Lite god mat


Gröt med kakao i, med hallon och kokos på. Annorlunda men gott.

Yoghurt, valnötter, cashewnötter, linfrön, sesamfrön och hallon. Mmm!2 ägg. En skål med yoghurt, valnötter, linfrön, pumpafrön, solrosfrön, kokos och hallon.


Hirspanerad torsk, klyftpotatis, blomkol, ärtor och keso(imoproviserat då sambom glömde sås , men uppskattades).

Det var allt jag fotat på senaste tiden i matväg. Tö

Plastbanta


Som en del av er vet så plastbantar vi. Vissa saker har varit enkla att plocka bort. Men när det gäller de underbara barnen, som ju allra minst borde vara omringad av plast så är det svårare. I våras plasbantade de sina barnrum på egen vilja. Och de vat otroligt målinriktade, de underbara små. Men det finns så otroligt många saker som det kan vara otroligt svårt att skiljas ifrån. Varför det som blev kvar (lite mer än hälften), sakteliga tunnas ut med hjälp av oss. Oftast i samförstånd med barnen men ibland utan att de vet (sådant de har glömt existerar). Här är den senaste rensningen. Så goa saker, men thats the way it is. Detta är också god övning för mig (och barnen) att inte bli så jäkla fäst vid ALLA småsaker, hehe.

Ne nu ska jag göra iordning mig för jag ska iväg med yngsta svägerskan :)

Feber

Jag har börjar känna mig febrig nu ikväll och hade tyvärr lite feber när jag kollade. Jag hoppas att detta går åt rätt håll så att jag klarar av att jobba imorgon. Jag har åkt på 3 förkylningar sedan i våras, om jag blir sjuk nu (har ont i halsen med). Med andra ord har immunförsvaret definitivt blivit sämre iom att jag blev av med sköldkörteln. Fast det säger kanske sig självt?

Krya på mig!

Monterat bort landen!

Oj, oj! Idag har jag, bror och småtjejerna  tagit bort de gamla små landen som befann sig i två pallkragar. Sen har vi trimmat och kört med jordfräsen på det nya stället, som är mycket större. Vi kom 1/3 på vägen, så vi får fortsätta en annan dag. Men jag tycker att vi hann med relativt mycket på ganska kort tid.
Tack för idag bror! Nästa sensommar kommer jag och min familj att bada i hemma-odlade grönsaker. Jag ser verkligen fram emot att sköta om denna plats. Hoppas att vintern går fort i år!

Ridskolan

Idag följer E med till ridskolan för att titta på storasyster! Nästa gång någon följer med är det N's tur. Även mormor ska med idag, så det blir lite fler än vanligt. Det ska bli jätte kul.

Igår var jag och småtjejerna hos mamma och firade kanelbullsdagen. Syster, bror och en vän till familjen slöt in, vilket var jätte kul. Kvällen spenderade jag hemma hos Lisa. Vi snackade, åt grillad kyckling och på slutet kollade vi tv. En skön slapparkväll med andra ord. Åkte hem i lagom tid för att se på film med älskling också.

Efter ridskolan ska jag eventuellt ut till mormor och gräva ur mina två land. Dessutom måste jag köra med trimmer och jordfräs. Eventuellt skulle Anna följa med. Vi får se.

Vi hörs. Ciao!

Barnbokens framväxt

Intressanta tankar från diverse olika författare sprider sig i mitt medvetande. En självklar sak som att synen på barnet påverkat hur barnlitteraturen sett ut och ser ut idag, var en sak som jag inte reflekterat över förut. Även om det som sagt känns otroligt självklart nu när är medveten om tanken.

Vad är barnlitteratur för dig? Och vilket är ditt bästa barnboks-tips?

Underbar busmorgon

Denna morgon har varit underbart busig med de två små. Vi har även myst med varandra. Stora tjejen är förstås i skolan.  Imorgon tänkte jag ta de två små till öppna förskolan (då de bara går 15h på dagis just nu), vilket de ser fram emot mycket.

Men nu, är det dags att åka o plugga. Det tråkiga för mig är att jag tappat suget av all trötthet, jag orkar knappt forcera uppmärksamheten hur stark viljan än är. Jag är inte van att inte ha total kontroll över min kropp, det är verkligen ett problem som studerande. Jag bara hoppas på att få må bättre snart, så att jag klarar av att läsa mitt sista pedagogikår nästa år! Detta som jag läser nu klarar jag nog på något sätt men nästkommande åt måste jag ha mer energi för att klara.

Ikväll är det dags för kvällskursen som jag ser mycket fram emot. Bild! Vi ska hålla på med gips och lite annat kul.

Måste sluta nu. Ciao!


Hann båda

Jag hann med både öppna förskolan och kavat. Goa Jenny och hennes barn var på öppna förskolan, vilket kändes kul. Dessutom trivdes småtjejerna jätte bra och lämnade mig med detsamma, även om de kom tillbaka och klängde emellanåt. Jag har inget emot deras klängande men det var kul att se att de kände sig så pass säkra ändå.

Stora tjejen var på ridskolan i lördags i vanlig ordning och fick prova på en fjording, som hon haft en gång förra terminen. Det var mycket jobb för henne då hästen är mycket slö och dottern var på väg att ge upp många gånger. Hon var väldigt trött efter lektionen och tycktes vara negativt inställd. Men när jag berättade för henne att hon skulle ha samma häst 3 gånger till blev hon jätte nöjd. En lättnad för mig! Och väldigt förvånad blev jag. Man kan bli så förvirrad på barn, ibland är det svårt att förstå vad de verkligen tycker om en situation. Hon hade inte upplevt den på samma sätt som jag (turligt nog är jag så pass slipad att jag inte berättar så mycket om mina uppfattningar innan jag hört hennes).

Måste sluta skriva nu. Ciao! 

RSS 2.0