Idag hann jag mycket

Idag hann jag mycket.
 
Jag gick upp på morgonen och plockade lite bortikring i lägenheten, sen pluggade jag en lång stund, åt lunch, satte igång en tvätt, duschade, toppade och klippte lugg på stora tjejen, plockade fram till stora tjejens skolkort imorgon, packade iordning jobbväskan, lagade dragkedjan på stora tjejens favorit-resväska, var på undersökning hos tandläkaren, stannade till hos mamma och fikade jordgubbspaj (skulle eg ha vilat men vad för kort stund kvar), åkte till Lisa vid 18 på Tupperware-party, bokade in en Tupperware-visning hos mig i september, åkte hem till mamma och sov en sväng, åkte till jobbet.
 
Jag kommer inte på så mycket mer att skriva om just nu, jag återkommer vid annat tillfälle med intressantare läsning.
 
Ciao!

En helt vanlig måndag?

Idag är en sådan dag, som jag har bestämt mig för att plugga mycket. Sen behöver jag sova lite till, för att kompensera att jag gick upp så tidigt (ska jobba i nattt). Efter det ska barnen hämtas och då ska jag umgås med dem och så småningom äta middag med dem. Om jag får lust och tid ska jag måla ett lager till på en möbel, någon gång under dagen. Framåt kvällen ska jag åka på tupperwareparty hos Lisa. Slutligen ska jag försova (hos mamma?), sen åka o jobba: natt.
 
 

En lördag i mitt liv

Sitter just nu på mitt nattjobb, fullt medveten om att jag knappt kommer hinna hem och lägga mig förrän jag ska upp igen. Ungefär 1½ timma kommer jag att hinna sova. Min kompis Jenny ska nämligen döpa sina två yngsta och det vill jag inte missa för allt i världen. Hur skulle jag kunna det?
 
Till tre ska jag ha hunnit vidare till en tillställning hos en släkting där jag ska tillbringa ett par trevliga timmar innan jag åker hem och sover igen. Har bestämt mig att jag måste åka hem senast 17 då jag måste sova åtminstone mellan 18-21.30 (så att jag inte dör på jobbet imorgon). Jag ska nämligen jobba 22.30-8.30. Jag sover alltid mer än såhär, men detta fick lov att bli en engångs nödlösning. Det ordnar sig helt enkelt, det löser sig.
 
Det enda som inte löste sig till imorgon, var att jag hade velat åka förbi kavat imorgon vid 10, men det kan jag helt enkelt inte göra. Då förlorar jag de viktiga 90 minutrarna sömn och det tror jag inte blir så bra. De hade nämligen extraöppet i helgen: lördag 10-14.
 
What to do, what to do. Eftersom att jag inte lärt mig hur man delar sig, riktigt ännu, får åka dit en annan gång.
 
Trevlig helg, kära läsare! Ciao
 

Boka din BLINGO-visning!

Nu är det hög tid att boka in sin BLINGO-visning till hösten (om man inte redan gjort det!). Jag sitter redo med min almenacka här!

BLINGO är kläder skapade i ekologisk bomull, med omtanke för dem som skapar kläderna, naturen och oss som bär dem. De är mjuka och sköna och skapas i flera olika stilar, för att passa alla. Kollektionen innehåller mest kläder till barn o
ch kvinnor men minst ett plagg till män brukar finnas med per säsong.

En BLINGO-visning kan se ut hur som helst. Innan värmen försvinner kan man t ex ha den utomhus, i gröngräset sittandes på picknick-filtar. Man kan ha den i samband med föräldraträffen, eller andra sammankomster med vänner eller familj. Man kan ha en visning under tjejkvällen, straxt innan man ska gå ut. Man kan ha allt ifrån en tre-timmars visning till en snabb-visning på tre-kvart. Din visning ska passa din vardag, och kännas "du". Det enda du behöver göra är att bjuda dina vänner och ev ordna fika, lunch eller bara vatten beroende på hur du brukar göra när du har vänner över. Jag fixar resten!

För mer info, titta på www.blingo.se


Du kan kontakta mig här, via kommentarsfunktionen, eller maila mig på madelene.blohse@blingo.se . När vi har fått kontakt där, får du mitt arbets-telenummer för att underlätta fortsatt kontakt.

Boka nu, innan ditt favoritdatum går åt. Vi hörs!

