Näst sista natten

Sitter på jobbet och inser att snart (om 2 1/2 h) är detta pass slut. Efter imorgon natt jobbar jag inte natt mer; åtminstone inte i år. Från och med vecka 41 går jag nämligen ut på praktik i ca 10 v och då skulle det vara helt ohållbart att jobba minsta lilla natt. Det enda jag kommer jobba med är att ha blingovisningar vissa kvällar eller helgdagar (men inte för mycket av det heller).
 
Denna natt var jag först något fruktansvärt trött. Det har varit lugnt på jobbet så när jag väl piggnade till och inte behövde kämpa för att vara vaken längre så satte jag fart på pluggandet. 1 1/2 sida i ett arbete skrevs, inklusive att jag gjorde färdigt mallen för hela dokumentet. Sedan hann jag läsa lite i en bok som vi ska ha till ett seminarie. Jag har även varit inne på och kollat kurser för i vår. Så länge jag inte stöter på osäkerheter när jag läser vidare om kurserna så tänkte jag anmäla mig redan nu. Vid kl sju ska jag väcka brukaren och då blir det åter lite mer praktiskt arbete.
 
Jag kommer att sakna mitt jobb. Men de har sagt att jag är välkommen tillbaka (under förutsättningen att de behöver personal), och att jag ska höra av mig till nästa år om jag vill/behöver jobba då. Hoppas på att jag får jobba här nästa år också. Men detta år, är färdigt från och med imorgon och jag kommer att få sova varje natt. Utom om mina barn väcker mig förstås.

Hemma från nattjobbet

Nu är jag äntligen hemma (kom hem för ca 10 min sen). Jobbar nämligen 23-9 och slutade ca 9.10 idag. Dessutom jobbar jag i en annan kommun, så det tar en stund hem. Nu sitter jag och äter "kvällsmat", och försöker samtidigt att ordna lite med ett skolarbete. Snart när jag ätit färdigt är det natti natti!

Fixat o donat

Hej kära läsare!

Idag har jag haft fullt upp! Under tiden som barnen var med sin far hos farmor och farfar yrde jag runt som en virvelvind här hemma. Med en familj på fem är det nästan ett krav att röja lite extra på helgen, man hinner inte allt i veckorna. Jag har lackat J's skrivbort och pumpat hennes cykel, tvättat 3 maskiner, vikt gårdagens tvätt, plockat undan på barnrummen och i vardagsrummet (hall och kök fick sig en liten snabb virvelvind från mig igår innan jag o karln satte oss o kollade på film), plockat ur och i diskmaskinen, planterat blommor, duschat, läst om etnomatematik och mycket annat.
 
 
Nu är jag hemma hos mamma, vi ska ta oss en lång promenad och bara njuta utav den lilla "värme" som finns kvar. Vi blir nog dessvärre tvugna att ta på oss mer kläder än på bilden. Det ska bli mysigt.
 
Sen när jag kommer hem, ska jag gå in i barnens rum o pussa på dem. Sedan ska jag se på film med min kära Jonas. Vilken välfylld dag detta varit!
 

Imorgon ska jag ha tupperware-party, min vän kommer hem och visar de underbara burkarna (m.m). Jag tänkte sparka ut gubben och behålla kvar barnen. Känner du mig och är intresserad utav att komma, så är det klockan 16. Ett plus om du hör av dig först, men har du inte möjlighet till det så gör det mig inget.

Nu, ut o gå.

Cirkus Scott

Vi var på cirkus i söndag; jag, jonas och alla tre barn. De var mäkta imponerade av det mesta som skedde. Men akrobatiken var det både jag och barnen tyckte om mest. Bland annat detta nummer, men även många andra. Det var en fin upplevelse tillsammans och det var så stort för barnen.

Efteråt gick vi till barnens faster o barnen lekte på gården med sin kusin medan vi satt på verandan, tittade på barnen,drack kaffe o pratade.

En mysig familjedag


Indianerna - speedway

Jag var på speedway här om dagen. Med mig följde min bror och hans tjej. Det var himla kul att återuppliva denna barndomens motorsport. Min mors kusin Henkan körde som bäst när jag var yngre och jag och min bror var högst facinerade. Nu kör han ju inte lika mycket längre och det var inte han vi kom för att se här om dagen, men det var han som fick oss att älska speedway.

Nu är han äldre än han var då och hans son Simon är vuxen och ganska bra på att köra. Men många tvekar på att han kan hålla god takt med sin fars framgång. Det återstår att se.

Här om dagen körde indianerna på bra vilket fall. Helt underbart duktiga var dom! <3

Jag var väl klädd den dagen. Precis när vi kom dit kändes det lite väl varmt. Men var så tacksam för min föräldra-hjärna så fort solen började gå ner (efter bara något heat). Det är bra att jag är en pain-in-the-ass även mot mig själv angående kläder, jag vet bäst vad gäller väder så det är lika bra att lyssna och inte släppa efter för frestelsen och gå i shorts o bikiniöverdel (överdriver)!

