Mammas stora flicka!

Hon är så stor, min stora tjej. Hon vill inte vara liten mer. Förutom då hon är gosig och kryper upp i min famn och blir liten och lealös som en nyfödd bebis. Annars kan hon allt, vet allt och vill bestämma över alla (speciellt över sina systrar). Helt naturligt för hennes ålder.

Hon har precis lugnat ner sig på ett plan men stegrat lite på ett annat. Hon blir inte lika arg lika lätt och hon tar in realistiska argument riktigt bra. Men om hon verkligen vill en sak, då vill hon det och "tänker inte" lyssna.
Då har hon två strategier. Ena är att argumentera, vilket känns helt okej. För hon ska ju kunna berätta hur hon tänker och varför. Sedan om jag håller med är en annan sak. Om jag inte håller mer kommer den andra strategin in i bilden: hon blir jätte arg eller sur och slänger sig på golvet, skriker och gapar alternativt springer frustande in på rummet och smäller igen dörren efter sig.
Den sistnämnde är bättre för då kommer hon oftast ut glad sen. Det är när hon slänger sig på golvet som det kan bli kämpigt för mig. För hon ger sig inte. Eller jo, självklart ger hon sig tillslut. Men det tar ett bra tag oavsett hur jag agerar.

Det tar mycket på krafterna när det blir på det viset! Men det får jag igen sen när hon är glad. För hon är en otroligt varm och givande människa. Harmonisk på något sätt. Hon är lätt att prata med, trevlig att umgås med och rolig att leka med.
Hon vill gärna synas extra mycket just nu. Men det ser jag inte som något konstigt, det är bara en reaktion på att få syskon.

Det var allt för denna gång. Ciao!

Sjukt var det här, eller?

Nu var det J's tur. Hon mådde hur bra som helst hela dagen igår. Hon somnade dock i soffan vid ca 18 (vilket inte är helt vanligt) och lades i sängen. Vid 23-24 någonstans vaknade hon upp för att kissa, hon hade inte gjort det innan hon lade sig i o med att hon sov när hon bars till sängen. Sedan började hon må illa och resten utelämnar jag.

Hon mådde konstigt nog bra när hon vaknade imorse. Frågan är förstås om hon var sjuk eller inte, och den frågan är praktiskt taget omöjlig att besvara. Det är ingen idé att chansa så hon är hemma från dagmamman idag och ska till pappa på lördag istället för fredag. Skönt för tjejen att hon mår bättre vilket fall.

Nu måste jag stoppa i en tvätt i maskinen och fundera över vad jag ska göra härnäst. Den rena tvätten ligger och hänger på sin plats, köket är städat efter frukostmaraton, vällingen har blivit värmd och småtjejerna lagda. Nu sover dem sött. Emellan alla göromål har vi lekt, bytit blöjor och plockat lite.
J har mest tagit det lugnt i soffan, för att låta kroppen vila lite. Även om hon inte känner sig dålig längre tycker hon att det är mysigt att bli lite ompysslad.

Ciao!


Det gick bra!

Det gick väldigt bra på körlektionen igår. Visst, det går inte per automatik men vad ska man förvänta sig efter två körlektioner med en månads mellanrum? Hehe. Nu får vi hålla tummarna på att vi får handledarpapprena snart!

Btw, körde på trafikerad väg i "stan"! Min körtid är ju 17.20-18.15, så det var någorlunda mycket bilar. Jag körde inte mitt i smeten, utan startade i skarven och sedan ut mot och förbi ett par-tre ytterområden och tillbaka.

Hinner tyvärr inte skriva mer. Ciao!

Plugg

Igår kväll pluggades det för fulla muggar: Matematik och körkortsteori. Matematiken går framåt och jag hoppas på att kunna göra prov senast nästa vecka. När det gäller körkortsteorin känner jag igen otroligt mycket men jag läser på ändå, man lär sig alltid något nytt.

