Jag glömde berätta mer

Jo, jag kom nyss på att jag glömde berätta mer om körlektionen.

Först gjorde jag bilen och mig redo för att kunna åka iväg. Jag fick självfallet börja med att starta bilen, sedan stanna, starta, stanna, starta, öva krypkörning, börja köra i låg fart på grusväg, öva växling,öka farten, sakta ner, öka farten, sakta ner, öka farten (för att växla så mycket som möjligt). Grusvägen var lite snirklig så jag fick öva på att svänga och känna var jag hade bilen. Vi träffade på ett par-tre bilar på grusvägen och det gick fin fint.

Sedan körde vi in i ett industriområde (med ytterst lite trafik). Där fick jag öva än mer på att växla, sakta ner utan att stanna vid svängar (stannade faktiskt inte innan en enda sväng under hela lektionen), öka farten och hålla mig på högre växlar. Jag fick även prova på att hoppa växlar (det ingår i ecodriving). I industriområdet och på vägen tillbaka på grusvägen fick jag avgöra själv vilken växel jag skulle ha i, och hon höll med de flesta gångerna. Hon sade mest bara vart jag skulle svänga och småpratade lite.

Sedan kom vi till en järnvägskorsning där jag skulle låtsas att lamporna blinkade. Jag skulle där på egen hand planera en inbromsning. Jag släppte gasen, lät bilen rulla en bit, började bromsa in mjukt och på slutet något bestämdare, glömde att trycka in kopplingen precis innan bilen stannade = det första "kärringstoppet". Jag fick ändå "godkänt", jag hade planerat stoppet bra och kom ganska lagom bit ifrån spåret.

När vi kom fram till slutdestinationen fick jag bestämma var jag skulle stanna. Det blev ett bra ställe, men även här glömde jag att ta i kopplingen på slutet. Så precis när jag bromsat in och var nöjd stängde bilen av sig själv = det andra "kärringstoppet".

I det stora hela gick körlektionen över förväntan. Innan var jag väldigt orolig över att underutvecklas. Men så blev inte fallet. Jag hade jätte kul! Och även om jag kanske inte lärde mig så jätte mycket nytt, så fick jag känna på var jag stod. Jag kände mig väldigt säker med min körning. Men så gick det inte så snabbt heller, hehe.

Förresten, en sak som kan vara värd att tillägga. Jag körde i mörker, dimman var tjock och det var snorhalt! Så det blev en väldigt spännande första lektion! I och med min låga fart kändes inte det hala underlaget. Om det inte varit så fruktansvärt halt hade jag fått köra lite snabbare, sade hon.

Måste kila!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0