Tablett menade jag

Jag var troligtvis trött igår när jag skrev. Det är en tablett jag ska få, om ca 35 min, inte en spruta. Den kommer att levereras i ett blyrör och ges till mig av en fysiker. Och det ska jag stoppa i mig? Hmm. Skriver lite senare och berättar hur jag mår. Ciao


Svårt att sova

Sista natten hemma innan radiojodsprutan nu. Har svårt att somna. Från och med imorgon blir jag min egen bästa vän. Jag som är översocial (åtminstone med folk som jag på något sätt känner) lär känna mig aningen understimulerad. Fast det ordnar ju sig med telefoner och internet. Mina barn däremot. Att inte få träffa dem på ca en vecka känns åt skogen. Det känns konstigt och jobbigt.. Men de kommer att ha det bra med Jonas och imorgon ska de ju till min mormor och elda brasa o grilla korv.

Sov gott all ni!


Radioaktivt jod

Imorgon är det dags att få radioaktivt jod och att därefter bli isolerad en tid framöver. Det kommer att börja med ca 3 dygn på sjukhuset, därefter får jag inte vistas kring barn längre stunder. Detta innebär att jag inte kan sova hemma när jag kommer hem. Jag får inte komma hem förrän efter ca 1 vecka och även då måste jag vara försiktig så att jag inte umgås med barnen på nära håll mer än 3 h (helst mindre då alltså). Första tiden måste jag vara försiktig så att allt jag rör som kan ha svett eller saliv på sig, blir rengjort innan någon annan rör dem. Detta pga att mitt saliv och svett kommer att innehålla radioaktiva ämnen. Jag måste även spola efter mig 2-3 ggr när jag kissat då radioaktiviteten tar sig ut ur kroppen även på det viset.
 
Just nu sitter jag med ett skolarbete som jag hoppas få färdigt tills ikväll då jag har min sista lektion innan inskrivning på sjukhuset. Jag hoppas på att jag får plugga under sjukhus- och isoleringstiden, annars vet jag inte vad jag ska göra. Alltså är min förhoppning att skolarbeten jag rör så småningom tappar strålning så att jag kan lämna in dem. Måste fråga sjukhuset om detta. Kan inte gärna stoppa in blyertsteckningar i tvättmaskinen menar jag. 
 
Nu måste jag fortsätta, ha det bra alla!

Börjat jobba o plugga igen!

Det känns himla bra! Jag var trött när jag jobbade o ibland lite yrslig, men det blev bättre o bättre. Hann jobba i 5 dagar. Nu blir jag sjukskriven må v 18-ti v 19, men sen är det inte planerat för fler sjukskrivningar. Nu är det bara att hoppas!

Pluggandet har också kommit igång, även om det där går mycket trögt. Men allt är bättre än inget. I can do it! :)


Hej

Börjar piggna till lite smått. Känner mig fortfarande väldigt trött, får hjärtklappning lätt, har lite ont o har känningar av kalkbristen. Men jag mår bättre på något sätt vilket fall. Det går åt rätt håll iaf.


RSS 2.0