Jag har inte så mycket att skriva om

Eller, jag orkar inte. Det känns inte som att det har hänt något tillräckligt viktigt för att jag ska känna mig inspirerad att skriva om det. Vi får se när jag får lust igen.

Något helbra, var iaf att Maria och M var här igår. Att träffas efter så lång tid.. Kändes helt som vanligt! Saknar er redan! :)


Hasta la vista!

Hjärnröta?

Jo det börjar kännas som så..

Jag längtar något alldeles otroligt mycket tills jag får körkort. Och det är inte just bara för körkortets skull utan för att det är något otroligt påfrestande att behöva ha barnvakt till barnen flera gånger i veckan (även om det bara är för en timma eller två och oftast när dem sover). Dem går det ingen nöd på, de trivs bra hos de tre vi har till barnvakt (men det har även gått bra de få gånger vi haft någon annan).

Men jag! Jag känner bara.. Att jag får ont i hjärnan på något vis. Inte huvudvärk, utan mer som: STOPP, NU RÄCKER DET! Varje gång jag ska köra, måste jag se till att bl a allt hushållsarbete (det som görs efter att barnen lagt sig) ska vara klart innan barnvakten kommer. För det är omöjligt att sätta igång med något när man kommer tillbaka från körningen, då är det dags att göra iordning sig och sova. Det gäller samma när vi har barnvakt på dagen. Jag måste göra allt hushållsarbete (plus allt det andra man gör) på ett mycket effektivare sätt, hela dagen(utöver då när vi kör), om det ska fungera rent praktiskt att vi är iväg.

I början var det inga problem. Men nu är jag helt slut varje gång jag har varit iväg. Det liksom tär på en både fysiskt och psykiskt på något sätt. Och det tar kol på mig att behöva fråga efter barnvakt. Jag är inte sådan, som brukar ha barnvakt ens en gång varannan månad. Man har kunnat räkna hur många gånger vi haft barnvakt på ett år. Nu har vi flera gånger i veckan. Jag känner mig extremt krävande gentemot min omgivning och det börjar bli allt svårare att få barnvakt. Vilket tyvärr resulterar i att det går ännu långsammare att komma i mål.

Det är tufft det här, men jag ska lyckas. Aldrig att jag ger upp när jag tagit mig så långt! Sen så menar jag inte att jag mår dåligt för det, jag är bara trött. Något så fruktansvärt trött! Jag kan inte tänka ordentligt och svamlar mest när jag pratar. Ursh!

Att tillägga har jag mycket andra åttaganden också. Men alla är måsten, så är det bara. Det som känns skönt med det hela är att jag vet att jag kommer bli färdig med körkortet. Jag följer körskolans kursplan steg för steg för steg (för att slippa krångla till det ännu mer för min hjärna), och blir färdig i år iaf. I höst rentav. Eller? Jag önskar att jag hade bokat lektionerna tätare i våras, då hade jag varit färdig redan. Jag hade bara två lektioner i månaden! Men det är dumt att vara efterklok. Nu tar jag alla jag får istället, så snart så!

Nu ska jag soooova. Ciao!

Ett tag sedan sist

Nu var det nog ett tag sedan jag skrev, tror jag. Eller skrev jag kanske igår? Jo det kanske jag gjorde..

Vilket fall; Igår var jag med Rille, Amanda och M till vårt stora köpcentrum. Det var kul att äntligen träffas, för det kan ta sitt lilla tag för oss att få till en "träff". Vi ska även ses idag (framåt fyra), då dem kommer hem till oss, och även har med sig A. Skojigt!

Annars i veckan? Jag ska köra på torsdag, tror jag det var (då syrran kommer o barnvaktar). Hon skulle ev kunna fler dagar också.

Just det! Kanske skulle träffa Korvas en sväng idag också *hoppas* Och så skulle Mia slå en pling. Haha, det kanske blir öppet hus här? Äh, vad gör väl det!? Och om det skulle göra något så är det bara att sprida ut besöken över dagen. Kan inte bli bättre än att det händer en massa, för en gångs skull.

Nu ska jag fortsätta med mitt här. Ciao!

Funderingar

Kommer jag att tacka ja till lärarutbildningen? Jag tror det...

Blir jag färdig med mitt körkort någon gång under detta jordeliv? Mest förmodat...

Är jag tröttare än jag brukar vara? Utan tvekan...