Raska augusti, lugnare september

Skoluppgiften, om Astrid Lindgren och hennes berättartektnik, som skulle vara inne den 15 augusti, senast, lämnades utav mig in den 15 augusti klockan 23.59. Phew! Det är hårt att vara helhetsanställd för sommaren augusti ut, samtidigt som jag är trebarnsmamma, blingosäsongen startar imorgon, första visningen är redan imorgon (med alla förberedelser för det), skolarbeten ska in ett efter ett och ett par nya böcker ska köpas in samtidigt som några gamla ska lämnas in på bibblan. Men det är just denna del av året som det blir lite överlappningar. Och jag klarar sådant, tillfälligt. För jag vet, att i september lugnar tempot ner sig lite igen.
 
Samtidigt vill jag inte att sommaren ska ta slut.. 

Mycket att minnas nu

Jag känner verkligen att jag är inne i en period utav att det är mycket att hålla reda på. Jag får hoppas att inte hjärnan sviker mig när det är något viktigt. Men vad har man inte sin kalender till?
 
Augusti
Min sista månad som heltidsanställd nattjobbande assistent, ev vickar jag lite i höst.
 
8: Idag har jag gjort lite intervjuer till inför ett seminarium under min andra skolvecka i sep. Idag lämnade jag också in Astrid Lindgren uppg nr 3. Ca 17000 tecken blev det, så jag känner mig en hel del nöjd. Därefter åkte jag till jobbet, för det är jobbnatt inatt.

11: Kickoff med Blingo Stockholm. Något jag åker på varje inför varje säsong. Det ger en riktig boost och är jätte kul. Jag får hoppas på att jag lyckas byta bort min jobbnatt bara, så att jag kommer iväg. Vi får se.. Ev jobbnatt alltså.
 
Någon dag här emellan ska jag till tandläkaren (vilken dag var det nu igen?).
 
15: Senast idag ska Astrid Lindgren uppg nr 4 in. Endast 6000 ord dock, men måste läsa och finurla innan jag kan få ihop dem.
 
16: Blingos säsong drar igång igen, vilket förutom visningar innebär ordnande med nya kollektionen och inbokning av fler visningar och mycket annat. Jag har premiärvisning hemma hos mig.
 
17: Blingovisning hos mig
 
19: Blingovisning hos mig
 
20: Stora tjejen J börjar första klass, efter ett skönt sommarlov på ca 8 v! Inför detta har vi köpt ett skrivbord med tillbehör och ska åka iväg för att kolla på pennskrin osv. Både jag och stora tjejen är pirriga inför denna dag. Vad stort!
 
E o N börjar förskolan igen efter ett skönt sommarlov på ca 8 v.
 
21: Jobbnatt
 
23: Jobbnatt
 
24: Jobbnat
 
25: Jobbnatt
 
26: Första blingovisningen hos en värdinna för denna säsong.
 
27: Jobbnatt
 
28: Jobbnatt
 
31: Sista jobbnatten som heltidsanställd sommarvikarierande assistent!
 
Senast idag bör ett stort arbete om matematik och genus vara färdigt, men helst tidigare!
 
September:
 
1: Andra blingovisningen hos värdinna för denna säsong
 
3: Min bror Krille fyller år. Whoop whoop!
 
4: Skolan börjar!
 
8: Tredje blingovisningen hos värdinna för denna säsong.
 
 
Det finns mer att tillgå till denna lista men så fort hösten drar igång på riktigt så lugnar det sig lite, det är bara såhär i skarven som det kan bli himla mycket att dona med. Nu ska jag få i mig lite mat här på jobbet.
 
Natti natti till er trötta, icke nattjobbande människor där ute!

Kickoff på lördag!

Hej kära bloggläsare.
 
På lördag ska jag till huvudstaden och träffa mina arbetskamrater. De som jobbar på Blingo. Det ska bli jätte roligt. Jag är jätte nyfiken på höstens kollektion, så jag längtar super mycket. Jag har bestämt mig för att ta bussen denna gång med. Första gången jag kör i Stockholm vill jag nog ha en co-driver som kan hjälpa mig att lista ut labyrinten.
 
Inatt ska jag jobba (assistent-jobbet) så kanske kommer det något mer blogginlägg? Untill then: Bye bye

J's kompiskalas

J fyllde 7 år den 3 juli. Hon hade kalas med sina vänner för någon vecka sedan och ni ville gärna att jag skulle bildblogga om det. Så därför har jag slängt ihop ett litet kollage som egentligen säger det mesta om kalaset
 
Innan jordgubbstårtan fikade barnen bullar, äppelpaj (j's beställning) och hallongrottor. Under kalasets gång hade vi även ansiktsmålning; tre barn valde att vara hundar, två barn valde att ha änglar i ansiktet, ett barn ville ha en fjäril över ansiktet och ett barn valde ett hjärta på ena kinden och en blomma på andra. På slutet någonstans hade vi fiskdamm och presentöppning. Alla barn hade superskoj och ville inte riktigt gå hem. Tänk att ett sådant här kalas gör nästan lika stort intryck som när vi var på Childrens förra året med J och hennes vänner. Barn äro ett mysterium, men kul är det väl när barn uppskattar det man gör för dem. Det värmer i hjärtat.