Sent i eftermiddag har jag äntligen körtid! Det ska inte bli roligt att meddela dem att vi fortfarande inte fått handledarpappret, trots att intyget skickades in i december... Med andra ord kan jag inte övningsköra över huvud taget på fritiden. Det känns "toppen". Undrar om transportstyrelsen känner sig villiga att ersätta mig för att jag till en början måste köra mer på skolan än planerat, eftersom att vi inte kan köra hemma.
Min planering var att köra på skolan, få läxa, köra hemma o nöta, köra på skolan o visa upp, lära nytt, få läxa, köra hemma o nöta. Just nu är det inte genomförbart. Och jag vill inte pausa körningen mer heller för körkortet är planerat att vara färdigt till sommaren (egentligen) och det utan stress. Transportstyrelsen har denna vecka på sig, sen får dem lov att skicka pappret eller betala för sig...

Nu ska jag hänga tvätt och förbereda lunchen. Ciao!

Fulla sängen med barn

N var först att komma upp i vår säng, sedan E och sist J. Vi låg och mornade oss en stund och hade allmänt skojigt. På slutet blev alla barn otroligt rastlösa, vilket resulterade i att vi gick upp. Men det var mysigt så länge det varade.

Idag var det sagt att jag och J skulle åka till Korvas och umgås/leka. Men det är inte helt säkert att alla "inblandade" är friska, så vi ska avvakta en stund och se hur det blir. Hoppas, hoppas att vi kommer kunna träffa dem! Men annars ses vi väl i veckan?! *hehe*

Igår var jag, J, min mamma, min mormor och min gammelmormor iväg och shopade mat tillsammans. Jag tycker att det är så trevligt när vi blir allihopa. Man pratar med varandra, skrattar, stressar (haha) och hjälps åt när det behövs. J skötte sig väldigt bra, hela affärsrundan gick perfekt. Däremot när vi kom till bilen, blev hon arg och ville inte alls vara sams. Sedan somnade hon. Det förklarar en del, hehe. Lilla gumman!

Nu måste jag dona lite här hemma. Ha det bra!

/Madde


Det gick bra

N har nu rör i öronen (trumhinnan). Ingreppet gick jätte bra och på uppvaket låg N i min famn medan hon vaknade till. Hon visade hunger och fick välling. När hon vaknat till ordentligt fick vi åka hem. Hon verkade inte ha ont, däremot verkade hon väldigt uppmärksam på alla "höga" ljud. Hon har inte varit ledsen nu såhär efteråt heller. Så nu är det bara att hålla tummarna att det läker fint också.

Jag sitter just nu och väntar på att vallmobrödsdegen ska jäsa färdigt, sedan ska jag fortsätta baka. Efter det blir det lunch till småflickorna: Fisk, ris och citronsås.

Ha en bra dag. Ciao!

Heey!

Nu är jag tillbaka från farbror doktorn. Han sade att allt såg bra ut och att jag skulle försöka röra benet så mycket och vanligt som möjligt (i den mån jag klarar utav). Känns skönt att veta!

Flickorna brukar somna vid 10.30 men idag somnade dem så gott i vagnen (på vägen hem) redan vid 10. Och det trots upprepade försök från mig att hålla dem vakna tills vi kom hem. Tur var väl det att dem sov sig igenom avklädningen (vilket inte är helt vanligt). Nu ligger dem i sina små spjälsängar och sussar så sött.

Annars? Jag ska börja med att hänga tvätten, sedan ska jag laga lunch till småflickorna. Efter det ska jag försöka mixa städning med lek och vänta på att karln kommer hem, så att man får lite vuxensällskap.

Ciao

Morgonblogg!