Känner jag mig socialt understimulerad? Absolut...

Orkar jag skriva mer nu? Definitivt inte...

Ciao!

Cirkus

Idag var jag på cirkus med N, J, Lars, Jenny och deras dotter L. Jonas och E tog en promenad tillsammans och gick sedan hem och mös för sig själva. Vilket ju kan vara bra, så att E o N får vara ifrån varandra en sväng.

J tyckte att det var jätte spännande med cirkus och var glad för det mesta. Hon tog det lugnt under föreställningarna men var supersprallig under pausen. Förmodligen var det all energi som behövde komma ut. Hon gillade verkligen att gå på cirkus och kommer nog att minnas o prata om kvällen länge.
N tyckte också att det var roligt och jag är inte så lite förvånad över hur lugn hon var. Hon släppte inte blicken från manegen, under vissa nummer. Under andra ville hon inte ens kolla, utan nöjde sig med att mysa med mig och se ut över publiken.
Jag tyckte att kvällen var facinerande. Men måste erkänna att jag vände bort huvudet en sväng när de hade kastat knivar o yxor (mot en kvinna ståendes vid en trävägg) och gav sig på något ännu grövre att kasta (vad det nu var). Jag såg framför mig hur hon fick den i huvudet (eller något annat känsligt ställe), vilket hon förstås inte fick i verkligheten.

Jag kan erkänna att det var lite lågbudget över det hela(om man jämför med t ex cirkus scott), men någon större cirkus vet jag inte om jag skulle vilja ta med små barn till. Så det passade oss alldeles utmärkt! Och det var kul, så varför klaga? *hehe*

Tack för idag, slut för idag: Lars o Jenny!

Nu film, sen sova. Ciao!

Vroom

Igår var jag ute och övningskörde en kort sväng, min syster N var barnvakt. Alla tre flickorna hade svårt att somna och eftersom att vi inte vill åka förrän barnen sover (åtminstone de små) så det var nära på att vi inte kom iväg. Vilket förstås inte hade varit hela världen, då det alltid är trevligt att ha ett av sina syskon här och bara umgås.

Dagen ser ut som såhär; Lunchen ska ätas närsomhelst (flickorna ska bara vakna, den är redan färdig), disken ska diskas, den rena tvätten ska vikas och tre omgångar med smutsig ska tvättas. Men vi måste göra lite roligt också, för flickornas skull. Så vi går nog ut efter lunchen och hittar på något. Om det regnar tar vi på oss regnkläder.

Ikväll kanske jag ska ut och övningsköra igen. Beroende på ifall min syster kunde komma.

Imorgon ska vi på cirkus kl 19, därefter åker J till sin pappa. Sedan blir det nog till att se på film och därefter sova, eller bara sova på en gång.

På lördag ska jag på öppet hus på universitetet kl 10. Någon som vill följa med? Senare på dagen har jag inte en susning.

Nästa vecka ska jag träffa korvas, troligtvis. Det ska bli roligt, för nu var det allt för länge sen sist.

Nu ska jag vänta på att barnen vaknar. Ciao!


Skolan

Det lutar mer och mer åt att jag ska tacka ja till lärarutbildningen som jag blev antagen till. Men jag är fortfarande inte säker..! Det är SÅ svårt.

Idag har jag och barnen ätit frukost, lekt, ätit mellis, varit ute på promenad med lek och ätit lunch. Just nu sover E o N (de vaknar nog närsomhelst) och J ser på barnprogram. Jag passade också på att vila lite, fast i vardagsrummet bredvid J.

Sen när dem vaknar vet jag inte vad vi ska göra. Försöker att hitta någon att umgås med men det känns som att alla har sitt. Och så är det väl på sommaren. Vi kanske helt enkelt får ta oss ut på ännu en promenad med lek eller en tur till stora lekparken? Det återstår att se.

Nu kaffe, snabbt innan flickorna vaknar. Ciao!

Korvas

Jag saknar dig!

I veckan?

I veckan har jag inte så mycket planerat. Jag skulle gärna vilja träffa lite nära och kära. Det har varit så mycket på senaste tiden och jag/ni har aldrig tid (man springer om varandra helt enkelt). Snart börjar (ev) skolan igen också, så det gäller att passa på.

