Jobba över

Idag har jag jobbat halvt ihjäl mig, känns det som. Det är andra dagen i rad som Jonas jobbat över. Han brukar väldigt sällan göra det, ens en dag. Men i samförstånd med mig så tackade han ja till det.

Jag gick upp tidigt imorse; matade och klädde mina tre barn (och mycket annat). Jag packade sedan ner de två små i vagnen och tog den stora i handen för att promenera iväg till dagmammelokalen. När jag sagt hejdå till den stora tjejen, körde jag vidare med de två små till affären. Utanför affären träffade jag på två klasskompisar från folkhögskolan jag gick på förut. Vi pratade ett tag, sedan handlade jag och en utav tjejerna och så gick vi sällskap hem (vi bor nästan grannar). Vi har alltid mycket att prata om och det var lika trevligt som vanligt.

När jag lämnat av varorna hemma gick jag och flickorna ut igen (utan vagn). Eftersom att tjejerna kan gå var det jätte spännande för dem och dem hade jätte roligt. Ännu roligare hade dem (åt mig) när dem väl kom på att man som två barn kan gå åt två olika håll. Jag gav mig efter 20-30 min och gick in för att lägga de två små. Tjejerna var så lagom trötta och somnade innan dem ens ätit upp hela innehållet i sina vällingflaskor.

Under tiden som dem sov vattnade jag blommor, plockade undan leksaker, städade extra noga vid matbordet, planerade middagen och mycket annat "skoj" som jag inte kommer på just nu. Och så hann jag med en kaffe också (phu).

När småtjejerna vaknat, lekt och ätit; sattes dem i vagnen igen. Vi gick ut med soporna och promenerade iväg för att hämta J hos dagmamman. Vilket tog en ganska bra stund..

När vi kom till vår gård igen, gick J och knackade på hos sin kompis. Hon frågade om hon fick komma hem till oss och det fick hon. Så vi tog oss in och upp, hela gänget. J och hennes kompis började leka på en gång. Det gick bra, överlag. Klart att barn i den åldern inte alltid drar jämt, så lite överseende får man ha.

Jag började med maten efter ett tag; potatis- och morotstärningar, bacon, bruna bönor och broccoli. Småtjejerna fick små köttbullebitar istället för bacon då jag tycker att bacon är lite för salt för deras ålder(men vad vet jag?).

J följde med sin kompis för att fråga när hon skulle vara hemma. Hon hade med en lapp med frågan och hennes skulle få skriva ett svar, vilket hon gjorde: 17.30. Lite småkul sådär, hehe. Jag kollade dem när dem sprang iväg och kom tillbaka (utan att dem visste), så att dem inte skulle få några infall.

J's kompis fick lite knäckebröd med smör och vatten, när vi åt. Tro mig, det var hennes eget önskemål. Jag lovar att vi inte jobbar extra som fängelsehåla här. Hon sade att det var hennes favorit, då tror jag på det. Mat skulle hon äta när hon kom hem sa hon. Efter maten lekte dem och såg en kort stund på film medan jag gjorde rent småtjejerna, fixade matlåda till Jonas och massa annat.

När kompisen gått hem duschades J lite snabbt. Sedan kläddes alla på med nattkläder. Så röjde jag lite i köket och när jag var färdig började jag så smått fixa kvällsmat till alla. E o N lades med välling när J satt och åt macka. Sedan ägnade jag mig åt J. När hon ätit färdigt borstade jag hennes tänder, flätade hennes hår, gjorde rent hennes örhängen och lite annat kvällsgöra.

J var nöjd, för hon lade sig i god tid (för tidigt till och med). Vilket innebär att jag läser saga för henne. Efter jag läst saga ville hon lyssna på de sagor som hon och jag spelade i förra veckan. Sedan vi spelade in dem har hon inte velat lyssna på annat. Pluttan.

Så kom Jonas äntligen hem. Jag satte honom på att diska, medan jag gjorde kvällsmat åt oss och frukost åt han. Sedan sorterade jag tvätt och satte igång en maskin med mörkt medan jag pratade med mamma i telefon. Jag gjorde även iordning en jeansmaskin som senare stoppades in och just nu centrifugeras. Vilket innebär att jag SNART får gå o sova.

Dagen bjöd på mycket mer, men det är svårt att få ner allt i ord. Och så kanske det verkar som att vi äter hela tiden, men det är bara för att jag inte minns allt som händer i mellan. Äsh.. Igår och idag har både jag och Jonas jobbat över och vi är så lagom trötta och virriga!

Han sover redan då han skickades i säng efter kvällsmaten. Nu ska jag hänga tvätten och sen nanna kudden jag med. Äntligen!

Ciao!


Familj och vänner (som känner våra barn): Glöm inte bort att anmäla intresse för om ni vill vara barnvakt ett kort eller lite längre tag, medan jag och Jonas åker iväg och övningskör. Tack på förhand!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Menar du imorrn då eller? För sen åker jag till Rhodos. Vi skulle kunna gå ner till lekplatsen, kan bli lite svårt o sysselsätta 4 ungar i olika åldrar hemma på gården. Men fundera på det så kan vi höras ikväll?

2010-05-06 @ 06:48:45
URL: http://rebblan.blogg.se/
Postat av: Carro

Vi har köpt en cykelkärra på Coop Marieberg. 1995kostar den. Riktigt riktigt bra att köra. Jag har ju som sagt inte kört den på cykel ännu, men en kompis till mig har en likadan och hon tycker att den är kanon. Den rekomenderar jag starkt.

2010-05-06 @ 07:28:30
URL: http://mammasbusar.blogg.se/
Postat av: Zara

Det låter som en full späckad dag! Det bästa med sånna är att man inte hinner ha tråkigt :)

2010-05-06 @ 08:25:42
URL: http://zwinkler.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja det är den. Den är knallgul =)

2010-05-06 @ 09:06:33
URL: http://mammasbusar.blogg.se/
Postat av: Jenny

Men nu ska vi lämna bort katten idag, med andra ord försvinner mina bekymmer.

2010-05-06 @ 09:11:54
URL: http://rebblan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Japp en riktigt sourpussy

2010-05-06 @ 09:48:33
URL: http://rebblan.blogg.se/
Postat av: Amanda - Mamma till Milo♥

Det tkr jag absolut att vi ska göra !! =) Hur ser det ut för er nu på helgerna då ? Vi skulle ju kunna komma till er med men ekonomin är lite knas denna månad =/



Det kan jag visste göra =)

Behöver din mail då bara =)



Kram

2010-05-06 @ 11:09:56
URL: http://nollnionollattanitton.blogg.se/
Postat av: KalsongMorsan

Du är världens bästa mamma <3

2010-05-06 @ 22:01:47
URL: http://kalsongmorsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0