sker då? När man lyckligt strosar runt på affären, på en promenad eller någon annanstans där det finns människor? Jo man finner överallt de där sliskigt, grabbiga killarna som bara inte kan bete sig som folk. För det första undrar jag varför absolut ingen lägger minsta vikt vid att jag har en ring på fingret och varför mitt ointresse bara tycks vara triggande? Det är väl en sak om det handlade om att någon flirtade med en någon gång, det är ju bara att gå vidare. Men när killar kollar på en som att de äger en, upp ner upp och ner igen, med stopp på vissa delar och sedan nästan smackar för sig själva. Till er säger jag bara: jag är inte till salu! Och jag klär mig inte ens utmanande!
 
Vad ska man göra för att inte bli förföljd av (förhoppningsvis) ensamstående pappor med barn som försöker "make a move" på affären och följa en runt halva affären helhjärtat och på olika sätt försöker ta kontakt när man visar att man är totalt ointresserad redan från första stund? Vad ska man göra för att 20 åriga kassörer inte ska tycka att det är nervkittlande kul när man beställer korv med bröd och dessutom tycka att de är så kul att fråga: Vill du ha GROVT *lång paus, flin* eller vanligt? Utan att tillägga att det är korvbröd han talar om och dessutom börja "fnissa". Samtidigt som han tror att han ska få din blick och ditt gillande på köpet. Too much dude, youre just rude! Vidare vill jag veta varför killar ens är intresserad utav att försöka fånga en tjejs blick eller "ragga" när en tjej går med sin kille och ser levande och lycklig ut? Wath is the deal med alltihopa? It is to much och även om jag ej haft Jonas: it is to much! Fast jag tvivlar på att killar skulle bete sig så överdrivet mot någon som inte verkar ointresserad och upptagen? Förmodligen inte.
 
Ett tillägg till er killar. Sådana tillfällen som jag talar om får inte en kvinna att känna sig vacker, det får kvinnan att känna sig billig. Eftersom att jag dessutom sällan klär mig "utmanande" så känns det inte som att jag bör förväxlas med billig heller (ens om ja skulle klä mig utmanande!). Vill man få en kvinna att känna sig vacker så ska man lägga ner allt slisk i sitt prat eller tillvägagångssätt, se på kvinnan mindre ägande och absolut inte lika länge och kanske rentav säga: du är vacker. Om det bara stannade där skulle jag inte bry mig. Men allt det överdrivna ger mig the creeps!

E & N-stora!

 
Småtjejerna börjar bli så stora!
De talar och leker jätte mycket med varandra och har verkligen börjat finna varandra ordentligt. De frågar alla möjliga frågor till vuxna och de förstår när man skojar med dem. De sjunger mycket. De leker snällt med storasyster. De uppskattar ensamtid med en förälder. De går fram och tar i hand och hälsar på folk de tycker verkar trevliga (okända, när vi handlar). De har hemlisar. DE ÄR BARN! Mina barn. Mina hjärtan som vägrar vara små mer.
 
Minns ni när jag hade denna header? Så Knäpp, men rolig.
 
 
Minns ni magen när de två "små" var inneboende? Magen var då inte liten.
 
Denna header hade jag en vinter för några år sedan. Min fina familj!
 
Denna minns jag knappt, men hade den bara i väntan på en annan. Lite rolig dock ;)
 
 
 
 

Solbränd

Jag är fruktansvärt solbränd efter att ha badat med barnen igår. Och med solbränd menar jag bränd. Jag var så smidig att jag glömde smörja in mig själv nämligen. Men så är det väl när man försöker att komma ihåg allt, då glömmer man något. Mina axlar är inte tacksamma må jag säga, men själv försöker jag att inte låtsas om deras känslor. Axlarnas alltså.
 
Jag jobbar natt inatt, vad gör du själv? :)

7-års kalas!

J fyllde 7 år i tisdags (mitt stora barn!) och hon väcktes med en rejäl frukost på sängen. Den bestod utav macka med vindruvor och sju ljus, en bulle, en tallrik med jordgubbar o grädde, en liten chockladbit och två presenter. Vi kalasade lite senare på eftermiddagen bara vi i familjen. J fick en gitarr och ett ställ till den, 6 st blingo-plagg, lite vit lera (som man kan måla när den torkat) och ett verktyg i trä som man har till leran för att t ex göra mönster. 
 
Idag hade vi kalas för släkten. Julia hade jätte roligt och blev glad för allt roligt sällskap och alla paket. Bonusen var nog att alla hennes syskon var med henne och lekte under hela kalaset. Jag vill tacka alla som kom till kalaset, det var jätte trevligt. 
 
Nu ska jag sova i ett par timmar, sen åka och jobba en natt.
 
Trevlig helg!

Åh vad tråkig min blogg blivit!

Vad ska jag göra?
 
När jag tänker orkar jag inte skriva och när jag skriver orkar jag inte tänka! Det blir som en ond cirkel.
 
Imorgon(idag) ska jag författa ett inlägg om min stora dotter som fyllde 7 år idag(igår). Men förutom det har jag inte en susning om vad jag ska skriva.
 
Vad vill DU veta? Vad vill DU att jag ska skriva om?

RSS 2.0