Jag vill helst träffas dagtid, för eftermiddagar/kvällar har jag störst chans att komma ut och köra (om jag har barnvakt). Men för det gör det inget om ni frågar ang eftermiddagar/kvällar, för jag är inte ute och kör var dag (långt ifrån).

Kan ni förstå att J fortfarande ligger och sover? Helt otroligt! Men jag låter henne hållas idag, hon behöver förmodligen sova lite extra.

Nu ska jag dona som vanligt, så att vi hinner komma ut en sväng innan lunch. Ciao!


Snabba cash

Ska jag och Jonas se på nu. Åå så vi har väntat på att se den! Vi har båda läst boken (och även efterföljaren). Det finns ingen liknande bok i den genren. Hur bra som helst!

Jag hade körlektion i fredags, då jag körde stadskörning. Det kändes bra och läraren tyckte att det gick bra. På eftermiddagen hälsade vi på mormor en sväng. Hon fyllde år och firade med lite fika ute i trädgården. Lite senare grillades det korv till alla gäster. Riktigt smaskigt!

Nej nu hinner jag inte sitta mer, Jonas väntar på mig. Ha en fin kväll i värmen! Ciao!

Välförtjänt

Här sitter jag nu och äter en välförtjänt isglass. Denna förmiddag, som många andra, har gått ut på att städa o dona. Flickorna har varit förhållandevis lugna och har lyssnat ganska bra, vilket förstås har förenklat hela proceduren. Skillnaden idag, från andra dagar, är väl att de blev trötta innan vi ens hunnit komma ut i det fina vädret. Så dem sover i sina sängar idag, istället för i vagnen.

Jag har:
Vikt en stor hög á 3 maskiner med rena kläder (med två busiga barn; många plagg fick vikas om, för att flickorna ville vara med)
Diskat (med två busiga och ibland sura barn runt benen; som dragit i mig, i skåp och i lådor)
Dammsugit i hela lägenheten(med två busiga barn; som försökt rida på dammsugaren, stängt av den och dragit ur kontakten)
Torkat golven i hela lägenheten (då hade tjejerna precis lagt sig)
Vattnat o skött om alla blommor (då sov tjejerna)
Kokat nappar
m.m.
m.m.


Jag hade fullt upp med att ta bort tjejerna när dem gjorde "dumheter", samtidigt som jag gjorde var sak. Men de var inte speciellt sura, som de varit ganska mycket de senaste (jätte varma) dagarna. De har faktiskt varit riktigt glada idag, om än lite härjiga (men de är ju barn).

Jag har förstås även utfodrat barnen och städat av dem och köket var gång. Sedan har dem bytits på ett par gånger och haft ett ganska stort behov av underhållning till och från. Så jag förstår ärligt inte hur jag hunnit allt detta. Nu ska jag kasta mig in i en snabbdusch innan dem vaknar.

Ciao!

Det blev jag inte klokare utav!

Psykologprogrammet: Reserv 82.
Socionomprogrammet: Reserv 16.

Civilekonomprogrammet: Reserv 2.
Lärarprogrammet inriktning Sv: Reserv 2.
Lärarprogrammet inriktning Eng: Reserv 1.

Lärarprogrammet inriktning Ma - lägre åldrar: Antagen.


Jaha, och nu då? Jag vet att det inte är säkert att jag kommer in på något utav de programmen jag är reserv på, men de tre mellersta verkar som en god chans. MEN jag vet inte vad jag vill och hur jag ska satsa. Jag vet inte om jag vill bli mattelärare som jag är antagen till, jag vet inte om jag vill bli lärare alls. Samtidigt vill jag det. Jag är intresserad utav ekonomi också. Men jag vill inte om jag vill bli något utav det, samtidigt som jag vill bli allt. Jag måste tacka ja till de ubildningarna jag är intresserad utav innan 30 Juli. Utav de jag blir antagen till (om det blir fler) väljer dem den utbildning som ligger överst i min rangordning. Så jag måste välja noga vilka/vilken jag vill spara.

Å andra sidan skulle jag vilja söka till teckenspråkstolkutbildningen igen... Eller komplettera lite på komvux och läsa vidare till läkare, barnmorska eller kanske audiolog? Känner mig inte riktigt redo för detta beslut, men så kan jag inte vänta för länge med vidareutbildning heller. Jag vill inte bo i lägenhet resten utav livet.

Hur ska detta sluta? FORTSÄTTNING FÖLJER...