Detta var något omväxlande, må jag säga! Att gå upp före E o N, dricka sitt kaffe och äta varma scones framför datorn är inte helt vanligt förekommande. Det är praktiskt taget alltid dem som väcker mig. Men idag har jag en läkartid 9.30 och ska duscha innan, så jag gick upp halv sju. Dem vaknar oftast mellan halv åtta och åtta. Så jag är otroligt lyckligt lottad! Stora tjejen går upp ungefär samma tid hon också, förutom när hon ska till dagmamman.

Idag händer nog inte mycket alls, om jag minns rätt. Imorgon däremot, då kommer Korvas hit och umgås. Jag gissar på att hon har barnen med sig och att hon gärna vill ha kaffe och kaka!? Det ska bli jätte roligt att hon kommer, det blir så sällan vi ses. Längtar redan!

Nu hinns inte mer skriverier. Duschen kallar!

Ciao!

Missade en detalj!

Jag har fått omdöme från folkhögskolan nu(läs: i fredags). Jag är inte helt nöjd, även om det inte är ett dåligt omdöme i sig.

Jag var ute efter högsta omdömet, men fick näst högsta. Vilket innebär att jag inte kan läsa psykologprogrammet rakt på (om jag nu väljer den arbetsinriktningen). Utan istället måste börja läsa kurser på universitetet som finns inbakade i psykologprogrammet och sedan komma in den vägen. Lite trist faktiskt.

Men så vet jag inte riktigt vad jag bestämt mig för ännu..


Ett urval...

Dessa utbildningar har jag kollat extra på den senaste tiden:

Ekonomiprogrammet
Civilekonomprogrammet
Psykologprogrammet
Socionomprogrammet
Audionomprogrammet
Konstutbildning via nätet - Falkenbergs konstskola
Lärarprogrammet - inriktning svenska och engelska
Tolkutbildning

Om jag inte hade haft diverse fysiska svårigheter hade jag älskat att bli byggarbetare/snickare/målare. I just love it... Jag får kanske ta o bygga mig ett eget hus? Haha, aningen skevt...Tillägg i efterhand:

Jag fick en kommentar utav Lisa : Tolkutbildning? I vilket språk?

Visst ja, det glömde jag säga. Jag tänkte på teckenspråkstolk.

IM LOST!

I utbildningsträsket...

Det närmar sig sista ansökningsdagen med snabba steg. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli! Jag kommer att söka ett stort antal utbildningar. Jag är intresserad utav ALLT! Jag får helt enkelt bestämma mig när jag får svaren. Dock tvivlar jag på att det kommer bli enklare då...

Avatar bäst hittils!

Filmen var helt sjukt bra! Absolut bäst i sin genre. Och bra mycket bättre än många filmer även utanför sin genre.

Alla där ute som ännu ej sett Avatar, måste se den förr eller senare. Den var så bra att man blev helt uppslukad, man kände sig som ett med filmen emellanåt. Och allt såg så verkligt ut (nja inte alltid kanske, men oftast..). Och det var så mycket detaljer att man undrade hur mycket fantasi en filmskapare kan ha egentligen. Jag skulle kunna prata om filmen i evigheter men då skulle jag förstöra för er som ännu ej sett den.

Tack för ikväll Sabina och Daniel! Vi hade jätte trevligt, även om det inte blev så mycket snack (i och med att vi var i en biosallong). Hehe.

Ciao!

Bio: Avatar!

Idag ska jag och Jonas gå på bio med Sabina och Daniel. Vi ska se på den hett efterlängtade Avatar. Jag hoppas för allt i världen att den motsvarar våra förväntningar! Biokvällen är vår alla hjärtans dag-present till varandra, så filmen Måste vara bra *hehe*

Jonas föräldrar ska vara barnvakt till småflickorna. Detta är första gången dem blir barnvakt "på riktigt". Jag hoppas både för deras, våran och tjejernas skull att allt går bra. Men det tror jag faktiskt att det gör, för flickorna trivs väldigt bra i deras sällskap.

