005

5 saker du vill göra under 2014

1. Vara ledig(!) från jobb och skola. Om det i praktiken går, samtidigt, återstår att se...
 
2. Åka till Boda Borg (eller annan kul aktivitet) med stora dottern och någon vän med barn. Kanske skulle Mia, min älskade och saknade vän, kunna passa som frivillig?
 
3. Rida! Det var fruktansvärt länge sedan och jag ser på min äldsta dotter varje lördag när hon rider på sin ridskola. Många gånger får jag ett sug efter att ha varit i stallet, men glädjen över att hon får vara där är större och det är just därför det är hon som är där.
 
4. Komma i form. Det är absolut inga fel på mina kilon, dock slutade jag träna i samma veva som jag blev sjuk och har inte tränat på ca ett år (förutom kondition då, och det utomhus). Detta har resulterat i att jag är svag som en "tjej", vilket innebär att jag måste be min karl om saker. Haha ja, att jag måste be honom är inte problemet, det är att jag blir begränsad. Jag kan till exempel inte få med mig alla matkassar in från bilen som förr när vi behovshandlat och jag orkar inte mycket alls i de allra flesta sammanhang. Jag orkar inte busa med barnen lika mycket, jag orkar inte bära ner en tung kruka, jag får mer ont i kroppen än vanligt. Har laddat upp med nytt årskort och inneträningsskor. Nu gäller det!
 
5. Odla tillräckligt med grönsaker för att helt klara oss på, åtminstone under (juni)juli-sep(okt). Sista tomatplantan i år vek hädan samtidigt som sista paprikaplantan; i december. Att de höll sig så länge var för att vi tagit in ett antal av plantorna. Sista tomaten kom i början av december och sista paprikan i slutet. Men de slutade att ge god avkastning i september ungefär. Jag är nöjd över årets odling då det var första året vi odlad på allvar, men inte i större skala än att det rymdes i två pallkragar och en del krukor på vår balkong. Nästa år har vi en bit jord hos mormor och morfar som motsvarar kanske sex pallkragar kan jag gissa. Där och på balkongen ska vi odla och stå i detta år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0