J var dessutom supernöjd över kalaset, vilket var det som betydde allra mest. Hon och småsyskonen fick lov att vara ute och springa (bokstavligt talat) i trädgården denna kväll (vi var i mormors hus denna vecka) tills de inte orkade mer. Det uppskattade dem mycket, och vi uppskattade mycket att dem stupade på kudden direkt efteråt.
 
Det var en lyckad dag helt enkelt!

En god idé

 
E och N är helt blöjfria, utom på natten. Så jag har börjat fundera på vad vi ska göra med de sista blöjorna.
 
Ska vi göra mössor av dem? Eller sy ett lapptäcke? Vi kanske ska använda dem som bandage? Eller klippa isär dem och använda som makeup-pads? Ska vi bygga koja med dem? Ska vi stapla dem på hög och använda dem som stolar?
 

Skämt-o-sido! När E o N är helt och hållet färdiga med sina blöjor (även på natten), ger vi bort dem till någon annan som behöver dem.

Men visst var det en god idé ändå, att ha dem på huvudet..?

Mamma och jag

Min mamma och jag trivs bra ihop och umgås ganska mycket. Jag kommer förstås till henne med barnen emellanåt men vi gör mycket på tu-man-hand också. Ibland sitter vi i köket och pratar (jag tycker om kök, sitter i köket på jobbet nu) tills mamma säger att nej nu får vi ta o sätta oss i soffan. Väl i soffan blir jag oftast trött eller åtminstone lamslagen, men munnen fungerar oftast bra så prata gör vi ändå. Vi tycker om att handla tillsammans, t ex i matvarubutiker. Vi kan gå runt där länge, länge och fingra på alla möjliga roliga saker (utöver det vi handlar dvs). Och så tar vi gärna promenader hemma hos henne. Hon bor nära stan så vi väljer oftast att promenera över stadskärnan, vilket är speciellt trevligt framåt kvällen då det är som finast.
 
 
Denna bild togs i maj 2012, under en kvällspromenad i staden, med mamsen. Se vad stark hon är, min mamma, hon kan lyfta en bro åt mig, så att jag kan gå under den!
 
Vi gör förstås annat också. T ex plockade vi blåbär för någon vecka sedan. Ibland hälsar vi på släktingar. Vissa gånger kommer jag bara till mamma för att sova innan natt-jobbet eller för att plugga inför tentan. Men, det som är så bra med mammor är att de uppskattar att få vara mamma även efter att barnen har blivit vuxna.
 
Säg något som får en att känna sig mer som en mamma än att glipa på en sovrumsdörr och se sitt barn sova djupt, som en bebis...

Skärp oss

Korvas, nu får vi skärpa oss. Vi måste passa på att leka lite extra nu innan sommaren tar slut! Jag och barnen sakner er knasbollar och jag behöver dricka lite kaffe, prata om livet och bara larva mig lite mer än vanligt. Vi ses snart?
 
Här följer några bilder från sist:
 
L, var ett monster som stoppade E o N's framfärd på L's motorcykel. De skrattade hysteriskt.
 
Mamma var med denna gång. Hon och J boundade snabbt och hade super-kul ihop (min mamma tog min bus-kompis!). Det var kul att se. Och J är alltid så himla glad när man kommer.
 
Minstingen V var arg när vi kom, men det löste sig snabbt efter lite mat och gos med mamma Jenny.
 
Det är alltid så trevligt när vi umgås, oavsett vad vi gör. Det som är så skönt när vi umgås är att vi inte har några krav på varandra. Minns när jag var hos dig en gång med ett eller två barn. Jag var så trött. Det var du med. Vanligtvis flamsar vi när vi är trötta, men då måste vi ha varit helt slut. Vi satt mest som zombies i din soffa och stirrade ut i tomma intet. Vi pratade lite och var tysta om vart annat, men mest var vi tysta. Och det som är så skönt är att vi kan sitta tysta och trötta bredvid varandra, stirrandes/halvsovandes och det gör inget. Man känner ändå att man har fått något ut av besöket. Man behöver få vara tyst och trött ibland, andra gånger behöver man få flamsa och busa och vissa gånger behöver man vara seriösa. Det är så det ska vara.
 
Vänner för alltid <3

Tittar tillbaka

Tänk vad fort tiden går. Årstiderna ändras, gång efter annan. Och barnen, de bara växer och växer. Här bjuder jag på en härlig vinterbild, såhär mitt i sommaren.

RSS 2.0