Vi valde den tidiga föreställningen (kl 18) dels för Jonas föräldrars skull och dels för våran skull. Filmen är nämligen 2½ h lång (om jag minns rätt). Om vi skulle gå på den sena föreställningen (22 någonting) skulle den vara färdig efter tolv, vilket jag anser är på tok för sent.

Nu ska jag diska, sedan börja göra iordning mig så smått.

Ha en underbar kväll, för det ska vi!

/Madde

Kanon!

Igår tänkte vi först ha det såhär, vi ställde till och med upp det så. Men det blev väldigt konstigt möblerat. Det kändes "fel" helt enkelt. Så vi fick en idé åt det håll som pilen pekar: Idag ser det ut såhär:

Det blev bra; praktiskt och fint. Det ser "rent" ut i vardagsrummet och soffan kommer lätt kunna bäddas upp utan att man behöver flytta på bord och diverse saker.
Den nya soffan är även tänkt som "barnsoffa" dagtid, varför vi gjort den extramysig med pläd och många kuddar. Självklart får dem sitta var dem vill, men OM dem vill sitta i den nya är den extra skön.

Kan man bli mer nöjd?

Bäddsoffa

Vi har bestämt oss. Vi behåller våra två gamla soffor(en 2-sits, en 3-sits) och köper en 2-sits bäddsoffa. Och så stoppar vi in vår "fåtölj" i ett förråd för framtida bruk och nöjer oss så. Först hade vi stora visioner om en hörnbäddsoffa m.m men det känns inte nödvändigt då bäddsoffan bara ska vara tillfällig. Längre fram kan vi ställa denna lilla i ett gästrum/något av barnens rum, istället för att sitta fast med en hörnbäddsoffa som vi inte vill ha.

Idag åker vi och köper 2-sits bäddsoffan: YEY!
Tack och hej!

Fika!

Igår hade jag fika för min släkt och det var lika trevligt som alltid. Jag var ganska trött när alla hade gått hem, men det är alltid lika värt det. Vi har sådana nära band att vi känner oss som en enda stor familj, fastän en del är ganska avlägsna släktingar till varandra.

Det finns en hel del fikabröd över, som vi aldrig skulle fixa att äta upp på egen hand. Så kära vänner: Kaffe och kaka till veckan? Det är bara att boka in dagar, för här ser ni någon som törstar efter kaffe och sällskap! Det enda problemet är att jag har ont i benet efter att ha slagit i det illa i snölek med Julia i helgen, så jag kan tyvärr inte ta mig till er.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har så mycket i huvudet just nu!
Jag väntar på provsvaret från benmärgsprovet. Jag väntar på svar från lärarna på folkhögskolan. Jag försöker att komma på vad jag ska söka för utbildning till hösten, men det är bara ett enda virrvarr. N ska operera öronen nästa vecka, nervöst! Dagis-/dagmammeplatser ska sökas till E o N. Skola för J ska börja kollas upp, så att vi vet vilken vi vill/får ha henne på.

Jag känner att jag inte riktigt kan skriva ett inlägg nu. Det skulle bli på tok för långt!

Skriver kanske ikväll! /Madde

Bloggtorka..!

Jag har dessvärre inte så mycket tid över till bloggen just nu, men som alltid rätar det upp sig lite förr eller senare. Åtminstonde för en stund.

Jag kan berätta för er att både E och N är 4-tandade. N står själv utan stöd, när hon känner sig trygg att göra det. E o N busar med varandra dagligen, vilket är jätte kul att se. J är deras stora idol. När hon är hemma följer de henne överallt (om hon inte stänger dörren efter sig).
J är inne en städperiod. Men då helst i resten av lägenheten och inte i just hennes rum, för det gör hon bara när jag säger till. Hon frågar ofta om det behöver damsugas eller om hon får diska lite, om hon får hjälpa till att tvätta eller vika tvätt osv. Hon är söt, min J.

Nu hinns inte mer update. Natti

RSS 2.0