Ny-tentad

Jag har precis tentat nu! Jag tror att det gick bra. I hope!

Nu behöver ni inte läsa mitt tjat om tenta mer m.a.o ;)


Pluggar på

Som sagt har jag tenta idag. Jag pluggar på för fullt. Ett hett tips till de som läser matematik. Oavsett vilken ålder du är i. När du pluggar inför en tenta/ett prov. Använd whiteboard! Det går snabbare och du hinner öva mer. Dessutom får du bättre överblick.

Btw är det ett perfekt pluggväder nu. Det regnar och solen lyser. Det ser väldigt vackert ut när man kollar ut genom fönstret men man blir inte sugen på att gå ut, vilket ju är positivt eftersom att jag pluggar.

Nej, nu ska jag fortsätta.


Inför tentan

Jag laddar inför tentan senare idag! Inför en tenta är nästan vad som helst okej ;)


I väntans tider

Ska hämta ut gamla tentan med resultat. Wish me luck!


Plugg

Snart tenta, vilket innebär mycket plugg i veckan!


J vill ha

J önskar sig en heldress (vad-de-nu -heter!?). Jag tycker att denna är ganska okej för att vara en sådan. Inte massa text och så har den färger som passar bra ihop. Den är könsneutral och ger ett väldigt schysst intryck. Fin helt enkelt. Den är skön på insidan dessutom!

Jag ska visa den för damen o se vad hon tycker. För warp-jackan jag kom hem med igår var det inte något superjubel över... Men! När hon provat den och tittat på den lite gillade hon den. Hon börjar bli lite svår med kläder och vill tex inte anv sina blingojeans i perioder, sen helt plötsligt ska hon bara ha blingokläder och inget annat. Sen ska hon ha kjol varje dag och sen bara mörka kläder. Det skiftar hela tiden. Men jag tycker att det är positivt att hon provar sig runt vad hon gillar. Jag som 25åring har fortfarande inte rotat mig utan köper det jag gillar. Jag passar inte i ett fack helt enkelt utan byter fack frenetiskt. Skillnaden mellan mig och Julia är väl att jag inte ogillar en del av mina egna kläder varannan vecka. Men så har hon 19 år på sig innan hon är lika gammal som mig. Man får vela när man är barn.
Däremot skulle jag inte acceptera om hon plötsligt ratade hela sin garderob. Hon har ju varit med och valt mycket.

Nej nu måste jag springa till lektionen!


Svart fin åkpåse på tradera!

En liten påminnelse bara!
http://www.tradera.com/svart-akpase-till-vagn-jatte-fin--auktion_340818_156551773

Koffeinfritt

Nu är ju förstås detta inte kaffe. Jag har helt enkelt kommit på att jag blivit beroende av kaffe igen (inte att jag personligen Måste ha kaffe, utan att jag får ont i huvudet annars o sådär). Så nu har jag bestämt mig för att inte dricka kaffe i skolan mer, eller åtminstone inte regelbundet.
Planen är väl att jag ska sluta köpa i caféet i skolan också, men under kaffeavvänjningen vill jag ha något attribut.

Idag blev det turkisk yoghurt, hallon och valnötter. Bra mellis. Ska försöka minnas att ta med mig något motsvarande hemifrån. Tog med frukt idag men... Äter den när jag cyklar hem sen.

Sitter och lyssnar på hoffmeistro, så bra musik!

Ska på lektion snart igen. Ciao!


Trigonometri

Det är medvind nu i skolan, trigonometri känns lättare att ta på, på något sätt. Det känns roligare än tidigare i denna kurs. Det finns absolut mycket inom matematiken som är kul, men det finns även sådana bitar som är tråkiga att handskas med. Därför är jag extra glad nu, för jag är inte på väg att somna av tristess!

Ciao!


Blommor på balkong

Jag älskar blommor! Dock har jag inte haft så stor lust med dem de senaste 8 månaderna. Men nu så!

Förutom dessa har jag två lite större väggkrukor med pelargoner. Vita i ena och romantiskt rosa i andra. Och så har jag en liten, liten grenvävd kruka med någon slags hängväxt med silverblad i. Så mysigt med blommor på balkongen igen! Inomhus är det dock grönt som gäller ( med undantag av köksbordet).

Nu: plugg! Ciao


Färgpennor

Färgpennor är bra att ha, tycker jag. Det är Mycket mer pedagogiskt för våra hjärnor att anteckna ner en föreläsning med färg än med vanlig blyerts/bläck eftersom att det blir så tydligt. Om man tex vill att något ska synas lite extra, kan man ta en annan färg till det och så kan man anv en speciell färg när nya avsnitt kommer eller när man vill anmärka på något. Fin fint tycker jag.

Vad tycker du?


Cykeln säger att nu är det vår

Ja, jo, det låter inte klokt kanske? Men har man tre barn som bara vill cykla hela tiden, då vet man med säkerhet att nu är det vår! J cyklar på som en galning på sin tvåhjuling och har blivit så bra på det. E o N drar fram de också, men på tre hjul. Alla tre tycker att det är så kul att de inte vill sluta. Jätte kul tycker även jag!
Nej, nu ska jag borsta gaddarna och sova. Natti

Fundelerar +hänt på senaste

Kommer jag någonsin att bli färdig med dessa två arbeten som jag håller på med nu?
Ja mest troligen, eller; ja självklart. Men jag vill fokusera bara på matematiken nu känner jag. Inga extrakurser i höst inte (ska försöka hålla mitt löfte).

Idag ska jag åka iväg o fira min kära gammelmormor! Hon fyller år och ska firas av släkten. Det kommer att bli trevligt tror jag, som alltid. Hon är så go så.

Igår firade vi valborg hemma hos mormor med brasa och korvgrillning. Jag, Jonas, E, N, mamma, mormor, hennes man, morbror, hans fru och deras barn. Samtliga hade trevligt och barnen hade mycket att prata om på vägen hem. På kvällen åkte jag och mamma upp på stan för att kolla på brasan. Det finaste var nog raketerna.

Här om dagen var jag , E o N på namngivningscermoni för min kusin. Min kusins föräldrar hade varit väldigt flitiga med alla förberedelser, så allt var perfekt. Det var kul att få delta och barnen hade jätte roligt. Mest kul hade de när de kivades med mamma, men huvudsaken är kanske att de hade kul? Nej, helt ärligt, det roligaste skulle de själva nog själv säga var när de klappade på min kusin, när de hittade en myra som de försökte fånga och när de lekte i lekrummet.

Nu ska jag göra iordning mig, har pluggat mig halvdöd. Vi skrivs!

Ciao!

RSS 2.0