Körning idag

Jahopp, så idag har jag körning på skolan. Den sista (iom min klantighet att glömma boka i tid). Vi får se hur jag klarar mig på egen hand sen (med Jonas), men det ska nog gå bra.

Det som är avgörande är att vi lyckas få barnvakt ofta. Jag vill gärna ha barnvakt på kvällen också, när barnen sover, så att dem inte märker lika tydligt att vi är iväg. Men alla tider mottages tacksamt och dagtid går självklart bra det också.

Hör av dig om Du kan. Du ska vara en vän eller familjemedlem till oss som känner våra barn.

Ciao!

Varmt..

Riktigt varmt är det idag!

Vi valde därför att spendera en del utav dagen i köpcentret. Svalt och skönt, definitivt något att rekomendera. När vi kom ut var det riktigt varmt, nästan så att man fick en chock. Men kroppen vande sig snabbt och det blev ganska behagligt (förutom när vi åkte i bilen).

Nu har jag att göra. Ciao!


På balkongen

Det luktar så gott utomhus, på morgonen och förmiddagen. Frisk och ouppvärmd luft helt enkelt.

Idag? Ja, vi har bestämt med en vän att komma och grilla. Det ska bli riktigt trevligt och gott!
Men innan dess ska vi ut och köra. Min syster och hennes pojkvän kommer förbi och ser efter barnen en stund.

Nu har jag lite att stå i, så jag ska gå in igen. Ciao!


Somrig mat till barnen

Att servera en varm sommardag: Pannkaka, färska jordgubbar och vispad grädde, serverat tillsammans med ett glas iskallt vatten och många meter hushållspapper.

Kan varna att det går åt en hel del (både mat och papper)!

Hua!

Denna morgon vaknade småtjejerna vid sex, tror jag att det var. Det började med mycket napp-plock, vyssjande, berättande om vad klockan var osv. Men det kunde dem ju förstås inte förstå, de var ju pigga och ville gå upp. Så upp gick vi. FY vad trött jag var (läs: är! De brukar inte gå upp tidigare än halv åtta). Men det är väl bara att gå ut sen så att den förhoppningsvis friska och halvsvala luften håller en vid liv.

Idag kanske mamma skulle komma förbi (eller ev imorgon). Det ser jag mycket fram emot, vuxet sällskap (speciellt i form av påhälsning) är aldrig fel när man har tre barn. Jag ser verkligen fram emot friheten som kommer finnas i att ha körkort sen..

Förresten så har E o N börjat tycka att det är extremt roligt att prutta och rapa (de skrattar tillomed åt varandra). Om det ingår i själva upptäckandet utav kroppen eller om det beror på att dem har en storasyster i kiss&bajs-åldern, har jag svårt att avgöra. Men det är intressant att se hur dem kan skratta så hjärtligt åt något så litet.

J verkar extra trött idag. Hon har inte vaknat än, trots gap o skrik (pga trötthet) från E o N när dem åt frukost. Vi får se hur länge dessa små töser orkar hålla sig vakna, de är på ett riktigt dåligt humör idag.

Nu ska jag fortsätta med dagens göromål. Ciao!


Vilken miss!

Aj, aj, aj då!

Igår efter körlektionen satt jag och körläraren och pratade o planerade. Så kom vi fram till att jag bara har en inbokad lektion kvar. Vilket innebär att jag inte kommer kunna få tid på skolan förrän i sep i bästa fall. Ja, eftersom att jag min klant har glömt att fylla på med inbokningar (man måste boka månader i förskott)!

Med andra ord kanske jag inte kör på skolan mer efter nästa lektion (förutom på varmkörningen), eftersom att jag helst vill ha körkort innan jag ev. börjar skolan. Körläraren tyckte att jag först och främst skulle boka halkan. Sen skulle jag boka uppkörning och uppskrivning privat och köra/plugga så pass att jag är färdig tills jag ska köra o skriva upp. Sen tyckte hon att jag skulle kolla om dem får några avbokningar så att jag kan få åtminstone en lektion till med dem efter nästa.

Happ, då gäller det att boka nu då (det är säkert väntetid)!

Min ma min ma min

Så säger E om mig, sötnosen. Inte vill hon dela med sig till de andra inte. Men hon blir förstås tvungen till det ändå. Känner dock att det börjar bli dags att ta ut E o N på tu-man-hand snart, för nu var det ett tag sedan. Kanske kan ta en utav dem till affären när Jonas kommer hem, så kan jag ta den andra till tvättstugan och kolla tvättid till mattorna efter det. J får egentid med mig nästan varje dag, så där går det ingen nöd.