Nä. Gonatt nu kanske? Har gett upp en av mina många roller som förälder: klädmärkning. Fortsättning en annan dag. Dunsar i säng nu. Ciao


Märkning pågår

Idag var det så dags igen. Satt här om kvällen och märkte 7åringens ytterkläder + skor + matlåda+ ett gympaombyte+ett vanligt extraombyte+kläderna hon skulle ha nästa dag. Det tar tid, det gör det. Därför tar jag lite i taget.

Ikväll märker jag 3-åringarnas höstmössor och dagis-inneskor. Detta samtidigt som jag avnjuter en kopp ekologisk te.

Köpte en slags kombinationsmärkning i år. Sätter man lappen på en vanlig yta fastnar det som ett super-klistermärke, sätter man det på ett plagg o stryker sitter det ungefär som ett tröjtryck. Hur bra som helst fungerar dessa! Den enda negativa tanke jag haft handlar om framtiden, när de växer ur sina kläder. Jag vet inte om man kan få bort märkningen, någonsin,
det återstår att se då.

A mom got to do what a mom got to do. It is a never ending stoooryyy *sjunger sömndrucket*


Cirkuskonster

Idag har vi hunnit med mycket. Bland annat så har jag grovrengjort badrummet från topp till tå med tsgm´s organiska avkalkare (sådant behövs också ibland). Jag och barnen har t ex också ritat, lekt, utövat cirkuskonster, hälsat på barnens mormor och byggt med lego.

Det absolut roligaste barnen har gjort idag är nog cirkuskonsterna. Vi hade uppvisning för varandra (jag + ett barn, för resterande barn) gång på gång. Uppvisningarna bestod av att ett fjäderlätt litet barn fick göra "konster" med hjälp av mina hulken-muskler *hehe* Bland annat så höll de i mina händer, klättrade upp med fötterna på mina ben och min mage och gjorde en bakåtvolt. De stod även på händer och hängde i benväcken på min arm. Det tuffaste var nog att låtsas som att 7åringen vägde som 3åringarna. Måste träna innan nästa uppvisning!
 
När vi var och hälsade på hos mamma hade vi uppvisning även där, vilket var en "never ending story". Barnen njöt för fulla muggar och jag funderade vidare över hurvida jag borde börja träna mer igen. Senare när de ritade, alla barn,   signerade en av treåringarna sina teckningar med 4 av bokstäverna i sitt namn (missade första och näst sista). Det stod till mormor från **** sade goa tjejen. Och hon skriver så noga också så man ser verkligen vad det står. Det märks att barnen blir extra intresserad utav att ha en storasyster som kan skriva och en mamma som går i skolan. Det blir då väldigt aktuellt och intressant. Ibland frågar de ju hur man skriver något, då förklarar jag och de klarar oftast att skriva endast av min muntliga beskrivning. Jag är förundrad, och en smula stolt förstås. Jag har alltid älskat att läsa och skriva, att mina barn gör detsamma får mitt hjärta att slå ett extra slag. Mina små hjärtan!

På tal om cirkuskonster förresten! Imorgon gäller det! Cirkus Scott, här kommer vi! Det vi är mest intresserade utav är att se akrobaterna. Barnen vet inget, mer än att de ska på en överraskning. Just därför tyckte jag att det var så bra att ha cirkus hemma idag. Då kommer de att relatera till sig själva imorgon när vi sitter där imorgon och kollar på alla akrobatkonster! För mig är det inte så noga vart man sitter, så jag hade egentligen tänkt att köpa de vanliga biljetterna. Men smart som jag är missade jag att köpa i tid. Så det blev första parkett, och sådana där cirkus scott-pengar. Det blev en smula dyrare än tänkt, men kan tänka mig att för barnen kommer det att bli priceless!

Natti natti från cirukusfamiljen
 
 

Oops i did it again!

Oj, nu var det en evighet sedan jag skrev. Igen... Det är bara att konstatera, som så många gånger förr: jag har ett ojämt flyt här i bloggen. Ibland skriver jag ofta och ibland sällan, det baseras helt på tid, lust och minne.
 
Höstterminen startade idag. Känns BRAA! Jag fick vikarieerbjudande på en förskola idag (bara denna dag alltså). Känns BRA! Kunde dock inte ta vicket eftersom att jag skulle till skolan. Men det är ändå kul att veta att jag inte är bortglömd där på Pelmatic. Sedan så har jag redan jobb så det räcker september ut . På sin höjd kan jag klämma in 2-3 dagar till. Annars hinner jag inte med studierna! Mitt sommarjobb (heltid, natt) som assistent förlängdes till sista september istället för sista augusti. De behövde mig egentligen på en fast tjänst där, men jag var tvungen att sätta skolan i första rummet. Synd, då jag verkligen trivs på mitt jobb. Men jag är välkommen tillbaka, när jag kan. Kanske i vår, annars i sommar (dock känns sommaren långt borta, längtar redan!).
 
J trivs i första klass. Hon fullkomligt lyser när jag hämtar henne i skolan. Mitt underbara skolbarn. E o N har jätte kul, nu när de är tillbaka på förskolan efter sommarlovet. Mina godingar.
 
Nu ska jag skriva lite till på skolarbetet. Sen sova. Natti!

RSS 2.0