Nu ska jag sätta igång här. Tjolahej!

J 5 år, igår!

Helgen som gått har följt firandets tecken. J kunde verkligen inte vara mer nöjd än vad hon är.

Hon är nöjd över alla som kommit på besök de senaste två dagarna(trots stort bortfall pga olika anledningar). Nöjd över gott fika och en hel del massa jordgubbar. Och för att inte tala om hur nöjd hon är över alla presenter. Hon är så nöjd och glad att det inte är klokt.

Hon känner sig verkligen riktigt speciell just nu. Och det är klart att hon ska göra det, när hon precis har fyllt år. Det är självklart att man ska känna sig speciell annars också, men när man fyller tycker jag att man ska få känna sig alldeles extra speciell. Och det gör hon, mitt hjärtegull. Jag älskar dig J utav hela mitt hjärta(självkart er också E o N)!

Tack till alla er som varit här och grattat J. Tack för det fina sällskapet och tack för presenterna!

Ciao!


Tjugofem timmar bort

Mer exakt kl 23.26, den 3 Juli; föddes du J.

Min stora lilla tjej. Tänk att du blir fem år imorgon! Fem år.. Vart tar tiden vägen?

Du bryr dig så mycket om andra och du vill o kan så mycket. Du är envis, sprallig och alldeles underbar. Mamma upp i dagen med många drag från pappa. Du kunde inte ha blivit bättre än vad du är. Och jag hoppas att du aldrig försöker att bli någon annan än dig själv. Du är perfekt!

Jag älskar dig min lilla ängel. Puss från MammaEn bild från i vintras
-du är galen i snö

Bort med sötsuget

Jag har på senaste tiden haft ett fruktansvärt sötsug. Eller sug på vadsomhelst som är gott, egentligen. Jag har ingen aning om vad det beror på (gravid är jag inte). Och eftersom att jag har anlag för att gå upp i vikt, och definitivt inte kan äta hur mycket jag vill, tänkte jag att jag måste sätta stopp innan detta leder någonstans.

Så när jag blir sugen häller jag upp kallt (inte iskallt) vatten i en enliters tillbringare. Och har sedan som mål att dricka upp så mycket jag orkar (helst allt). Sen är jag inte sugen på något gott på ett ordentligt tag. Hur bra som helst och riktigt avsvalkande såhär i sommarvärmen.

Hjärnan förknippar även det där med att dricka en liter vatten när den blir sugen på gott, så den blir inte sugen lika ofta. Jag vinner alltid över min hjärna, envis som jag är. HEHE!

Ciao!

Förberedelser

Idag ska jag mest bara plocka lite, dammsuga och leka med barnen. Imorgon har vi nämligen kalas för J och då kan det vara roligt med lite extra fint här hemma. Vi ska nog även passa på att blåsa upp ballonger och pynta med serpentiner, redan idag.

Jag och Jonas ska nog slänga ihop hyllorna som ska vara i småflickornas rum också, så att man får det gjort. Jag hade tänkt mig att göra det igår, men då åkte jag och barnen helt spontant till mamma istället. Jag behövde en vuxen människa första dagen Jonas var iväg på jobb, och barnen blev överlyckliga över att träffa mormor sin.

Nu ska vi sätta igång här! Ciao!

Skenan tillbaka

Jo så är det. Nu sitter jag här med mina bettskenor. Att de fortfarande passar är helt otroligt, de skapades när jag var 15-16 år. Nej, nu måste jag springa och plocka ur de här; fem minuter har gått.

Sen sova. Ciao!


Första dagen..

..känns det som.

Jonas är tillbaka på jobbet igen, efter en månads semester. Jag hade vant mig ganska bra med en vuxens sällskap 24/7. Så nu känns det helt nytt att vara själv. Vad brukade jag göra? Själva rutinerna kring mat och sov är kvar, men resten då? Vad gjorde vi egentligen hela dagarna? Jag vet att vi var ut på en promenad, sen var vi ut på en lek och så städade jag. Mer då?

Men det ordnar sig nog. Efter högst en vecka lär vi vara back on track!

Nu ska jag gå och hänga tvätten och slänga in en ny.

Ciao!

RSS 2.0